Jump to content
Annons

Befogad farhåga?


Johinoc

Recommended Posts

Vilket är det potentiellt högsta skadeståndskrav (uppskatta) som kan drabba dem som lagt till musik (svensk och internationell) till egna videos som sparas på usb och dvd? Det kan vara så att det ursprungligen gjordes av några kompisar för skojs skull och sedan kommer på avvägar. Finns risk för mycket stora belopp? Kan man även bli stämd ifrån utlandet som exempelvis USA om man är en svensk medborgare bosatt i Sverige? Jag undrar om man då Isåfall vågar behålla kompisgängets videos från gymnasietiden då det finns musik pålagd. Om man tappar bort usb-minnen med sådant eller att det glöms kvar när man flyttar, och någon annan sprider det, vem är då ansvarig? Kan ni ge ett svar på om denna oro är relevant eller ej? Mvh Johanna 

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Känns som en väldigt hypotetisk fråga då någon först måste slarva bort mediat som det inpelade materialet ligger på och sedan ska detta upptäckas/plockas upp av upphovspersonerna. Därefter ska  upphovspersonerna påbörja en stämning av några för dem helt okända människor på andra sidan Atlanten. Näe..jag tror du kan sova lugnt - du behöver således inte oroa dig! ??

Redigerat av Jizzen
Link to comment
Dela på andra sajter

Det är fullt lagligt att använda kommersiella alster för eget bruk. Sprider man det själv sen så kan det teoretiskt sett bli obehagligt, men finns det inga pengar eller större evenemang inblandade så brukar det mest enbart vara en cease and desist.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...