Jump to content

van Caine

Medlem
 • Content Count

  1,672
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

van Caine last won the day on August 14

van Caine had the most liked content!

Community Reputation

148 Utmärkt

2 Followers

About van Caine

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 10/30/1976

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Malbolgae
 • Min utrustning
  Dator: 8-core 3.7GHz Xeon, Win 10 Pro, 16gb, Prism Titan USB 8in/10out+ADAT-interface, Black Magic Intensity Pro PCIe.
  Pluggar: SSL, AudioEase, Waves, FabFilter, Izotope, Brainworkz, och alldeles för mycket annat för att vara värt att skriva upp nu.
  Synthar/Klaviatur: Flera från bla Roland, Yamaha, Kawai, Moog, Rhodes, Crumar, Siel, KORG, Evolution, MFB m.m.
  Outboard: Massor. Allt jag kan lägga klövarna på.
  Monitorering: Soundtracs T-Series 16:2:8 (enbart lyssning), Prism Titan, Sony omvandlare/ DTS-converters/stationär DV-bandare/ professionell DV-monitor/slutsteg, Playstation 3 Regular Slim (DTS/DD-kontrollyssning), Yamaha HS80/HS10 5.1, Alesis Monitor One mkII 2.0, HiFi-system av alla sorter jag kunnat hitta, iPhone, Dell-laptop, och en Pringles-högtalare som är allt annat än vänlig.
  På jakt efter: EMS Synthi och en Yamaha DX7
 • Intressen
  Ljud, Kyokushin Kai-karate, & videovåld.

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.imdb.com/name/nm1762277/
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

11,426 profile views
 1. Hoppas på att Eventides fulla samling ska komma på rea i år. Har plenty av deras pluggar redan, så borde bli ganska billigt att uppgradera. Tidigare tänkte jag vänta och se om Maat ThEQorange skulle komma upp då åsså, men kunde inte vänta, så köpte den bums när jag av nån anledning fick ett erbjudande från Steinberg istället. Nu hoppas jag på att deras phase-shifter kommer på rea istället. Har redan en kupong på 500:- hos Maat, så borde bli väldigt överkomligt i så fall. I övrigt känner jag mig ganska nöjd för i år!
 2. Har du kompenserat programmet för latency? Sen skriver du inte vilken kompressor du använder för videon, men exempelvis H.264 är ett horribelt format att jobba i, ProRes 422 LT eller Avid DNxHD är de enda format jag litar på att jobba med.
 3. Jag betvivlar inte att det kan vara en fantastisk samling, Mangini vet verkligen vad han håller på med, men det retar mig alltid nåt brutalt när man marknadsför sånt här som "Foley". Foley är att spela in ljud i realtid i sync till en film eller liknande, och kan vara i princip vad som helst, även om fotsteg och liknande kroppsrörelse-ljud är det vanligaste. Att kalla klipp-ljud för Foley är lite som att kalla ett Casio-keyboard en gitarr - de kan få fram liknande ljud, men det finns en orsak till varför man väljer äkta vara istället för en stel kopia...
 4. Vad som helst blir farligt om man kopplar starkström till ett svagströmsrail.
 5. Du glömde nämna att månlandningen egentligen var fejk och att det egentligen var solen de landade på, och att dom egentligen inte hade rymddräkter på sig, utan ett rent absurt lager solkräm.
 6. Tråkig nyhet för oss som gillade deras rent-to-own-model, men fantastiska nyheter ur ekonomisk synpunkt: Plugin Alliance har från och med den 10:e upphört med hela Pick-Pack-systemet (10 pluggar för $29/mån i 24 månader, och sen äger man allt oavsett vad pluggarna kostade från början), och sitter i nån form av omstrukturering nu. Mer info kommer den 15:e tydligen. De goda nyheterna är att vi som hade prenumerationer där får behålla alla 10 pluggar utan att det kostar ett öre mer! Själv betalade jag inte mer än 2-3 månader, så mitt paket, som höll sig runt $300 per plugg, blev plötsligen sjukt billigt 🙂
 7. van Caine

  Demon vs Demot

  SAOL tar upp ren rikssvenska, inte dialektala skillnader.
 8. van Caine

  Demon vs Demot

  Damn right! Gött e de änna!
 9. van Caine

  Demon vs Demot

  Vanliga enligt mig är att "demon" motsvarar ett verk, medans "demot" ofta är exempelvis Tupperwarepartyn och liknande. Sanning med modifikation dock. Precis alla när jag var litet snackade om "demot" när det gällde demo-diskar till datorn. Utdött fenomen nu, men var en form av innovativt grafiska musikvideos i datorvariant. Och som den "yttersta sanningen"? Finns ingen. Det är en dialekt-fråga, och vad jag skrev här är vad jag är van vid som Göteborgare.
 10. Yebo people! Som sound designer så är det ju en form av komposition jag jobbar med, så lägger upp det här här 🙂 Det här är en film vi jobbat på ett tag nu och som börjar se slutet av inspelningsfasen. Jag har gjort allt ljud utom en location-replik där jag var sjuk den dagen, och PA Nilsson, tillika regissör här, har gjort musiken.
 11. Förstår problemet, har aldrig hört Genelec jag gillat själv det minsta, och Yamaha's HS-serie är grymma för referens, men mindre pålitliga för ren mix. Själv är jag på G att köpa PSI A21m, men enligt hörsägen så ska deras mindre (och billigare) A17 inte vara långt efter den redan från början smått ofattbara nivå dessa röda klenoder tronar över. https://www.thomann.de/se/psi_audio_a17_m_studio_red.htm
 12. Läste runt lite och licensieringen verkar lite snårig, men programmet jag tänkte på verkar vara POD Farm.
 13. Här har den iof samlat dam sen typ dagarna efter jag fick den för runt ett år sen, men om jag inte minns helt fel så är Gearbox kraftigt utdaterat och funkade inte alls på mitt Windows 8.1-system. Jag kommer inte ihåg vad ersättaren hette, men den skulle enligt hörsägen vara vara fullständigt kompatibel licensmässigt med Gearbox (vilket jag inte kan testa iom att jag fick den av en polare as-is), så mitt råd är att kolla upp download-sidan på Line6.com för att kika på vad som finns där nu. Jag har VST-varianten själv som funkar väldigt fint tekniskt sett, och jag måste erkänna att stand-alone-programmet var kul att leka med som amp-sim under en stund när jag testade det, så det nya ska absolut funka i vart fall, åtminstone teoretiskt sett! (datorer är ju datorer......) Jag måste erkänna att jag inte var ett stort fan av ljudet på den, men måste säga jag var väldigt förtjust i de analoga VU-mätarna som dansade runt när den jobbade ?
×
×
 • Create New...