Jump to content

van Caine

Medlem
 • Content Count

  1,670
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

van Caine last won the day on February 9

van Caine had the most liked content!

Community Reputation

147 Utmärkt

2 Followers

About van Caine

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 10/30/1976

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Malbolgae
 • Min utrustning
  Dator: 8-core 3.7GHz Xeon, Win 10 Pro, 16gb, Prism Titan USB 8in/10out+ADAT-interface, Black Magic Intensity Pro PCIe.
  Pluggar: SSL, AudioEase, Waves, FabFilter, Izotope, Brainworkz, och alldeles för mycket annat för att vara värt att skriva upp nu.
  Synthar/Klaviatur: Flera från bla Roland, Yamaha, Kawai, Moog, Rhodes, Crumar, Siel, KORG, Evolution, MFB m.m.
  Outboard: Massor. Allt jag kan lägga klövarna på.
  Monitorering: Soundtracs T-Series 16:2:8 (enbart lyssning), Prism Titan, Sony omvandlare/ DTS-converters/stationär DV-bandare/ professionell DV-monitor/slutsteg, Playstation 3 Regular Slim (DTS/DD-kontrollyssning), Yamaha HS80/HS10 5.1, Alesis Monitor One mkII 2.0, HiFi-system av alla sorter jag kunnat hitta, iPhone, Dell-laptop, och en Pringles-högtalare som är allt annat än vänlig.
  På jakt efter: EMS Synthi och en Yamaha DX7
 • Intressen
  Ljud, Kyokushin Kai-karate, & videovåld.

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.imdb.com/name/nm1762277/
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

11,280 profile views
 1. van Caine

  Demon vs Demot

  SAOL tar upp ren rikssvenska, inte dialektala skillnader.
 2. van Caine

  Demon vs Demot

  Damn right! Gött e de änna!
 3. van Caine

  Demon vs Demot

  Vanliga enligt mig är att "demon" motsvarar ett verk, medans "demot" ofta är exempelvis Tupperwarepartyn och liknande. Sanning med modifikation dock. Precis alla när jag var litet snackade om "demot" när det gällde demo-diskar till datorn. Utdött fenomen nu, men var en form av innovativt grafiska musikvideos i datorvariant. Och som den "yttersta sanningen"? Finns ingen. Det är en dialekt-fråga, och vad jag skrev här är vad jag är van vid som Göteborgare.
 4. Yebo people! Som sound designer så är det ju en form av komposition jag jobbar med, så lägger upp det här här 🙂 Det här är en film vi jobbat på ett tag nu och som börjar se slutet av inspelningsfasen. Jag har gjort allt ljud utom en location-replik där jag var sjuk den dagen, och PA Nilsson, tillika regissör här, har gjort musiken.
 5. Förstår problemet, har aldrig hört Genelec jag gillat själv det minsta, och Yamaha's HS-serie är grymma för referens, men mindre pålitliga för ren mix. Själv är jag på G att köpa PSI A21m, men enligt hörsägen så ska deras mindre (och billigare) A17 inte vara långt efter den redan från början smått ofattbara nivå dessa röda klenoder tronar över. https://www.thomann.de/se/psi_audio_a17_m_studio_red.htm
 6. Läste runt lite och licensieringen verkar lite snårig, men programmet jag tänkte på verkar vara POD Farm.
 7. Här har den iof samlat dam sen typ dagarna efter jag fick den för runt ett år sen, men om jag inte minns helt fel så är Gearbox kraftigt utdaterat och funkade inte alls på mitt Windows 8.1-system. Jag kommer inte ihåg vad ersättaren hette, men den skulle enligt hörsägen vara vara fullständigt kompatibel licensmässigt med Gearbox (vilket jag inte kan testa iom att jag fick den av en polare as-is), så mitt råd är att kolla upp download-sidan på Line6.com för att kika på vad som finns där nu. Jag har VST-varianten själv som funkar väldigt fint tekniskt sett, och jag måste erkänna att stand-alone-programmet var kul att leka med som amp-sim under en stund när jag testade det, så det nya ska absolut funka i vart fall, åtminstone teoretiskt sett! (datorer är ju datorer......) Jag måste erkänna att jag inte var ett stort fan av ljudet på den, men måste säga jag var väldigt förtjust i de analoga VU-mätarna som dansade runt när den jobbade ?
 8. Gött, ser fram emot när mina dyker upp ?
 9. Sweet! Ska själv uppgradera till PSI A21 front med A17 som rear-höglatare snart är det tänkt ? Och undrar åsså över omdömet?
 10. Lita så smärtan, respektera den, och ta inga chanser. Smärta ska inte uthärdas, den ska elimineras. Bara du kan avgöra när det är för mycket, men om du försöker ignorera den så är risken inte bara att du för lida i onödan, men även att du kan förvärra eller göra det hela permanent. Om det finns en chans att det kan läka ut från början, vilket jag skulle säga kan se hoppfullt ut då det låter som att det är en överansträngning to me. Kan bero på en svullnad i örat, inte helt säker, men om så är fallet, och det är en inflammation, så vill du INTE reta den mer än nöden kräver. Än en gång - chansa inte.
 11. Jag vet ju inte mer exakt hur din skada ser ut för tillfället, och hyperakusin kan mycket väl vara tillfällig om du vårdar den väl, men jag skulle nog rekommendera öronproppar med väldigt utpräglad diskant-dämpning. Hade såna själv efter en olycka på set under en tid för en massa år sen, och allt kanske låter uddlöst och tråkigt, men de är väldigt vänliga för öronen utan att allt blir FÖR lågt! Är det dessutom bara överansträngning av öronen du har kvar nu så är det ett gott tecken så länge du vårdar det väl, själv läkte jag ut så fullständigt att inga tester kunde göra skillnad på före och efter olycka. Minns inte vad mina hette, de försvann tragiskt nog i en flytt, men de var musikerlurar jag fick under en spelning i slutet av 90-talet, så skulle tro att den typen borde vara ganska lätta att hitta.
 12. Jag skulle säga att båda USB-varianterna är väldigt framtidssäkra. USB 2 är fullt tillräckligt om man inte ska köra en massiv mängd spår samtidigt,själv har 20 kanaler externt i 192/24 inte varit några problem alls.
 13. Kan enbart hålla med, bra artikel! Jobbar mycket så själv när jag meckar musik ? Så här har denna natten sett ut:
×
×
 • Create New...