Jump to content

van Caine

Medlem
 • Content Count

  1,702
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

van Caine last won the day on November 22 2019

van Caine had the most liked content!

Community Reputation

159 Utmärkt

1 Follower

About van Caine

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 10/30/1976

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Malbolgae
 • Min utrustning
  Dator: 8-core 3.7GHz Xeon, Win 10 Pro, 16gb, Prism Titan USB 8in/10out+ADAT-interface, Black Magic Intensity Pro PCIe.
  Pluggar: SSL, AudioEase, Waves, FabFilter, Izotope, Brainworkz, och alldeles för mycket annat för att vara värt att skriva upp nu.
  Synthar/Klaviatur: Flera från bla Roland, Yamaha, Kawai, Moog, Rhodes, Crumar, Siel, KORG, Evolution, MFB m.m.
  Outboard: Massor. Allt jag kan lägga klövarna på.
  Monitorering: Soundtracs T-Series 16:2:8 (enbart lyssning), Prism Titan, Sony omvandlare/ DTS-converters/stationär DV-bandare/ professionell DV-monitor/slutsteg, Playstation 3 Regular Slim (DTS/DD-kontrollyssning), Yamaha HS80/HS10 5.1, Alesis Monitor One mkII 2.0, HiFi-system av alla sorter jag kunnat hitta, iPhone, Dell-laptop, och en Pringles-högtalare som är allt annat än vänlig.
  På jakt efter: EMS Synthi och en Yamaha DX7
 • Intressen
  Ljud, Kyokushin Kai-karate, & videovåld.
 • Home page

Recent Profile Visitors

12,029 profile views
 1. Men det är ju bara rätt! Ger dom bort det gratis så får dom ju exposure! Bättre än pängar. Sen lär det ju inte göra större skillnad i övrigt för programmet om dom lägger ner då ändå inget hänt under typ 20 år.
 2. Större sannolikhet att den slutar som alkis som skriker på småfåglar utanför Coop.
 3. Och vad elektrikern sa kan jag mycket väl tänka mig från vad du sagt. Tittar man på elnätet i oscilloskop brukar det se verkligen fan ut.....
 4. NP mon! Och det borde inte bli så jobbigt vad jag kan föreställa mig. För mig var det bökigt för att jag inte visste vad jag skulle göra och fick en massa riktigt riktigt dåliga tips jag försökte gå på, och den som kom med lösningen var faktiskt den jag fick klossen av dessutom. Men om du vill ha ett schysst strömfilter så tror jag i princip bara det är att gå till en el-butik och fråga! Min är stor som en baslåda, men den ska ju hålla igång flera tvättmaskiner där varje ska typ klara av en hel skolklass av sällsynt skitiga ungars kläder typ (inte så stor överdrift som det kanske låter som)
 5. Nä, bara att om man skickar ut ljudet via två olika utgångar så kommer man för det mesta behöva två olika uppsättningar volymkontroller för de två olika uppsättningarna högtalare. Alternativet - och det smidigaste sättet - är om man inte har olika utgångar alls utan låter en fristående box lösa det där. Som Drawmer-boxen, typ. Men det är ju en extra kostnad.
 6. Skickar man ut signalen via en vanlig line-utgång så finns det sällan sätt att enkelt kunna styra volymen utan att gå in i mixern på DAW:en. Brukar behövas nåt emellan för att slippa en hel del frustration.
 7. Diggity! De ha r ju till och med en surround-version! Tack för tipset! Ser inte fram emot när det börjar vankas Atmos. Aldrig sett såna kontroller någonstans alls, men en sak i sänder.
 8. Volymen blir ett problem som måste lösas om man skickar ut mix-boxen via egen utgång, men det går ju att lösa. För att sen få ut materialet finns det lite olika lösningar, men själv i Nuendo (Cubase funkar likadant) från full surround till stereo och mono har brukade jag ställa 5.1-bussen att auxa till stereo-bussen (som då ju strikt räknat är en aux ut) via collapse into stereo från Anymix Pro, och den i sin tur auxar vidare till mono-utgången på samma sätt, men collapse into mono. Nu använder jag dock iPad som monolyssning, vilket går på en egen plugg så en tredje utgång behövs inte längr
 9. Jag hade liknande problem i studion orsakade av störningar på nätet. Min lösning var en kloss till reningsfilter som allt går via. Mitt är industriellt, fick det av en kompis som i sin tur hade köpt det från ett gammalt tvätteri vill jag minnas, och surrar en hel del så det får stå i ett rum bredvid, men funkade kanon. Och det är just reningsfilter som är det enda som funkar. Finns transientfilter och UPS:er och allt möjligt, men transientfiltren tar bara väldigt extrema toppar och är i princip värdelösa här, och UPS:er kopplas inte igång alls förrän strömmen gått, så de renar ingenting. I
 10. Särskilt ställen där vem som helst kan lägga upp vad som helst och kalla sig expert trots att det i verkligheten bara är en fjortis som just hittat ett crackat Cubase och därför vet allt om hur man gör låtar som kommer få världen på knä. Trots att världen ganska uppenbart inte är på knä.
 11. Är det något av en grej nu för tiden? Mitt Prism Titan har såna åsså, och min första tanke var "Vad fasen ska jag med RIAA till? Är det faktiskt någon som använder sånt professionellt tillräckligt för att det ska vara värt att skicka med?", men...... Nu kan jag inte leva utan dem 🙂 Aldrig sett det på ljudkort innan dess, men nu tycker jag jag sett det lite överallt.
 12. Det är inte riktigt så enkelt som att det bara är att sänka vid (valbar) frequens dessvärre, det här är något av en snårskog för nybörjare och nåt som är väldigt viktigt att lära sig lyssna efter för att kunna komma vidare som mixare. Av just den anledningen kan jag inte säga var det låter bra och var det bara förstör, bara att bästa sättet att lära sig är att se till att man har medhörning man kan lita på, schysst akustik, eller, om det här är ett problem (vilket det lätt blir då schysst akustik är svårt att bygga), schyssta hörlurar att utgå ifrån. Aktivera högpassfiltert (bilden har jag
 13. Om man inte vet vad som är bra och vad som är anus så är det ett extremt giftigt ställe att söka faktisk kunskap på.
 14. Ja precis! Sorry att jag blev väldigt otydlig där, borde läst igenom vad jag skrev en gång extra innan jag postade, men det var helt riktigt bara att balanseringen upphör, ljudet i sig ska komma fram snällt som det ska i övrigt om ingen annat är brutet, men utan skydd mot magnetiska störningar 🙂
 15. Dessvärre kommer det med all säkerhet inte göra nån skillnad alls, bryts balanseringen så mycket som på en enda punkt så är den stendöd hela vägen. Såna saker beror ofta på elektroniska störningar nånstans i kedjan, att nåt som är trasigt, men kan även vara att du har nåt som stör elektromegnetiskt runtomkring. Låter det i båda, eller bara en? Om bara i en, har du testat vad som händer om du skiftar så att vänster utgång går till höger högtalare &vice verca? Har du testa med nåt annat ljudkort? Har själv haft sjuka störningar från både ett Focusrite-kort och min speldators interna utg
×
×
 • Create New...