Jump to content

van Caine

Medlem
 • Content Count

  1,672
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Everything posted by van Caine

 1. Hoppas på att Eventides fulla samling ska komma på rea i år. Har plenty av deras pluggar redan, så borde bli ganska billigt att uppgradera. Tidigare tänkte jag vänta och se om Maat ThEQorange skulle komma upp då åsså, men kunde inte vänta, så köpte den bums när jag av nån anledning fick ett erbjudande från Steinberg istället. Nu hoppas jag på att deras phase-shifter kommer på rea istället. Har redan en kupong på 500:- hos Maat, så borde bli väldigt överkomligt i så fall. I övrigt känner jag mig ganska nöjd för i år!
 2. Har du kompenserat programmet för latency? Sen skriver du inte vilken kompressor du använder för videon, men exempelvis H.264 är ett horribelt format att jobba i, ProRes 422 LT eller Avid DNxHD är de enda format jag litar på att jobba med.
 3. Jag betvivlar inte att det kan vara en fantastisk samling, Mangini vet verkligen vad han håller på med, men det retar mig alltid nåt brutalt när man marknadsför sånt här som "Foley". Foley är att spela in ljud i realtid i sync till en film eller liknande, och kan vara i princip vad som helst, även om fotsteg och liknande kroppsrörelse-ljud är det vanligaste. Att kalla klipp-ljud för Foley är lite som att kalla ett Casio-keyboard en gitarr - de kan få fram liknande ljud, men det finns en orsak till varför man väljer äkta vara istället för en stel kopia...
 4. Vad som helst blir farligt om man kopplar starkström till ett svagströmsrail.
 5. Du glömde nämna att månlandningen egentligen var fejk och att det egentligen var solen de landade på, och att dom egentligen inte hade rymddräkter på sig, utan ett rent absurt lager solkräm.
 6. Tråkig nyhet för oss som gillade deras rent-to-own-model, men fantastiska nyheter ur ekonomisk synpunkt: Plugin Alliance har från och med den 10:e upphört med hela Pick-Pack-systemet (10 pluggar för $29/mån i 24 månader, och sen äger man allt oavsett vad pluggarna kostade från början), och sitter i nån form av omstrukturering nu. Mer info kommer den 15:e tydligen. De goda nyheterna är att vi som hade prenumerationer där får behålla alla 10 pluggar utan att det kostar ett öre mer! Själv betalade jag inte mer än 2-3 månader, så mitt paket, som höll sig runt $300 per plugg, blev plötsligen sjukt billigt 🙂
 7. van Caine

  Demon vs Demot

  SAOL tar upp ren rikssvenska, inte dialektala skillnader.
 8. van Caine

  Demon vs Demot

  Damn right! Gött e de änna!
 9. van Caine

  Demon vs Demot

  Vanliga enligt mig är att "demon" motsvarar ett verk, medans "demot" ofta är exempelvis Tupperwarepartyn och liknande. Sanning med modifikation dock. Precis alla när jag var litet snackade om "demot" när det gällde demo-diskar till datorn. Utdött fenomen nu, men var en form av innovativt grafiska musikvideos i datorvariant. Och som den "yttersta sanningen"? Finns ingen. Det är en dialekt-fråga, och vad jag skrev här är vad jag är van vid som Göteborgare.
 10. Yebo people! Som sound designer så är det ju en form av komposition jag jobbar med, så lägger upp det här här 🙂 Det här är en film vi jobbat på ett tag nu och som börjar se slutet av inspelningsfasen. Jag har gjort allt ljud utom en location-replik där jag var sjuk den dagen, och PA Nilsson, tillika regissör här, har gjort musiken.
 11. Förstår problemet, har aldrig hört Genelec jag gillat själv det minsta, och Yamaha's HS-serie är grymma för referens, men mindre pålitliga för ren mix. Själv är jag på G att köpa PSI A21m, men enligt hörsägen så ska deras mindre (och billigare) A17 inte vara långt efter den redan från början smått ofattbara nivå dessa röda klenoder tronar över. https://www.thomann.de/se/psi_audio_a17_m_studio_red.htm
 12. Läste runt lite och licensieringen verkar lite snårig, men programmet jag tänkte på verkar vara POD Farm.
 13. Här har den iof samlat dam sen typ dagarna efter jag fick den för runt ett år sen, men om jag inte minns helt fel så är Gearbox kraftigt utdaterat och funkade inte alls på mitt Windows 8.1-system. Jag kommer inte ihåg vad ersättaren hette, men den skulle enligt hörsägen vara vara fullständigt kompatibel licensmässigt med Gearbox (vilket jag inte kan testa iom att jag fick den av en polare as-is), så mitt råd är att kolla upp download-sidan på Line6.com för att kika på vad som finns där nu. Jag har VST-varianten själv som funkar väldigt fint tekniskt sett, och jag måste erkänna att stand-alone-programmet var kul att leka med som amp-sim under en stund när jag testade det, så det nya ska absolut funka i vart fall, åtminstone teoretiskt sett! (datorer är ju datorer......) Jag måste erkänna att jag inte var ett stort fan av ljudet på den, men måste säga jag var väldigt förtjust i de analoga VU-mätarna som dansade runt när den jobbade ?
 14. Gött, ser fram emot när mina dyker upp ?
 15. Sweet! Ska själv uppgradera till PSI A21 front med A17 som rear-höglatare snart är det tänkt ? Och undrar åsså över omdömet?
 16. Lita så smärtan, respektera den, och ta inga chanser. Smärta ska inte uthärdas, den ska elimineras. Bara du kan avgöra när det är för mycket, men om du försöker ignorera den så är risken inte bara att du för lida i onödan, men även att du kan förvärra eller göra det hela permanent. Om det finns en chans att det kan läka ut från början, vilket jag skulle säga kan se hoppfullt ut då det låter som att det är en överansträngning to me. Kan bero på en svullnad i örat, inte helt säker, men om så är fallet, och det är en inflammation, så vill du INTE reta den mer än nöden kräver. Än en gång - chansa inte.
 17. Jag vet ju inte mer exakt hur din skada ser ut för tillfället, och hyperakusin kan mycket väl vara tillfällig om du vårdar den väl, men jag skulle nog rekommendera öronproppar med väldigt utpräglad diskant-dämpning. Hade såna själv efter en olycka på set under en tid för en massa år sen, och allt kanske låter uddlöst och tråkigt, men de är väldigt vänliga för öronen utan att allt blir FÖR lågt! Är det dessutom bara överansträngning av öronen du har kvar nu så är det ett gott tecken så länge du vårdar det väl, själv läkte jag ut så fullständigt att inga tester kunde göra skillnad på före och efter olycka. Minns inte vad mina hette, de försvann tragiskt nog i en flytt, men de var musikerlurar jag fick under en spelning i slutet av 90-talet, så skulle tro att den typen borde vara ganska lätta att hitta.
 18. Jag skulle säga att båda USB-varianterna är väldigt framtidssäkra. USB 2 är fullt tillräckligt om man inte ska köra en massiv mängd spår samtidigt,själv har 20 kanaler externt i 192/24 inte varit några problem alls.
 19. Kan enbart hålla med, bra artikel! Jobbar mycket så själv när jag meckar musik ? Så här har denna natten sett ut:
 20. Oftast mycket dumt att göra generellt - om programmet kan konvertera on the fly så får man smått garanterat artefakter i ljudet, och kan det inte det så måste allt konverteras om till nya formatet. Vilket kan leda till artefakter. Dock av frågan så klurar jag på om det kan tänka sig vara så att du vill göra pitch-effekter med trummorna? I så fall är det tveklöst bästa metoden. Blir fortfarande meckigt, men det finns tillfällen - exempelvis när man vill sänka något extremt mycket utan att förlora övertoner - som det hipp som happ blir en bra idé istället. Att mixa allt i mycket högre upplösning och sen sänka till 44 eller 48 vid mastering är inte dumt heller. Visst kommer allt över 22KHz försvinna, men mixarna kan få mycket högre luftighet och precision på ett mycket mer naturligt sätt när signalerna får blandas mer obehindrat.
 21. Laborerat lite med den under senaste veckan, men måste erkänna att jag inte riktigt blivit kompis med den än. Paradoxalt nog insåg jag dock att jag ägde en massa andra pluggar från dem jag jag glömt bort totalt men verkligen klickade med! Nyfiken om någon här har åsikter om var den här skulle kunna göra bäst nytta? Verkar absolut vara en bra plugg, men har som sagt inte hittat dess plats än.
 22. GARF? Nice! Var du aktiv '98 månne? Köpte Yello-plattor av er när ni arrangerade spelningar på Musikens hus så, var med-ljudtekniker. Sinkadus var en av grupperna som spelade minns jag! :-)
×
×
 • Create New...