Jump to content
Annons

Projekt artist


melrose

Recommended Posts

Har precis fyllt 22 och fått upp mitt musikintresse igen. Det började med att jag för ett år sedan började ta gitarrlektioner och nu har jag precis börjat skriva musik. Känns som jag är helt fast och insett att det vore jäkligt kul att kanske satsa på en gammal barndomsdröm och se om det kan bli något riktigt av det här!

Drömmen om att bli sångerska gav jag upp när jag var 12 men jag fortsatte med körsång/musikal fram tills för några år sedan.Tror jag har en ganska neutral röst men kanske inget speciellt, har fått några solon genom tiderna men aldrig någon mer central roll, tror ni man kan utveckla sin röst till nåt mer unikt?

Kan man bli artist även fast man inte sjunger fantastiskt eller bör man bara satsa på att skriva åt andra? Själv gillar jag Håkan Hellström, Veronika Maggio, little jinder så det är väl inom den genren jag tänker mig,

Och hur får man folk att lyssna? Förutom youtube då, vart bör jag försöka få ut musiken? Och till sist visst är man väl inte för gammal om man börjar när man är 22? (hope not, men alltid intressant med input!)

Är även sugen på att lära mig mixa redigera och spela in, inne på att köpa Cubase 6, är det ett bra program att börja med?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Nu är jag ingen musikbranschexpert, men det känns som att det finns ett par spår att välja på. Antingen försöker man sälja sitt eget varumärke, d v s sin sångröst, karisma och utseende, och då kan en ju försöka sig på Idol eller liknande. Eller så försöker man att utveckla sin egna musik och genom att ha grymma egenskrivna låtar, som även går att sälja till andra som extraknäck, så byggs ett varumärke kring musiken mer upp.

Antagligen är en kombination av båda det mest ultimata 😉

Jag har en känsla av att det handlar om en del tur också, att lära känna rätt folk med mera.

Men försök iallafall att fortsätta med det som hobby, även om du inte slår igenom. Det är en win-win; världens roligaste hobby som även kan bli levebröd en vacker dag.

Link to comment
Dela på andra sajter

Cubase är ett bra all-round-program skulle jag vilja säga. Jag tror att vad gäller att välja DAW så är nog det bästa att 'se sig omkring' för att välja rätt. De flesta sådana program gör jobbet ungefär lika bra, kanske med specialisering åt det ena eller andra hållet. Det du ska kolla på är nog snarare vad du trivs att arbeta i, om du känner någon som kan hjälpa dig om du fastnar (men kom ihåg, du lär dig bäst genom att prova dig själv fram) och vad du har för budget med mera.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja något idol-spår blir det inte iaf, mer åt singer/songwriter-hållet, men som ni säger världens roligaste hobby!

Ja med cubase 6 hade jag väl tänkt mig att hitta ett program under 1000-lappen i första hand. Vart kan man köpa cubase elements för 923? Hade helt missat det.

Tack för tipset om Studio One Prime, ska spana in det!

Härligt Britta!

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...