Jump to content

melrose

Medlem
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About melrose

 • Rank
  Nykomling
 1. Tack för alla svar! ska nog klart satsa på en för vuxen, även om jag har små händer så är de större än ett barns, och visst blir ljudet kraftigare i en ”normalbas”? men det här med att det ska kännas bra, så är det ju absolut, men hur vet jag att det när jag i princip aldrig hållit en bas? Tycker alltid det där är så svårt, jag har liksom ingen riktig referens och går man runt i en instrumentbutik känner man sig ofta ganska lost, så upplevde jag det när jag köpte min första gitarr. En till fråga, ni som beställt från gear4music, visst är det en webshop? Har det funkat smidigt att byta om det inte känns bra?
 2. Jag ska lära mig spela elbas och har anmält mig till en kurs, har ni tips på en bra och lättspelat nybörjare bas, som är i en relativt låg prisklass ( max 3000 kanske, gärna lägre pris)? Har förstått att det finns olika scalelenght, jag är ganska liten och har små händer så tror basen jag skaffar bör vara i en mindre scale lenght, eller? Och ska man satsa på en jazzbas eller p-bas? Spelar lite gitarr sen tidigare och där har jag en med smalare greppbräda, en ephiphone. Viktigast är att den är lättspelad!
 3. Jag är precis i uppstart av att försöka producera musik hemma och kan Ingenting så jag vet att den här tråden antagligen ter sig otroligt nybörjarmässig men behöver verkligen hjälp. Jag har numera en Roland A-PRO midikeyboard ett scarlett 2i2 ljudkort (typ ett nybörjarpaket) samt Cubase på min PC och försöker få ihop detta för att kunna knåpa ihop musik hemma. Keyboarden (om jag förstått de rätt) ansluts med en medföljande USB-sladd till dator och väljs sedan som device MIDI input i Cubase, allt verkar funka där och datorn känner av när en ton tas dock kommer det inget ljud! Inte ens via datorns högtalare. när jag testar att koppla in ljudkortet (också via usb-sladd) verkar datorn inte ens hitta det i Cubase trots att drivrutinerna ska vara installerade. Dyker inte ens upp när jag enligt instruktion går in på Devices och försöker se dem. Hur får jag ljud från datorn när jag spelar på keyboarden? Hur får jag datorn att hitta ljudkortet? Har jag missat något väldigt viktigt?
 4. melrose

  Projekt artist

  Ja något idol-spår blir det inte iaf, mer åt singer/songwriter-hållet, men som ni säger världens roligaste hobby! Ja med cubase 6 hade jag väl tänkt mig att hitta ett program under 1000-lappen i första hand. Vart kan man köpa cubase elements för 923? Hade helt missat det. Tack för tipset om Studio One Prime, ska spana in det! Härligt Britta!
 5. melrose

  Projekt artist

  Har precis fyllt 22 och fått upp mitt musikintresse igen. Det började med att jag för ett år sedan började ta gitarrlektioner och nu har jag precis börjat skriva musik. Känns som jag är helt fast och insett att det vore jäkligt kul att kanske satsa på en gammal barndomsdröm och se om det kan bli något riktigt av det här! Drömmen om att bli sångerska gav jag upp när jag var 12 men jag fortsatte med körsång/musikal fram tills för några år sedan.Tror jag har en ganska neutral röst men kanske inget speciellt, har fått några solon genom tiderna men aldrig någon mer central roll, tror ni man kan utveckla sin röst till nåt mer unikt? Kan man bli artist även fast man inte sjunger fantastiskt eller bör man bara satsa på att skriva åt andra? Själv gillar jag Håkan Hellström, Veronika Maggio, little jinder så det är väl inom den genren jag tänker mig, Och hur får man folk att lyssna? Förutom youtube då, vart bör jag försöka få ut musiken? Och till sist visst är man väl inte för gammal om man börjar när man är 22? (hope not, men alltid intressant med input!) Är även sugen på att lära mig mixa redigera och spela in, inne på att köpa Cubase 6, är det ett bra program att börja med?
×
×
 • Create New...