Jump to content
Annons

Bra Bas-Plug för Orkestertrummor


Gerterface

Recommended Posts

Hej!

Jag har fått rådet att skaffa en bas-plugin för mitt filmmusik skrivande. Det jag är ute efter är att få dåva episka trummor (framförallt toms då), och tydligen skall en "bas-plug" vara bra för detta.

Jag undrar om ni har några tips på bra Bas-Pluggar? Ett tips jag fick var R-Bass (Renaissance bass antar jag att detta menar), men den kostar 75$ och jag vet inte ens hur stor skillnad en bas-plug skulle göra.

Finns det några bra som är gratis/väldigt billiga som man kan prova sig fram med?

Tack i förhand!

Link to comment
Share on other sites

Annons

Basplugg för att få bra trummor? Låter konstigt...

Bra trummor kräver bra trumljud för ändamålet - inte någon effektplugin.

Ett par exempel:

http://www.soundsonline-europe.com/SD3

http://www.bigfishau...5:::D1095::1393

http://www.bigfishau...972;D1095::1161

Link to comment
Share on other sites

Misstänker att rådet du fått är att använda riktigt låg hollywood-filmisk bas. Det är en gammal klassiker. Överlag håller jag med herrarna ovan^^, speciellt feta smaskande pukor behöver attack, men inte så mycket super-låg bas. Låg bas får mest bara saker i rummet att skramla. Men om du nu vill prova så ...

Den kategori av verktyg du söker efter brukar kallas "Subharmonic synthesizer". Det är inte syntar, även om namnet låter så, utan istället EQ-liknande produkter som framhäver olika spektrum av infra-toner genom olika metoder i kombination. En vanlig metod som används av dom verktygen är att pitcha ner de låga frekvenserna en halv- eller en hel oktav och mixa in det med originalsignalen. Det hör man ofta när "Häftiga o coola" manröster men grym "botten" på bio-reklam presenterar en läcker produkt.

Finns många såna, men inte så många bra (tycker jag). Jag gillar Waves LoAir bäst. En annan är BBE Sound Sonic Sweet H82.

Finns andra, som Brainworx BX Boom (väldigt enkel modell), Lowender, och som du själv nämnde: Waves Maxxbass och Renaissance R-bass är ok, men kanske inte lika hollywood-iga som LoAir och några andra.

Subharmonic Synthesizer som sagt. Sök på KVRaudio.

Link to comment
Share on other sites

Tack för svaren!

Jag har mycket möjligtvis blivit felinformerad. Har nyligen börjat skriva filmmusik digitalt, så frågar om allt möjligt och ibland får man lite konstiga svar. För stunden använder jag "EastWest Quantum Leap Symphonic Orchestra" och "Stormdrum 2.0", och efter lite pillandes med EQ har jag fått till rätt dåva episka trummor. Just nu nöjer jag mig med detta i alla fall!

Har ni några andra tips för att få till riktiga dåva "wardrums"? Använder Cubase för övrigt.

Link to comment
Share on other sites

Om du nu skulle känna för att kolla upp andra bibliotek för dova drums kan jag hinta om Vir2's World Impact: Global Percussion, Cinesamples Drums of War samt Sample Logics Rumble:

http://www.bigfishau...5:::D1095::1393

http://cinesamples.com/products/drums-of-war/

http://www.samplelog...products/rumble

Edited by JohnRick
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...