Jump to content
Annons

JohnRick

Medlem
  • Antal inlägg

    2 398
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    11

Allt postat av JohnRick

  1. Finns det någon anledning till att detta inte gjordes som blindtest? Dvs. välja att avslöja facit efter hela lyssningen. IK Multimedia har f.ö. också en bra 1176.
  2. JohnRick

    Bias Amp 2

    Blev också glatt överraskad av BIAS Amp 2 (eller snarare vår shredder) efter att ha släppt material med Amplitube 4 de gångna åren. Till dess att vi provade Overlouds TH-U 3. Bäst hittills.
  3. Grovt räknat tänker jag (och har väl alltid gjort): – På kanalnivå: alltid kompression före EQ (bortsett från ett högpassfilter som alltid hamnar först). Om du EQ:ar före kompression motverkar kompressorn det du nyss har EQ:at. Se även Seniors inpass i SoS:https://www.soundonsound.com/sound-advice/q-should-i-eq-first-or-compress-first –På mix-/masterbuss gärna tvärtom då det mesta redan "bör" vara klart. Då har jag alltid kompressor efter (eventuell) EQ. De minimala ändringar som EQ ska bidra med ska inte påverka kompressorn lika fatalt. Vad limiter anbelangar hamnar den alltid sist (i alla fall på master bus). Såvida du inte gör något specifikt på kanalnivå där du vill trycka ihop basen eller något annat otyg.
  4. Om det är harmonier och inte regelrätta körer brukar jag ha dem på ungefär samma ställe som lead vox ligger (i.e. hyfsat centrerade, eller bara lite off). Av samma anledning som man knappast panorerar ut pianots diskant på ena kanten och basregistret på andra. Poängen är ju att de ska feta till lead vox. Verkar vara lite oklart kring detta i tråden? Backing vox är i allt väsentligt samma stämma som huvudmelodi. Harmonier är 3:an eller 5:an (oftast). I min terminologi tänker jag att "körer" är de som sjunger något helt annat som kontrast mot lead vox. Men när det gällde reverb är det enligt ovan gärna flera olika reverb som gäller. Jag gillar att ha minst tre olika i ett projekt. Lead vox har oftast ett separat plate reverb. Eller så kanske det funkar med ett och samma, beroende på vad som låter bäst. Det vet du när du har provat. Det viktigaste är att du har EQ:at reverbreturen och tajmat svansarna till spårets BPM.
  5. - Zoom R24 - Roland Studio Capture - Behringer X Air XR18 ( alternativt flådigare MIDAS MR 18) Zoomen är en porta som du också kan koppla till datorn. Har 8 in och är relativt lättbegriplig. Hade en tidigare men sålde den för några år sedan. Roland SC är faktiskt ett riktigt kompetent kort med 12 preamps och 4 line-in. Köpte ett 2015 och börjar använda det mer permanent nu till uppmickning av mitt lilla kit. Använder dock bara 9 in > REAPER > Monitor out + medhörning. Bra köp. I ditt fall hade jag definitivt tagit Behringer. Förr eller senare får du lära dig hur digitala mixers funkar. Hade jag köpt idag skulle jag troligtvis tagit MIDAS, men det är bara för att det står just MIDAS.
  6. Mastring är mycket mer än att bara "trycka upp volymen". Så det enkla svaret är ja, om du vill ha en kommersiellt gångbar dänga. Sedan kan ju mixen i sig vara bra ändå, sett till dynamik och frekvensdistribution så att den inte behöver någon nämnvärd mastring. Vad gäller sista steget i mastringskedjan (där du de facto trycker ihop dynamiken och limiterar) stämmer det att diverse online-tjänster kommer att nivåkompensera, så det finns ingen anledning att pressa nollan i alla lägen. Se även: https://www.loudnesspenalty.com/
  7. 16 GB är väl mer eller mindre standard, men RAM är ju ingen flaskhals på samma sätt som övriga komponenter är. Problem uppstår bara om du märker att användning av diverse VSTs och synthar upptar så pass mycket RAM att du de facto slår i taket. Om det finns tillräckligt med headroom kommer extra RAM sannolikt inte att göra någon skillnad.
  8. JohnRick

    Rogers Powertone

    Beror på lite andra parametrar också tydligen. Mått och konfiguration bl.a. Ingen koll på Rogers, men nedanstående länkar kan ge en fingervisning: https://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Roger+Powertone&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XRogers+Powertone.TRS0&_nkw=Rogers+Powertone&_sacat=0 https://reverb.com/item/2836384-rogers-powertone-fullerton-era-3-piece-vintage-drum-set-kit-in-black-cortex http://www.drummerworld.com/forums/showthread.php?t=117984
  9. För nog fan måste det finns något liknande i det här lilla landet om britterna har det? http://www.cymbalmagic.com/index.html
  10. Du menar detta?->http://www.clasohlson.com/se/Kemisk-metall-Plastic-Padding/31-9079 Det där förstör ljudet mer än det mesta har jag förstått, efter digra diskussioner på Drummerworlds forum. Tanken är att trycka dit det, värma, spela in det och värma igen i tron att det ska foga samman sprickan, men det blir bara sämre. Metallen måste väck, och helst vill jag svarva runt. Kan vara lättare sagt än gjort dock.
  11. Enligt titel. I vanlig ordning har man ju en uppsättning Zildjian A Custom liggandes. Två av de äldre exemplaren (15" Crash + 8" splash) har utvecklat en kantspricka på ett par millimeter. Löper rakt mot mitten. Den vanliga "borra-hål-för-att-förhindra-fortsatt-sprickbildning"-lösningen är jag inte så pigg på. Däremot hade jag gärna sett att någon kunde åta sig att svarva ner respektive ex en halv tum eller så. Någon som känner till dylika typer härnere som pysslar med sån't? Alternativt får man höra med IF Metall, Svarvmekano e.d.
  12. Hear, hear. Hur många ggr har man inte sett annonser om folk som köpt sig ett Roland TD-20 eller TD-30 men nu säljer det två månader senare för att de "tappat intresset". Som om jag skulle köpa mig en strandvilla men sedan "tappa intresset för att bo". OT: Ska TS ändå köpa begagnat i den prisklassen funkar ju DTXplorer. Dock enbart en (1) zon på hihaten vilket är en dealbreaker för många - inklusive mig själv. Hittar du ett DTXpress hade jag satsat på det i stället. Det kom strax efter, eller samtidigt som, DTXplorer. I övrigt bör du mest betänka typen av yta för fysisk återkoppling (mesh heads, TCS eller gummi). Det lär bli gummi för 3K. Känsligheten kommer härnäst. Jag gillar ju Yamaha's TCS alla dagar i veckan, men annars är nätskinn standard. Antal zoner på befintliga pads är också värt eftertanke. Dual/triple. Gäller framför allt ride och virvel. Hihaten är annars det som det mesta brukar stå och falla med. Även antalet ingångar är intressant om du vill lägga till pads i senare skede.
  13. Har ingen aning om vilka de använder – men de borde använda Diva och Spire. Funkar det för Armin van Buuren funkar det säkert för gemene man.
  14. Jag var under intryck att så redan gjordes? De som är låsta av mammon på ett eller annat sätt, Spotify inkluderat, lär väl alltid ha detta i åtanke. De som skapar för skapandets skull har förhoppningsvis annat som drivkraft. Omedvetna influenser är dock en annan sak och där smiter ingen undan tycks det. Folk skriver, och skriver om (rewrites), samma saker. Av någon anledning är t.ex. 99% av alla prylar man hör i 4/4. Om man skulle frångå denna uttjatade taktart hade väl samtliga lyssnare slagit bakut per omgående. Ett långsamt införlivande av 13/16 i västerländsk populärmusik välkomnas därför. Men jag tror inte Spotify, Tidal eller övriga tjänster går i bräschen där. I övrigt kan jag rekommendera Philip Balls bok som torde beröra ämnet mer ingående: https://www.amazon.co.uk/Music-Instinct-Works-Cant-Without/dp/0099535440
  15. Ja, det är detta som är Columbi ägg. Ungefär min setup när jag lirar in åt oss eller åt andra klienter f.ö. Med skillnaden att jag kör Yamaha DTX900 med lite fler pukor och cymbaler. Aldrig varit ett fan av mesh heads. Föredrar TCS. Men som sagt – blir intressant att se hur Toontracks implementerade "advanced e-drum features" ter sig i praktiken.
  16. Har varit rullande över tid. Gitarristens låtar sedan gammalt, men det mesta inspelat i min lägenhet under nytt projektnamn. Övriga medverkande (sång), inklusive gitarristen, är tämligen kända från andra akter både här och utomlands.
  17. Demos? Möjligt att folk använder det i det avseendet. Vi gör officiella släpp i all fall. Utan att avvika från trådämnet har du SD i första och SSD i andra: https://open.spotify.com/track/17OoOnw3jqUVJVBKRQMLiP https://open.spotify.com/track/3DXy8Fi78yPDPYYObEOKow
  18. Håller med. Nu är jag förvisso biased i egenskap av trummis/e-trummis, men att man spelar in det på ett känsligt digitalkit är A och O (precis som blodgrupper). För ett mer "autentiskt" sound är en uppgradering från SD2 till SD3 inte den graal som kommer att göra att person X:s loopar eller programmerade trumpartier plötsligt vaknar till liv.
  19. För 4 000 SEK får du egentligen inga trummor värda namnet, såvida du inte skaffar begagnat (om ens då). Vanligtvis bör du hålla dig till Yamaha eller Roland på e-marknaden. Med den budgeten hade jag kanske övervägt Alesis, även om jag inte är ett fan. Gillar inte mitt DM10X utan håller mig till Yamaha DTX900 för tillfället. Säker på att du inte glömde en nolla i slutet? https://www.thomann.de/se/alesis_nitro_kit.htm https://www.thomann.de/se/yamaha_dtx400k_compact_edrum_set.htm
  20. Jovisst. Fler funktioner onekligen. Drag and drop med egna samples, audio till MIDI-implementering, skalbart GUI (och snyggare), advanced e-drum features (vad det nu kommer att innebära). Men surround-biten ställer jag mig ändå frågande till. Utöver det, mer av allt. Mixningen sköter jag helst externt i DAW oavsett routing-möjligheter och befintliga pluggar som kan tänkas finnas, där de haft avsikten att trumljudet ska fixas helt och hållet i SD.
  21. Frågar mig om det är värt besväret, still. Det är ju en exponentiell kurva (eller logaritmisk?) sett till tillverkarens arbetsinsats kontra de förbättringar man hör nuförtiden. Jag köper att arbetsflödet kan ha förbättrats, men det faktiska soundet i en reell produktion? Skulle jag höra om det var SD2 eller SD3 jag hade använt? Jag lirar ju alltid in det. Tydligen är more more. The sound library is configured in six (6) convenient download packages. 1. “Software” (approx. 230 MB) 2. “Basic Sound Library” (approx. 40 GB) 3. “Room” (approx. 46 GB) 4. “Surround 1” (approx. 43 GB) 5. “Surround 2” (approx. 52 GB) 6. “Bleed” (approx. 54 GB)
  22. Du lär få tips på alla program och de flesta kan ju göra det mesta. Jag har aldrig varit något fan av Cubase eftersom jag är SONAR in i märgen. Men om jag tvingas byta idag blir det definitivt REAPER. https://www.cakewalk.com/Products/SONAR https://www.cockos.com/reaper/
×
×
  • Skapa ny...