Jump to content

vmbr

Medlem
 • Posts

  505
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

vmbr last won the day on March 15 2016

vmbr had the most liked content!

Reputation

91 Utmärkt
 1. En gammal pinnstol från loppis för 100kr. Hatar moderna stolar, trivs bäst med en hård gammal trästol.
 2. Över förväntan helt klart, simpel låt men bra energi. Det här låter väldigt mycket DM men med en bra produktion. Ser fram emot skivan.
 3. Personligen tycker jag att det där lät ganska tråkigt, men det beror nog mycket på att låten var riktigt trött och hade ett dåligt arrangemang. Är väl egentligen ingen nyhet att det går att få bra resultat med dålig utrustning, det går att göra så otroligt mycket med alla pluggar som finns idag. "Don't fix it in the mix" är nog det mest utdaterade uttrycket som existerar idag. Den som är duktig kan fixa allt i mixen idag.
 4. Hur resonerar ni kring omedvetet plagiat? Det har hänt mig flera gånger, att jag har skrivit en låt och sedan påpekar en lyssnare att det låter nära eller identiskt med något som jag tidigare aldrig har hört. För en simpel melodi kan man nästan anta att det finns någon som redan gjort den exakt lika, möjligtvis i en annan tonart, lika för textrader. Vad gäller egentligen? Jag har kommit fram till att jag inte bryr mig så länge som det inte är något känt eller ikoniskt verk.
 5. Uppenbarligen ett smart och vinnande koncept i deras fall.
 6. Klart att Kent inte går hem på det här forumet när majoriteten lyssnar på gubbrock eller edm. Jag gick på gymnasiet när de släppte Vapen&Ammunition och Du, jag & döden. De var jävligt stora bland ungdomar och helt klart ett av de största banden inom populärmusiken. De gick även hem hos vuxna, vilket i sig är ganska unikt då band sällan lyckas imponera på både15-20 och 40+. Lyssnar inte på kent idag, men likväl tråkigt när ett av Sveriges största och mest framgångsrika band lägger ner.
 7. Jag tror inte musik är rätt väg att gå om du verkligen vill göra skillnad. Har hört otroligt många som vill påverka och göra skillnad genom musik, men har hört otroligt få som blivit påverkade och faktiskt genomgått en förändring pga musik. För mig blir det väldigt klyschigt och genomskinligt, många påstår att de vill göra skillnad, men väljer ett ineffektivt sätt baserat på deras egenintresse i utförandet.
 8. Bra låt, mixen var dessvärre inte speciellt bra. Lyssnade på det ni har på soundcloud, låter som ni eftersträvar ett "äldre/analogt" sound? Tycker soundet på det instrumentala funkar, men soundet på sången låter väldigt konstigt i förhållande till det instrumentala, det skulle behövas en hel del eq, reverb/delay, saturation/overdrive.
 9. Söker producent & studio som är vassa på indiepop/rock, tips? Gillar produktioner som Vampire Weekend, Veronica Maggio, Arctic Monkeys.
 10. Saknar Mikey som ständigt lyckades orsaka tjafs i varenda diskussion han gav sig in i 😎
 11. Du har ju en ganska fyllig och varm röst, jag tycker inte direkt LA610an låter dåligt, men jag kan tänka mig att den gör mer för en tunn och nasal röst. Du har ju egentligen 2 bra olika alternativ nu, kör Yamahan för lite mer modernt sound, och LA610 om det ska låta ordentligt analogt.
 12. Jag är prylnörd och har mycket prylar som är "över min nivå", om man kan säga så. Men samtidigt gillar jag att kunna säkerställa att det enda jag behöver förbättra är min kunskap. Vill inte behöva tänka "fan hade det kunnat låta bättre om jag haft x eller y?", utan bara veta att om det låter dåligt så får jag spela tightare, micka up annorlunda eller mixa om på nytt. Sen tycker jag prylar är roligt, att leta fram gitarrljud genom att testa olika stärkare, byta rör, olika pedalkedjor osv, är minst lika roligt som att spela.
 13. Man är ofta för hård mot sig själv. Har lyssnat på det mesta du lagt upp här och det hörs att du blir bättre, det du la upp nu låter inte 100%, men det är mycket bättre än vad majoriteten av alla amatörmixare brukar lägga upp på diverse forum. Personligen har det största framsteget varit när jag börjat använda riktiga trummor, även om jag ofta/alltid blendar in triggad kagge, virvel och pukor så blir allt så mycket bättre mot när jag bara körde midi.
 14. Många musiker är ju prylnördar, ett SSL bord kommer helt klart imponera. Du kanske kan komplettera med en bandare? Vet många band som spelare äldre rock/punk som ofta vill spela in helt analogt, ofta är det band med trummor, bas och en gitarr, du funkar det ju med 16kanaler. Att kunna erbjuda helt analogt tror jag lockar mer än bara ett bord.
 15. Om du funderar på att bygga rum i rum så kan du se vad du kommer behöva akustikbehandla för i grova drag för anvigna dimensioner genom att räkna ut modes: http://www.hunecke.de/en/calculators/room-eigenmodes.html
×
×
 • Create New...