Jump to content
Annons

Gerterface

Medlem
  • Antal inlägg

    333
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Gerterface senast vann var 26 maj 2014

Gerterface hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

5 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man

Min musik online

Socialt

  • Skype
    johnboberg
  1. Kände att jag fick nöja mig till slut och laddade därför upp den till min Youtube kanal för att få nån form av stopp. Tack för all hjälp! Den är väldigt uppskattad. 🙂 Här är slutresultatet för den som är intresserad (med en -1dB sänkning pga YouTube):
  2. Tack för förtydligandet! Förutom de tips jag fick ifrån dig gjorde jag även om lite smått i låten. Insåg att jag kände att det saknades lite låg bass för att få lite mer kraft i det hela, så jag la till en analog synthbas för att fylla upp lite. Sen har jag lekt runt lite med reverben, då jag tror även det hjälper mig nå ett lite "mäktigare" sound på hela låten. Tänker jag skall slipa det lite extra imorgon och skulle därför gärna höra vad du har att säga. Något du hör som skulle kunna slipas till eller som låter märkligt? Tack i förhand och för all hjälp hittills! Uppskattas enormt! Lost Legend - New Master MP3.mp3
  3. Hej, Stort tack för feedbacken! Kul att du gillar låten. 🙂 Skall testa mig fram med detta. Låter på din mix som att det är åt det hållet jag vill! Måste bara ställa en fråga direkt dock, angående det du säger med peakarna. Du säger att jag satt dem till -1,5dB, vilket förvånar mig. Har haft en limiter för att dra upp volymen, med output på -0,1dB. Efter den har jag haft GClip för att trycka upp volymen en aning till, alltså via en blandning av hard & soft clipping. Men, efter detta har jag haft en till limiter som står med output -1,0dB. Efter detta har jag kontrollerat allt detta emot Youlean Loudness Meter, där min Truepeak Max varit -1,0dB. Vad är det som kan gjort att peakarna ligger på 1,5dB trots detta? Missar jag något? Tack i förhand!
  4. Hej, Jag har lite nått väggen med mixningen av en låt, och skulle vara oerhört tacksam för lite assistans. Jag trodde jag var färdig med den idag, men så när jag laddade upp den till Youtube insåg jag att den lät ganska platt och hade relativt låg volym i jämförelse med mina tidigare låtar, trots at jag kontrollerat LUFS vilket låg på 13.8 (fick en -0.2dB reduktion via loudnesspenalty.com). Så jag tog ner den och bestämda mig för att jobba lite ytterligare på den. Jag har försökt fixa och trixa under dagen, men kommer ingen vart. Det enda jag söker är att den inte låter så platt och tråkig i jämförelse med resterande på min kanal (youtube.com/BobergMusic ifall referens behövs). Vad kan jag göra för att friska upp soundet en aning? Jag misstänker att jag har fått några build-ups, men eftersom jag suttit rätt intensivt med den hör jag dom nog inte själv längre.. Eller kan det vara lite för mycket reverb som spökar? Är ju dock ganska ofta en del reverb i denna typen av musik. För referens på sound jag söker: Two Steps From Hell och Audiomachine. Tackar i förväg! Vänlig hälsning, John Demo Mix - Lost Legend.mp3
  5. Lite sen till denna tråden, men ett svar hade uppskattats mycket ändå. Vad är anledningen till att köra -1dBTP? Jag skriver filmmusik och har därför ofta ett stort dynamiskt omfång, och har därför svårt att gå endast på -14 till -12 LUFS (hamnar ofta under men antar att det beror på en del lugnare partier). Vore tacksam om nån kan förklara just true peak biten.
  6. Jaså? Hur kan jag missat det?! Men det låter ju interessant. Får ta och kika hur det funkar där då. Tackar för tipset. Vad jag kan se så är det samma pris här som på spinnup dock, 49$, fast per album istället per år, vilket jag tycker funkar bättre. Hur jämför sig inkomster från CDBaby jämfört med exempelvis ReverbNation eller Spinnup? Någon som har koll på det?
  7. Tack för tipset Punchline, ser ut att vara en bra distributör. När jag läste igenom deras FAQ hittade jag dock ett problem; "Can I release classical music through Spinnup? Unfortunately we are currently unable to technically support classical releases through Spinnup but we love classical music so we are working hard to find a solution and hope to be able toOFFERthis to all Spinnup artists soon" Jag skriver film/trailer/spel-musik och använder mig mycket utav orkestern. Även om jag inte skulla klassa det som klassisk musik då det finns många skillnader, kan jag förstå ifall de skulle anse att det var det. Förstår dock inte vad problemet är för att de skall kunna distribuera sådan musik, missförstår jag något kanske? Antar att man skulle kunna skicka ett mail och höra vad dom säger i alla fall. Fler tips är varmt välkomna! 🙂
  8. Hejsan, Nu är det så att jag har tankarna på att släppa mitt allra första album relativt snart. Har endast tänkt göra detta online via Spotify, iTunes, BandCamp och möjligtvis CDBaby. Har tidigare släppt ett album med mitt förra band, och då använde vi oss utav ReverbNation för att få ut musiken på spotify och iTunes, men vet inte ifall det faktiskt var en bra väg att gå. Min tanke är i alla fall att göra något liknande denna gång. Jag har egentligen två frågor angående detta, till er med mer erfarenhet. -Vilken tjänst/sida bör jag vända mig till för att kunna släppa musiken både på Spotify or iTunes? Vill ju självklart få ut så mycket utav pengarna som möjligt, men vill även ha en enkel och säker tjänst. BandCamp och CDBaby har jag redan erfarenhet av och där kan jag släppa digitalt själv. Har ingen Mac för övrigt, tyvärr, vad jag har förstått så hade det underlättat för att släppa på iTunes. -Räcker det att släppa digital på detta sättet för att kunna registrera sin låtar hos STIM? Är väldigt tacksam för all hjälp jag kan få!
  9. Hmm, skumt. Skall titta på det. Tack för upplysningen. Haha, wops! Ändrat. 🙂
  10. Tack för feedbacken alla! När det gäller att de understrukna titlarna inte är länkar, så är den en plan för framtiden. Just nu är ingen utav de större projecten jag vart med i släppt ännu, alltså finns det inte mycket mer information och jag får inte lov att dela med mig utav musiken. Men det är en idé jag tänkt genomföra med tiden. När det gäller bakgrundsbilden förstår jag er, den är visserligen vacker, men opersonlig. Tyvärr har jag ingen personlig bild som gör sig bra som bakgrund för en hel hemsida. Jag har letat runt en hel del efter något musikinspirerat som skulle göra sig bra, men hittar inget som jag vågar använda utan några problem med copyright och liknande. Det mesta angående musik jag hittar i kataloger för bilder att använda på hemsidor och liknande, är rockband, DJs och en hel del mixerbord. Jag är varken ett rockband eller en DJ, och ett mixerbord tycker inte jag gör sig bra som bakgrund. Har ni några andra idéer? Vad hade ni gärna sett som bakgrund? Anledningen att jag valde denna är att jag får en känsla av historier och fantasy när jag ser den, vilket passar in bra till musiken jag gillar att skriva. Men om ni har idéer får ni gärna dela med er. Om någon vet ett bra sätt att hitta bilder att använda vore det också uppskattat! Musiken funkar för mig i Chrome också, så vet inte vad som kan vara problemet där. Skulle du vilja prova en annan webbläsare Den Gode? Bara för att se om det är sidan eller något ifrån din sida. Skulle uppskattas! Slutligen, när det gäller att kunna byta texten till svenska så är det inget jag kommer införa. Jag jobbar internationellt och tycker att sidan skall representera det. Visst, jag är svensk själv, men ser ingen större anledning till det ändå. Tack återigen för feedback, det uppskattas!
  11. Tack Laban! Alltid bra att höra någon annans åsikter. Din poäng om att dela biografi i menyn är definitivt smidigare för den som besöker sidan. Värt att tänka på. Får prova det och se hur det ser ut. Angående den flytande texten, menar du den vanliga texten på alla sidor eller introduktions texten på förstasidan? Antar att det är den vanliga texten? Skall se om man kan justera opaciteten på den mörka bakgrunden, så att det blir lättare att läsa.
  12. Tjenare, Har nyligen publicerat min egna hemsida, och skulle väldigt gärna höra lite feedback om vad som gillas, men framför allt vad som kan förbättras. Jag är kompositör för media (film, TV, spel osv) och min hemsidas främsta funktion är att attrahera kunder med en både professionell introduktion till mig som musiker och vad jag gör, men även för att ge en personlig bild av mig själv. Sidan har ni här: http://www.johnboberg.com Kika gärna in och säg vad ni tycker! 🙂 Tack i förhand, John
  13. Lite off-topic, ursäkta för det, men det finns mycket nytta med en sånn funktion ändå. Jag jobbar som filmkompositör och använder Cubase, och jag skulle inte klara mig utan detta. Jag lägger in videon och komponerar till den, punktligt. Det är väldigt många som använder denna funktionen på detta sättet. 🙂
  14. Gerterface

    Cubase 8

    Dammit, enligt plånbokens tyngd borde jag inte köpa detta nu men man blir ju frestad..
  15. Jag använder AKG K701 och är väldigt nöjd med ljudet. Det är öppna hörlurar, vilket jag personligen tycker är viktig då det hjälper för att avverka huvudvärk och liknande. De marknadsförs som halvöpnna (semi-open), men de är som vanliga öppna lurar enligt mig och många andra. De enda jag kan klaga på är att de kan vara lite obekväma vid långa sessioner, men det fixar du om du drar bort "bölderna" under huvudbandet. Det gjorde jag och efter det så är de inga större problem!
×
×
  • Skapa ny...