Jump to content
Annons

Akai gör datorn till prisvärd MPC


Carl Löfgren

Recommended Posts

Om du suktat efter en MPC men inte känt att du har haft råd är Oktober lilla julafton för dig. MPC Element är en kontrollyta som kombinerat med mjukvaran MPC Essentials förvandlar din PC eller Mac till en fullfjädrad MPC med avancerade funktioner som påminner om traditionella inspelningsprogram, däribland möjlighet att grafisk redigera det du spelat in. MPC Essentials kan köras antingen som ett separat program, eller så kan du köra det rätt i ditt musikprogram som en VST, RTAS eller AU-plugg. Mjukvaran kommer laddad med en gigabyte ljud och du kan även ladda in dina egna ljudfiler i WAV eller AIFF-format. Dock finns ingen möjlighet att sampla på samma sätt som en riktig MPC.

Kontrollern består av 16 bakgrundsbelysta trumplattor i färg, som känner av både anslag och tryck. Precis som med en vanlig hårdvaru-MPC finns Akais klassiska Note Repeat-funktion tillsammans med funktionerna Full Level och 16 Level. Hårdvaran kopplas in till datorn via USB men har även ett par MIDI-anslutningar.

Exakt hur mycket MPC Element kommer att kosta när den landar i Sverige i början av Oktober är inte känt, men vi gissar på ett riktpris på omkring 1500 kronor.

Tillverkare: Akai (www.akaipro.com).

Kontakt: Luthman (www.luthman.se).

Klicka här för att visa nyhetsartikel

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...