Jump to content
Annons

Problem att hitta mic


erreth

Recommended Posts

I use FL Studio, windows 8, ESI U46XL (latest driver) and a T-Bone SC400 mic. I have two Asio devices options: Asio 2.0 - u46 and Asio4all v.2. My understanding is that I should go with the asio4all. Eitherway the soundcard can't locate my mic. I tried a different mic but with the same problem. Can you please help me? Thank you! / Felix

skickade denna fråga till ljudkortstillverkaren, orkade inte översätta det

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Du ska använda ASIO-drivern som är gjord för ljudkortet om det finns en sådan - INTE ASIO4ALL, som är en generell driver för ljudkort som saknar dedikerad ASIO-driver.

Datorn kommer aldrig att kunna hitta micken, som den gör med en USB-enhet, utan den kan bara hitta ljudkortet. Micken är inkopplad på en mikrofoningång på ljudkortet, så då får du välja den ingången som input för audiospåret som du ska spela in på.

Redigerat av Claes
Link to comment
Dela på andra sajter

Du har kanske missat att starta fantommatningen? Det är en kondensatormick, så den behöver fantommatning för att fungera. Den lilla knappen bredvid mikrofoningången, där det står +48V...

Omkopplaren ovanför måste förstås stå på Mic och inte på Line.

Redigerat av Claes
Link to comment
Dela på andra sajter

I manualen till ljudkortet står det att man kan behöva koppla in en extern nätdel om man använder en fantommatad mick. USB-portar har alltid begränsad strömkapacitet, så det kanske är därför du inte får det att funka med micken...?

Pratar du mot rätt sida på micken? Det är ju en kardioid-mick, så den tar bara upp ljudet bra mot ena sidan, medan det blir väldigt dåligt mot andra sidan.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...