Jump to content
Annons

Långtest: Innovativ mastring med Ozone 8


HoboRec

603 views

Om du har använt tidigare versioner av Ozone så kommer du nog känna igen det mesta, även om det grafiska är något omarbetat.

Några nya grejer som jag fastnade för i Ozone 8 från Izotope är Spectral Shaper som hjälper till att tämja hårda och skärande element i ljudbilden för att få det att låta lite mjukare. Den störta nyheten är nog dock Master Assistant som genom att lyssna på din mix gör en analys och kommer med ett förslag på en specialanpassad preset.

Jag kan tänka mig att detta kan vara ett prisvärt alternativ till att använda de automatiska mastringstjänster som finns på nätet, om det är något man använder sig av mycket. Fördelen här är då såklart att du kan anpassa det efter eget tycke om resultatet inte faller dig i smaken. Även de n extra fristående pluggen Tonal Balance Control är ett trevligt tillskott, genom att visa var din mix befinner sig balansmässigt jämfört med ett genomsnitt inom en viss kategori. Här skulle jag nog rekommendera att använda denna redan i mixfasen för att få en så bra balans i frekvenserna som möjligt redan innan man påbörjar mastringen.

Ulf Blomberg
Producer & Audio engineer
+46709184758 | www.hoborec.com

Läs mer: HoboRecs samtliga blogginlägg >

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...