Jump to content

Är Kimafun en prisvärd sladdlös myggmikrofon?


HoboRec

2,331 views

Jag fick nyligen frågan om att recensera en sladdlös myggmikrofon åt Kimafun. Jag har länge funderat på en sådan lösning för att göra min setup för videoinspelningar lite enklare och effektivare. Tidigare har jag använda mig av lite olika lösningar.  (In English at the bottom of the page).

Ett tag spelade jag in ljudet med en bra kondensatormikrofon genom ljudkortet i datorn men det blev lite otympligt i vissa situationer. Jag skaffade en av de billigare handinspelarna från Zoom för att smidigt kunna spela in min röst samtidigt som jag filmade. Jag har också provat med mikrofon kopplad till kameran men lyckades någon gång riva omkull hela kameran tack vare det. Med detta i bagaget har jag alltså tänkt att en myggmikrofon som jag sladdlöst kan koppla till kameran hade varit en lysande grej så jag inte heller behöver synka upp ljudet i efterhand då. Tyvärr så de flesta sådana lösningar relativt dyra. Därför blev jag lite intresserad när Kimafun undrade om jag ville recensera deras sladdlösa myggmikrofon då den kostar ungefär hälften av min Zoom-inspelare. Den stora frågan var ju såklart om det skulle hålla måttet. Ta gärna en titt på videon och hör själv hur väl Kimafuns mikrofon fungerar till ändamålet.

 

ENGLISH

How does the affordable wireless lav mic from Kimafun hold up?

I recently got the question from Kimafun to review their wireless lav mic. I’ve been thinking a while about a solution like that for my video setup. Earlier I’ve used a bunch of different solutions.

For a while I used a good condenser microphone plugged in to my computer, but it became a bit clumsily in some situations. I bought the most affordable hand recorder from Zoom to let me easily record my voice where ever I had my camera. I also tried with a microphone plugged directly to the camera but managed to turn over the hole thing. With that in mind I thought about a wireless lav mic connected to the camera would be perfect, since I don’t even have to sync up the sound in post. Unfortunately most solutions like that are relatively expensive. That’s why I got intrigued when Kimafun asked me to do this review since it cost about half of my Zoom recorder. The big question is if it really holds up. Feel free to watch the video and hear for your self.

 

Ulf Blomberg
Producer & Audio engineer
+46709184758 | www.hoborec.com

Läs mer: HoboRecs samtliga blogginlägg >

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...