Jump to content
Annons
 • Dagens musikfråga på Studios Facebook och Instagram

  Studios mångåriga medarbetare Jon Rinneby drar igång Dagens musikfråga på Studios Facebook och Instagram. Följ oss gärna, då vi vill ta del av era svar, åsikter och tankar.

  Studio.se

  jon_vinjett_1800.jpg.4bb3d2babedc6c7a77c661a2b765d7e1.jpg

  Jon är kanske mest känd på Studio genom Fredagstipset – en återkommande serie där han delar med sig av tips inom inspelning, mixning och mastring. Mer än 200 tips finns att tillgå på Studio.se. Jon drev även Mixakuten där medlemmar på Studio fick hjälp med mixning. Vidare har han även skrivit en hel del av våra guider om olika effektpluggar.

  Nu kommer Jon dra igång Dagens musikfråga. Till att börja med blir det 10 frågor som handlar om allt inom musikskapande och musikproduktion. Alla är välkomna att delta, svara och kommentera de olika musikämnena.

  Ni följer Dagens musikfråga på Studios Facebook och Instagram varje tisdag och torsdag. Fråga ett finns redan att kolla in på Facebook och Instagram.blatt_streck.png.6bd02b92dfe602ff19490e70fd5e996b.pngIntervju med Jon

  Du drar ju nu igång Dagens musikfråga som kommer ske på Studios Facebook och Instagram. Kan du berätta lite mer om vad det kommer vara för frågor, och vad syftet är?
  Jag tycker generellt det är väldigt spännande att ta reda på vad folk tycker och tänker om saker, speciellt när det kommer till musik. Vidare är jag alltid sugen på nya infallsvinkar och att lära mig något nytt. Ur detta föddes idén till Dagens musikfråga. Frågorna som är i videoformat handlar om allt från tankar om skapandeprocessen, mixning, mastring och kreativa lösningar, till vilken plugg eller hårdvara som är bra på ditten eller datten. Jag önskar och tror att frågorna ska kännas relevanta oavsett om du är nybörjare eller erfaren studioräv. I förlängningen hoppas jag också att mina spörsmål utmanar och leder till diskussioner som vi alla kan ha nytta av. 

  Kan du berätta lite om dig själv och vad du har för intressen inom musik?
  Tja, allting började väl för sisådär 100 år sedan när jag plockade upp mammas gamla nylonsträngade gitarr och lärde mig House och the rising sun. Ganska snart insåg jag att det var roligt att skriva låtar och började spela in små alster på en gammal bandspelare och på den vägen är det. Idag är min största passion fortfarande att skriva och spela in musik, både på svenska och engelska, samt att traggla mig fram på klassisk gitarr. Min största tillgång skulle jag säga är min känslighet och förmåga att snappa upp detaljer, vilket många gånger också är min värsta fiende. Det finns alltid två sidor av det där påhittiga myntet…

  Vad är grejen med hatten och glasögonen?
  Det blir roligare så.

  Vilken är din favoritfråga i Dagens musikfråga?
  Haha, den tror jag vi håller på ett tag till. Men faktum är att jag har många favoriter. Dagens inledande fråga är faktiskt inte så dum till exempel.

  Vilket var det senaste bandet eller artisten du jobbade med?
  Det var nog Kvinnoorkestern med Sofia Karlsson eller Le Punk d’Amour. Två, eller tre kanske man ska säga, väldigt olika musikakter – men fantastiskt bra på det dom gör. Rekommenderar starkt att du kollar upp.

  Slutligen, något mer du vill tillägga?
  Sluta aldrig vara nyfiken, det betyder allt, och dela med dig av din kunskap. Då utvecklas både du och andra. blatt_streck.png.6bd02b92dfe602ff19490e70fd5e996b.pngJons företag Sound of Wool


  User Feedback

  Recommended Comments

  Jag hade nog sagt till mig själv att referenslyssna på massor av musik, även i genrer jag vanligtvis inte lyssnar på. Sen hade jag försökt övertyga mig själv att först och främst investera i bra lyssning, med allt vad det innebär, istället för att lägga massa pengar på nya pluggar.

  Link to comment
  Share on other sites

  Kör en till, bara för att det är primär: försök att inte hänga upp dig på hur saker "ska låta" eller "borde låta" - det är när du vågar gå din egen väg som det blir spännande. Sen är det klart att det är bra att kunna grunderna i mixning, med olika tekniker osv, men bara för att sedan medvetet våga bryta dessa och trampa ny mark när andan faller på.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

×
×
 • Create New...