Jump to content
Annons
  • Veckans pluggtips #1: KickShaper formar ljudet på din bastrumma

    Du är garanterat inte ensam om att brottas med att bastrumman antingen är för dov och otydlig eller för tunn och kraftlös, vilket ofta resulterar i att den blir svårplacerad i mixen. Detta vill W. A. Production råda bot med KickShaper.

    Jon Rinneby

    KickShaperGUI2_red.webp.222b0f4328dcb4abc72cecc3b23abd9e.webp

    KickShaper är, precis som namnet antyder, en plugin som formar ljudet på din bastrumma, oavsett genre. Detta genom att automatiskt fokusera på bastrummans fundamentala frekvens, övergripande ljud och utklingning. Lite förenklat, och med glimten i ögat, skulle man kunna säga att KickShaper blandar modern hokuspokus med välbeprövade tekniker.

    Pluggen är utvecklad av Emrah Celik, bland annat känd från Melda Production, och syftet är i korthet att kontrollera bastrummans djup, tydliggöra transienter, samt optimera det dynamiska omfånget. Det skalbara gränssnittet är lättöverskådligt med ett tydligt analysfönster och KickShaper har inte allt för många funktioner att ratta bort sig i.

    En extra tjusig detalj är Deboom vars syfte är att korta ner våglängden i de lägsta frekvenserna (som gärna tar över och distar) vilket ger ett kraftfullare ljud, som dessutom är mer lätthanterligt. Som grädde på moset hittar vi även Depth control som lägger till hårdvarukonvolution och kan förändra grundljudet i positiv riktning, samt mängder av presets i olika genrer.

    KickShaper finns till både PC och MacOS (VST, AU, AAX, VST3 och Native Apple Silicon) och är dessutom processorsnål. Introduktionspriset landar på 16 dollar för att sedan kosta 39 dollar. Läs mer på W. A. Productions hemsida.

    blatt_streck.png.f9a5a9d32f45a44487081b6bf0bf5e27.png
    I Veckans pluggtips skriver Jon Rinneby om nya och gamla pluggar för mixning och mastering. Fokus ligger på att väcka nyfikenhet, snarare än djupgående analyser. Pluggarna är givetvis inget du ”måste” köpa och majoriteten går sannolikt att efterlikna med dina standardverktyg. Har du själv något pluggtips? Tveka inte att höra av dig till @Jon Rinneby.

    Här finner du samtliga Veckans pluggtips >

    • Gilla 1

    Användarrespons

    Recommended Comments

    Det finns inga kommentarer att visa



    Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

    Du behöver vara medlem för att delta i communityn

    Bli medlem (kostnadsfritt)

    Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

    Bli medlem nu (kostnadsfritt)

    Logga in

    Har du redan en inloggning?
    Logga in här.

    Logga in nu

  • Studio nb_2_2.jpg

×
×
  • Skapa ny...