Jump to content
Annons

Moke

Medlem
  • Antal inlägg

    71
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Moke

  1. Synthen måste spela samtidigt! Rita in eller spela in en not för synthen så kommer ljudet fram. Carriern (synth) är det som egentligen hörs när man använder vocodern. Modulator (röst) är det som formar ljudet. Altså både carrier och modulator måste spela samtidigt. Lycka till!
  2. Space Echo Testa den här. Det är en combinator patch som emulerar dub delay. Hoppas det hjälper.
  3. Här har jag trixat lite åt dig. Så här ska det se ut: FRAMSIDA BAKSIDA OBS! Jag har förstärkt signalen med CV-merger och konsekvensen är att volymen höjs också. Detta låter jag dig fixa efter din egen smak.
  4. Du kan som du säger "automate'a" LFOn via Combinator rattar. Du helt enkelt kontrolerar LFOn med en av Combinator rattar och sen "automate'ar" den.
  5. Du kan kanske hitta "störande" frekvensen med hjälp av vocodern. Skicka signalen till modulator ingången på vocodern (om signalen är stereo kanske borde du omvandla den till mono med hjälp av spidern). Ställ vocoder till vocoder läge och vips så har du spektrum anlysatorn. Då kan du se ungefär var den störande frekvensen ligger om den är så stark som du säger.
  6. Det där kan du nog glömma. Aldrig att de lägger ner tid på att göra något som de redan har gjort. Jag själv har drömt att de fixar en version av ReBirth i Reason (för att kuna ratta direkt i Reason), men med Rebirth Input lär det aldrig hända och det har jag accepterat nu.
  7. Du kanske redan vet detta men: Om du CVar (är det ett existerande ord? 😲 ) Combinators rattar som "har funktion" kan du faktiskt se exakt vad CVn gör.
  8. Om du vill att olika noter ska ha olika panoreringsläge i mixen, det bästa sättet att göra det på är med matrixen. Sätt den i bipolar läge (på baksidan), rita kurvan hur du vill ha den och med den kontrolera panoreringen på den kanalen du har instrumenten. På samma sätt kan du kontrolera ljudstyrkan för varje enskild not på samma instrument med samma matrix. Använd då gate (tie (Skift+klick)) CV och dra ner volym i mixern för kanalen till 0. Hoppas du förstår.
  9. Jag själv skulle vilja lära mig mer om kompressionen av ljud. Just nu vad gäller för mig är "gissa dig fram" när jag använder kompressorer i reason. Jag kan inte påstå att jag vet exakt vad jag gör när jag skruvar på rattarna.
  10. Du menar när du "ritar" automation, va? I så fall: den är nu vektor baserad vilket betyder att det är bara raka linjer du ritar. Det räcker att klickar med "pennan" var automationen ska starta och sluta och det blir en rak linje. Sen kan du flytta punkterna med "pilen".
  11. Eller så använer man ECF-42 i BP läge. Det blir ju ännu mindre pill. 😳
  12. Kan du inte förklara lite utförligare, jag är inte jätteduktig med Reason. Hur ska jag dra sladdarna? Om vi antar att du kör bastrumman i ReDrum gör du så här: Dra kablar från den kanal du kör trumman till en audio splitter. Sen drar du ett par kablar till sidechain och ett par till separat kanal i mixern. Sen kan du mutea bastrumman i mixern när du vill att den inte ska höras men den förtfarande sidechainar synthen eftersom den forfarrande spelar.
  13. Ja stämmer. Men jag brukar ha som tumregel att eq'a bort en del av basen någonstans runt 80 Hz där kicken brukar dominera, det ger den lite mer värme och impact. Sen skall du ju som sagt inte ha för mycket som ligger och trängs i mellanregistret det är lätt att det blir trångt o grötigt där. Du kan ju konvertera låten till wav och spela upp i ett program som har bra spektrumanalysator så du ser vart "gröten" ligger. Jag har precis för mig att jag läste nånstans att man kan använda BV-512 som spektrumanalysator. Fråga mig inte hur. Jag har letat efter den artikeln men jag hittar inte den. Jag kan ju även komma ihåg fel. Kanske du eller nån annan som vet? Jo, så här gör man: Markera hårdvaruinterfejset och skapa en BV-512 (håll SKIFT för att den inte ska kopplas automatiskt) och en Audio Spider. Vänd på racket. Dra kablarna från slutmixern (eller vilket som hellst burk du har som sist i din kedja innan hårdvaruinterfejset) till Audio Spider's "Split" ingången. Dra sedan kablar från ena split kanalen till hårdvaruinterfejset för att kunna höra musiken. Sen drar du en kabel från andra split kanalens vänstra utgång och kopplar den till vänstra ingången av en merge kanal. Efter det drar du en kabel från andra split kanalens (samma kanal som nyss) högra utgång och kopplar den till en annan merge kanals (på samma Audio Spider) vänstra ingång. Till sist drar du en kabel från merge vänster till vocoderns modulator ingång. Kolla att BV-512 är i vocoder läge. Vipps, nu är den spektrumanalysator!
  14. Är det någon annan som är lite besviken på nya RPG-8an? Som det ser ut nu har jag ingen som helst användning av den och jag gör elektonisk musik. För mig verkar den som Matrix med ny gui. Iofs har jag inte provat den jätte mycket men med det lilla jag gjorde med den imponerar den inte alls.
  15. Moke

    Dr.Rex

    Jodå! Det går att göra i 2.5 också. Du har din DrREX och du har din NNXT.
  16. Det var länge sen man såg nya backdrops men de här (och alla andra "verklighetsbaserade" backdrops) ser lite röriga ut. Tycker inte om alla de där oanvändbara rattar, knappar och mätare.
  17. Ser grymt ut! Men för att säga mer måsta jag ratta lite. Om sequencern kan jag säga det här: ser mycket annorlunda ut. Hoppas bara att den är lätt att lära sig, för att man blir tvungen att lära sig den på nytt ser det ut som.
  18. Moke

    Nåt nytt

    RV7000 kan du använda som gate jue! 😕
  19. Moke

    Nåt nytt

    Som jag ser det verkar det visst som om scroll baren är längst upp. Med tanke på detta så tror jag att detta kan vara nya "ut/inn" hådvaruinterfejset för VSTi användning som många eftertraktat. Men jag kan ha fel! 😠
  20. Det finns inte mindre än två knaster-loopar i Reason Sound Bank. Other Samples -> FX Vox -> GrooveCrack1 / GrooveCrack2
  21. Subtractorn är mono. Spider Audio.. splitta signalen från en mono till två monosignaler.. på de sättet kan du få "låtsas-stereo" spider audio merger and splitter finns 4:e från längst ner om du högerklickar i racket.. Men om båda signalerna (L och R) är identiska är det ingen skillnad mot mono. precis.. men jag skrev också "två monokanaler" eller hur de nu var jag formulerade det!! men två monokanaler går att panorera åt två håll istället för en mono.. 😛 Men om kanalerna är identiska (alltså samma Subtractorsignal, splittad) och man panorerar ut dem blir det ju fortfarande samma som en monokanal! Ja, men om man delayar den ena några milisekunder så låter det mer som stereo. 😉
  22. När du använder LFO så styr du "hastigheten" på den med RATE och "styrkan" med AMOUNT. När det gäller noter som övergår i varandra så kan du väl automatisera pitch hjulet alt. använda Malstöms LFO att styra pitch hjulet med hjälp av en Combinator. Edit: Ok, nu har jag fixat ljudet och tycker att det låter ganska likt. Här är inställningar: BIGSTRINGS i NN19 LFO: Waveform #6 (Slumpässig), Sync på, Rate 1/32 (Max), Amount 30 FILTER: Mode HP12, Freq och Reso 58 FILTER ENVELOPE: A 0, D 0, S 0, R 0 AMP ENVELOPE: A 55, D 90, S 127, R 50 Lägg på RV7000 genom mixern (aux 60). Tryck ockh håll D2.
  23. Jag måste säga att Thor ser mäkta imponerande ut. Utbytbara oscilatorer och filtrar! Och lite utav Combinator kännsla med. Längtar redan att få ratta med den!
  24. Jag förstår vad du menar men jag är inte så bra på det med sortering av ljud. Men jag vill hjälpa dig med att förklara vad du vill egentligen. Det du kallar för "ljud/synthar" heter "patch". Du har patchar för olika instrument och effekter. Det är dem du öpnar nar du bläddrar igenom dina refills. Och det är de patchar som du inte gillar som du vill göra dig av med.
×
×
  • Skapa ny...