Jump to content
Annons

Harizzz

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. När jag ska spela in ljud i Samplutide, versionen man fick med i Studio tidningen, får jag felmeddelandet: "Could not set samplerate to 44100 Hz. Your audiocard is synchronised to a external clock." Någon som har lösningen på problemet?
  2. Harizzz

    Rewire Reason med Fl

    Ja, jag använder alltså FL lite då och då för att kunna spela på lite vst-instrument, eftersom Reason inte stödjer vst. Om jag nu vill kunna spela in ett vst-instrument i Reason från FL via Rewire, hur gör jag då? Förklara utförligt tack, jag är inte så teknisk av mig. 🙂 Tack på förhand
  3. Hur får jag till exempel två Thors att låta samtidigt när jag spelar på midi-keyboardet? Hur ska man koppla?
  4. Kan du inte förklara lite utförligare, jag är inte jätteduktig med Reason. Hur ska jag dra sladdarna?
  5. Synthen ska bete sig som om den sidechainas av en bastrumma, fast bastrumman ska inte höras, hur gör jag? Om jag drar ner volymen på bastrumman så blir det ju inget dunk i synthen?
  6. Jag vet att det inte är nån ekomodul. När jag ´ställer in samplern så att den ska spela upp loopen om och om igen när jag håller ner keyboardtangenten, så spelas samplingen, i slutet kommer det nån slags framochtillbakseko, samplingen spelas från början, i slutet kommer nån slags framochtillbakseko, samplingen spelas från början, i slutet kommern nån slags framochtillbakseko osv osv osv. Det är eko hur jag än gör, vilken sampler jag än använder. Har du sustain och/eller release uppdraget? om så , så dra ner dessa till noll. Som det låter så kan det vara inställningar i recycle som du får ställa in lite där man kan lägga till dist, gate osv. har inte recycle nu så jag ser inte vad det heter, För det blir så när man klickar med högtalar symbolen på en slice i recycle så studsar ljudet fram å tillbaka... ladda in i recycle igen och mixtra 😄 Hoppas det hjälpte? Jag hade rattat lite fel i recycle, men nu funkar det. Tack för hjälpen 🙂
  7. Jag vet att det inte är nån ekomodul. När jag ´ställer in samplern så att den ska spela upp loopen om och om igen när jag håller ner keyboardtangenten, så spelas samplingen, i slutet kommer det nån slags framochtillbakseko, samplingen spelas från början, i slutet kommer nån slags framochtillbakseko, samplingen spelas från början, i slutet kommern nån slags framochtillbakseko osv osv osv. Det är eko hur jag än gör, vilken sampler jag än använder.
  8. Jag hittar en väldigt trevlig sample på nätet, klipper till den finfint i Audacity och Recycle, importerar den i någon av samplarna i Reason och får ett oönskat "eko" i slutet av samplingen. Jag vill att det ska bortbortbort, hur gör jag?
  9. Harizzz

    House-dunk?

    Ja, hur göra man så att andra instrument "duckar" för bastrumman i Reason? Benni Bennassi använder den effekten i många av sina låtar (nej, jag gör inte fjortisdunk á la Benassi 😊 ).
  10. Harizzz

    Problem med ljud

    Jag har precis formaterat hårddisken. Jag istallerade drivrutinerna för mitt ljudkort (Sound bblaster Audigy 2 ZS) men när jag sen skulle spela lite musik så fick jag inget ljud ur högtalarna. I kontrollpanelen så har jag valt rätt drivrutin för ljuduppspelning och nej, jag har inte råkat trycka på "ljud av". Någon som vet vad problemet kan vara?
  11. Snälla hjälp mig någon, jag dör!
  12. Ring JAM. Johan löser nog det där snabbare än den tid det tar att skriva här. 😕 Jag provade att koppla in keyboardet i min kära fars bärbara dator. Där stod det att drivrutininställningarna misslyckades att installeras. Kanske samma sak händer med min egna stationära dator fast den inte säger till? Vad ska jag göra då???
  13. Är det ingen som har någon lösning?
  14. Ring JAM. Johan löser nog det där snabbare än den tid det tar att skriva här. 😄 Han sa att det bara var att koppla in, leta rätt på keyboardet i midi input och börja köra. Inte mycket till hjälp i den är situationen 😊
  15. Det enda jag hittar under midi input är SB Audigy 2 ZS MIDI I0 [2800] och SB Audigy 2 ZS MIDI I0 2 [2800] (två portar eller nåt från mitt ljudkort?). I kontrollpanelen-> ljud och ljudenheter-> maskinvara så ligger klaviaturen som "USB-Ljudenhet", så antagligen har Windows hittat den. Jag vet inte om Windows har misslyckats med Plug&Play-drivrutinerna. Vad ska jag göra???
×
×
  • Skapa ny...