Jump to content
Annons

dronam

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja, jag tror du har övertygat mig. Jag får satsa på att skrapa ihop mer pengar istället! Jag vill inte gärna köpa begagnat (för garantins skull).
  2. Ja. Men som jag sa i början har jag redan en stationär. Behöver nu en bärbar för att kunna flytta runt lite smidigare. Frågan är om en sådan går på under 6000:- och fortfarande funkar bra, som t.ex. den föreslagna acer travelmate...?
  3. OK, då har jag hittat en liknande som HAR firewire, och är lite dyrare. ACER TRAVELMATE 7520 Plattform AMD Turion™ 64 X2 Chipset ATI M690G Chipset CPU AMD Turion™ 64 X2 TL-60 CPU specs 2,0GHz Skarm 17" WXGA+ Crystal Brite (1440 x 900) Minne 2GB (1 x 2GB DDR2 667MHz) up to 4GB Harddisk 160GB 5400rpm SATA Grafik ATI Radeon® X1250 Graphics Ljud MS Sound Kompatibel Kortlasare 5-i-1 Optiskt Media DVD-SuperMulti (DL) Natverkskort 10/100/1000Mbit W-lan 802.11bg Bluetooth Nej Kamera Nej Dockning Nej Portar 4 USB, PC-card II, Exp-Card, S-Video, FireWire, Ir-port Batteri Li-Ion (ca.2,5 tim.) 6cell 4400mAh Operativsystem Vista Home Basic Works/Worksuite Office Ready 60 dagar Vikt / matt 3,66 kg 400 (W) x 290 (D) x 30,3 / 43,3 (H) mm Skulle en sådan kunna funka? Av tidigare diskussioner jag läst på forumet har jag förstått att hårddisken borde duga (160GB 5400rpm SATA)? Är mer fundersam över processorn och operativsystemet...
  4. Jag har hört att det ska finnas "omvandlare" från firewire till USB, stämmer inte det?
  5. Hej! Har hittills spelat in musik på en stationär dator, men vill nu skaffa en bärbar så att jag kan spela in lite varstans. Mitt största problem är dock pengarna, och vill därför kunna komma undan med en så billig dator som möjligt. Jag letade därför upp första bästa dator på netonnet, beskriven nedan, för 3990:-. Acer eMachines D520-582G16Mi Tillverkarens art. nr.: LX.N110X.001 Operativsystem: Windows Vista Home Basic 32-bit Valbara språk: SE, EN, FI Processor: Intel Celeron mobile processor 585 Chipset: Mobile Intel® GL40 Express Chipset Processorhastighet: 2,16 GHz Busshastighet: 667MHz Minnestyp: SODIMM - 667MHz Minne som ingår: 2 GB (1x 2GB) Maximalt minne: 4 GB Minnesplatser: 2 Hårddiskstorlek: 160 GB 5400 rpm Hårddisktyp: SATA Skärmstorlek: 14,1-tums WXGA CrystalBrite LCD Maximal skärmupplösning: 1280 x 800 pixels Skärmtyp: Högblank Grafikkort: Intel GMA 4500 Dedikerat grafikminne: Nej Delat grafikminne: Upp till 358 MB Optisk enhet: DVD-brännare Super Multi med stöd för dubbla lager Antal eSata-portar: 0 Antal USB portar: 2 Antal Firewire portar: 0 Min fråga är således: skulle denna dator fungera väl för musikinspelning? Om inte, varför inte? Alternativt, skulle den kunna fungera med vissa modifikationer? De program jag använder är Cubase, Reason och Guitar Rig. Har ett externt ljudkort: Focusrite Saffire LE. (Är det viktigt med firewire-port eller är det mest för elförsörjningen?) Dessutom; vågar man använda Vista?
  6. Jag skulle gärna vilja lägga upp ljudfilen i tråden. Men det finns ju tydligen inte nån bifogningsfunktion i detta Reason-forum (som det gör i t.ex. mixningsavdelningen). Hur gör jag då för att lägga upp filen?
  7. dronam

    "DJ":a i Reason?

    Är det möjligt att mixtra med ljuden (devicen) kontinuerligt i tiden (att DJ:a eller vad det heter), såsom byta oktav på nån viss komponent av ett ljud, eller ändra vågform eller nån annan effekt, under låtens gång? Alltså så att inställningarna för ett ljud är olika vid olika tidpunkter i en låt? Om inte, vad rekommenderas för program?
  8. Vad heter Combinatorn? Och vad gör en multibandskompressor?
  9. Hej på er! Håller på och skriver en låt i reason (version 4), och har hittet ett skumt men underbart ljud som jag använder. Problemet är bara att en komponent av ljudet är väldigt högfrekvent och dessutom väldigt starkt. Jag har på alla sätt försökt bli av med det: - jag har mixtrat med equalisern för att försöka hitta frekvensområdet, men det ända sättet jag lyckas dämpa ljudet är om jag tar bort hela diskanten. - jag har försökt ändra i devicen för att ändra inställningarna på ett sätt som behåller ljudet men tar den jobbiga komponenten, men lyckas inget vidare. Jag klarar inte av att fortsätta med låten för att det skär så i öronen...! Finns det något sätt man kan ta reda på var frekvensen ligger utan att behöva söka igenom registret? Vill gärna lägga upp filen så ni kan titta på den, men sidan säger att jag inte får ladda upp denna typ av fil... Vad ska jag göra? Tack på förhand
  10. Finns det möjlighet att spela in i reason med mitt midiklaviatur när jag har cubase uppe och reason på rewire, eller går det endast att spela upp ljudet från reason? Jag har ju spelat in några audiotracks i cubase och vill lägga till några instrument från reason som jag vill spela in under tiden som jag lyssnar på cubase ljuden. Men midi signalen når ju inte reason utan stannar ju i cubase. Hur gör jag?
  11. Hur lägger jag in Guitar rig som insert till Cubase? Eller ska den automatiskt komma upp som alternativ när jag går in på inserts på en audio channel, för det gör den inte? Har Cubase SX3 och Guitar rig 3.
  12. Har nu uppdaterat cubase 3, men fortfarande samma problem... Inga fler tips?
  13. När jag byter taktart efter 89 takter i en låt (som jag ändrar på Tempo Track i Cubase) så ändras inte taktarten i reason (som jag har rewireat). Däremot så när jag spelar upp låten och kommer till takt 89 så ändras taktarten i hela låten (i Reason) till den nya taktarten. Använder reason 4 och cubase 3. Nån som vet vad felet är? Jag skulle ju gärna vilja att takterna i Reason ändrades så att det gick att skriva in noter i den taktart det ska vara. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...