Jump to content
Annons

oheimeryd

Medlem
  • Antal inlägg

    65
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för hjälpen. Det hjälpte
  2. Hej. Om jag vill lägga till en NN19 i mitt rack, laddas ALLTID en sampler patch in.(FARFISAORGAN) Jag kan lägga in en annan sample via browse sample, men blir inte av med sample patchen och min sampling låter förståss illa (som ett farfisaorgan antar jag). Detta sker BARA i Reason 4. Hur löser jag detta?
  3. Hej! Jag har sedan ett tag ett vanligt M-audio 49-tangenters midi-klaviatur, som jag spelat lite enklare grejer på. Hur som, vill jag lära mig spela "på riktigt" nu och letar febrilt efter några hyffasde lektioner via internet. Har hittat en massa för gitarr på youtube osv, men inte så mycket för mitt ändamål, några tips? Tack på förhand.
  4. Jag använder just nu Reason, Recycle och Wavelab (eller vilken hyffsad ljudredigerare som helst). Sen laddar jag in allt i Recycle och pinnar ut loopen för att sedan lägga in den i Dr.rex i Reason. Var lurigt i början men har nu börjat få det att funka riktigt bra. Smidigt att jobba med loopar i Dr.Rex efter att man väl pinnat ut dem i Recycle. Ska sägas att jag tidigare bara testat Cubase lite snabbt, så någon jätteerfarenhet har jag inte. Har hört att Ableton Live (?) ska vara bra när man jobbar med loopar.
  5. Ska först nämnas att den enda regelrätta musikutbilding jag har fått var när jag lirade cello för snart tio år sen. Hursom, trillade över guitarr tabs och undrar vad det är för nåt? Hur funkar det? Kan någon förlara eller länka? Kan jag konvertera ackorden så att jag kan lira på tex. keyboard? Tack på förhand!
  6. Tackar. Men finns det inget som är gratis. Kan inte ens testa och se om det jag vill ha det till funkar i deras test-version. Söker dock helst ett program som gör att man kan öppna avi-filer som ljudfiler on-the-fly istället för att "separera" dem först.
  7. Hejsan! Kan jag på något sätt sampla ljud från ett film-klipp (oftast .avi) genom att använda tex. Wavelab eller likande. Går inte att öppna filändelsen .avi i Wavelab på det vanliga sättet så jag är tveksam. Har tidigare använt mig av kassa program som spelar in i real-time allt ljud på datorn. Av någon anledning kan jag inte använda sånna program längre efter byte av ljudkort. (Böt till Audiophile 2496 från mitt gamla integrerade ljudkort på moderkortet). Finns det något program som gör att man kan sno delar av ljudspåret på ett filmklipp?
  8. Nu blev jag nyfiken. Vill nästan höra beatet och höra vad det blev av det ,för att se vilken nivå man själv ligger på. Kom igen, uppa låten.
  9. Försöker koppla ihop Reason 3.0 med Melodyne 3.0 och får det inte alls att fungera. I drop-down boxen när jag kollar i Melodyne -> Windows -> ReWire devices finns det ingenting att välja. Jag har startat i den ordning man ska enligt båda manualerna, men det tycks inte funka. Ska nämnas att jag aldrig använt ReWire förrut utan säkert gör något simpelt fel. Vore trevligt om någon steg för steg förklarade hur man gör i Reason-interfacet då jag tror fler här inne använder det än Melodyne. Noterbart också är att jag inte kan använda samma ljudkort-drivrutin i Reason som i Melodyne. Dvs. jag valde M-Audio Delta ASIO framför Directx, när jag startade Melodyne. När jag sedan startade Reason var jag tvungen att välja en annan drivrutin för Reason att använda. Tacksam för all sorts hjälp förutom att titta i manualer då de inte alls lyckats hjälpa mig här.
  10. Vilken av dessa ska man välja för att det ska bli bäst helt enkelt? ASIO M-Audio Delta ASIO DX Primär drivrutin DX M-Audio Delta AP Multi DX M-Audio Delta AP 1/2 DX M-Audio Delta AP S/PDIF MME M-Audio Delta AP Multi MME M-Audio Delta AP 1/2 MME M-Audio Delta AP S/PDIF Får nämligen helt olika latency respektive buffersize om jag ändrar. ASIO M-audio delta ASIO ger bäst latency men med minst buffersize. Vad kör ni på och varför?
  11. Ja visst fanken funkade det! Tyckte jag testat det, men icke. Ibland är Reason förträffligt. Tack!
  12. Ton, oktav. 6 år sedan jag spelade cello vilket är all "traditionell" musikbildning jag någonsin fått, så nog kan jag ha snurrat rätt begreppen lite. Vilket som, går det att lösa mitt problem på något sätt eller är det en ny Dr.Rex för varje ton?
  13. Detta fungerar säkert inte, men det vore smidigt om det gjorde det. Jag satt med en schysst sampling och testade lite oktaver genom att trycka "preview" på Dr. Rexen och sedan flytta runt lite med oktavknapparna som syns i "Dr.Rex-fönstret". Fick till en ganska skön melodi och det vore schysst om man på något vis skulle kunna spela in live medans man sitter och trycker på olika oktaver medans samplingen "snurrar" i fönstret? Är detta omöjligt eller måsta jag göra en ny Dr.Rex för varje oktav? Tack på förhand!
  14. OK. Men tanke på priset blev jag här med lite mindre sugen. Tack för att du räta ut ett par frågetecken 😕 Har förövrigt inte satt mig in riktigt i User Groove och Reason shuffle. Omnämns det bra i manualen?
×
×
  • Skapa ny...