Jump to content
Annons

Aleph

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har hittat en del sköna grejer som jag samplat, men har svårigheter att få dom att verkligen flyta ihop. Vad jag menar är att jag har samplat ett par gamla beats från 70-talet. Sedan har jag klippt ut vissa sekvenser som jag tycker skulle passa bra att ha ihop. Allt är från en och samma låt. Jag har lagt dom på varsina "pads" i Kong och när jag spelar dom tillsammans via mitt midi keyboard så funkar dom perfekt. Men när jag spelar in så blir det glipor mellan nedslagen och det verkar inte gå att lösa. Exempel: Första tangenten har en åtta med beats och basgång Andra tangenten har en åtta med beats, basgång och trumpeter. Det låter hur bra som helst och allt går i takt när jag väl spelar in. Men när jag sedan lyssnar så blir det små hack mellan de båda tangentnedslagen. Finns det något smidigt sätt att få de båda att gå tajt efter att jag spelat in? Finns det nåt bra sätt att klippa samples i Kong? Hur jag än gör låter inte det färdiginspelade resultatet lika tajt som när jag spelar live. Ett annat problem är att när jag väl får en 8:a att bli bra och sedan vill kopiera den efter varann, så spelas den första 8:an en bit in över den andra. Finns det något sätt att få den första att brytas direkt den tar slut? Jag har sample 1 på Kongpad 1...och sample 2 på Kongpad 2. Jag har ställt in så de bryter av varann när jag byter tangent. Men problemet är alltså att när en 8:a är färdiginspelad och jag vill kopiera den efter varann så går den framför in en bit i den som kommer efter. Hoppas ni förstår vad jag menar.
  2. Jag har alltid undrat hur vissa artister gör när de gör reklam för en nysläppt låt på Myspace. Jag får ett inlägg i mitt kommentarsfält då, med ibland ett tillhörande omslag eller liknande. Och eftersom vissa artister är rätt kända och har en jäkla massa vänner på Myspace, så lär de ju knappast sitta och göra alla inlägg manuellt. Så jag undrar vad det är för en funktion de använder sig av som skickar nyheten ut till alla vänner. Är det en betalfunktion eller nåt som bara signade artister kan använda sig av?
  3. Kanon! Såg verkligen litet och smidigt ut. Bra funktioner också.
  4. Aleph

    Basljud blir pickljud?

    Jag vet inte vad som har hänt, men nu när jag helt plötsligt ska spela in basgångar så blir ljudet från basen till korta blippljud, eller pickljud. Det låter som det ska så länge jag inte spelar in, men så fort jag spelar in blir det bara väldigt korta pickljud från basen. Jag trodde först att det kunde ha något att göra med den refillen jag tagit hem och kör i NNXT, men när jag spelade samma basgång i Subtractorn på vilket basljud som helst så var det samma sak där. Jag har ingen aning om hur jag ska få den att fungera som den gjorde tidigare. ...... Märker nu att det faktiskt blir samma sak med vilket ljud jag än använder mig av. Orglar, trumpeter, rubb och stubb. Tog hem ASIO4All-drivarna också och det är samma sak med dom.
  5. Ja precis så jag menade. Jag gör ett försök nu i redrummen. Riktigt skoj att det fungerar, men det är lite småpill med att hålla iordning på vart rätt ljud ska in. Men det sitter väl efter man fått göra det ett par gånger. Fan vad skoj att det funkade. Reason blir mer och mer roligare att hålla på med för varje ny pryl man lär sig. 🙂
  6. Ska jag göra en NNX per ljud då? Edit: Jag som tänkte fel. Jag testar i redrum =)
  7. Jag tänkte om det går på något sätt, eller är det bara önsketänkande? Låt oss säga att jag hittar en skön trumloop som jag kör genom Rexen, men att det är en alltför vanligt förekommande loop som många använt, så det är inte lika kul att använda den som den är. Går det då att byta ut varje separat trumljud i loopen så att man har kvar samma grund fast med andra ljud? Om det inte går i Rexen, går det att göra på något annat sätt?
  8. Det funkade mycket bättre om jag skippade Combinatorn. Problemet är bara att effekten blir i pannad åt vänster. Hur gör jag för att få den stereo? Nu kör jag efter ett annat exempel. Först en Rex och sedan vocoder och sist en subtractor. Men även i det exemplet kopplar dom subtractorn (som i Thorens fall)via "Main" till vocoderns vänstra carrier. Varför lägger dom den åt vänster? Låter ju ganska skevt. Går det att få effekten i stereo?
  9. Ah det funkade, fast bara om jag spelar på klaviaturen. Kopierar jag spåret till tracks, så försvinner ljudet. Ser dock att vocodern reagerar på att någonting spelas upp, men inget ljud.
  10. Kanske kan vara så, men hur får jag Thoren att inte göra det? I tutorialn verkar de inte ha det problemet alls. De bara kopplar samman allt och så funkar det.
  11. Det är första gången jag ger mig på vocodern, så jag är lite vilse för tillfället. Men jag har utgått ifrån en tutorial från Ask: "Music Production With Reason 4." Där har jag följt deras exempel när det gäller att sätta en vocoder på en sång som är slicad via ReCycle och sedan körd via en Rex. I exemplet börjar de med en Line Mixer 6:2 Sedan en Vocoder där Output:ens Left/Right går till Line Mixerns Audio In Left/Right Efter det kommer Rexen där Main Output "Left" kopplas till Vocoderns Modulator Input Sist kommer en Thor som kopplas från sin Audio Output. Där går 1 Mono/Left till Vocoderns Carrier Left och sedan går Thor:ens "2 Right" till Vocoderns Carrier "Right". Jag kan tillägg att jag byggt allt detta i en Combinator där jag skickar Line Mixerns "Master Out"-kanaler till Combinatorns "From Device Left/Right"-kanaler. Kan det vara där problemet ligger? Problemet jag får är att när jag trycker ner tangenten på klaviaturen så spelas inte hela samplen (sången) upp. Den bara startar för att sedan snabbt fada ut. Försöker jag "Copy Loop to track" i Rexen så försvinner ljydet helt och inget av samplen hörs. Vad kan jag ha gjort för fel?
  12. Najs. Går det att använda två färdiga samples också, så man slipper stycka upp en enda lång tagning? Istället för att sjunga in vers 1 och 2 i en tagning så tänkte jag om man kunde importera dessa som vers1.wav och vers2.wav.
  13. Jag har ett litet problem som jag inte klarar av att fixa. Jag har gjort en combinator och tänkte lägga ett par samplade verser i den via två NN-XT's. Problemet är bara att när jag lägger till den andra NN-XT'n som innehåller den andra versen, så verkar den trigga första versen också, så de båda båda spelas upp samtidigt när jag trycker ner en tangent på klaviaturen. Jag skulle vilja att vers 2 går själv. Hur kan jag få dom att gå separata?
  14. Har dock ett problem. I slutet av effekten så blir det något jobbigt klick som kommer med i ekot. Det låter nästan som när man stänger av micken. Jag har försökt att ratta bort det men det verkar inte fungera. Vad kan det vara som orsakar det?
×
×
  • Skapa ny...