Jump to content
Annons

Boxcutter

Medlem
  • Antal inlägg

    115
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Boxcutter

  1. Ja, en förstärkare förstärker signalen, det kan datorn också göra. Dock blir väl SNR'et jäkligt lågt om man drar in signalen rätt i mixerbordet pga den låga ingångsimpedansen, så då blir det bara brusigt och dåligt om man försöker förstärka mycket. DI-box fixar ju det problemet.
  2. Tack för svaren. Låter som att en DI-box är precis det jag behöver.
  3. Boxcutter

    Preamp för gitarr

    Hej. Jag köpte en Jackson-gitarr för typ 4 år sedan och har fram till nu kopplat den direkt till mixerbordet som går till datorn där jag kört signalen genom Guitar Rig 2. Det blir rätt okej ljud, men jag märker att det inte är så powerful som jag hade velat. Om jag slår an en ton och försöker hålla den så dör ljudet ut väldigt fort, även om jag kört en hårt distad solometalinställning. En kompis sa att jag borde köpa en preamp som jag ska dra signalen igenom innan den kommer till mixerbordet, då undrar jag: Vilken preamp ska man ha? Räcker det med någon 500 - 700 kronors på musikbörsen? Alla "preamps" verkar vara för mikrofoner, vad är jag ute efter? /Daniel
  4. Boxcutter

    Speed test

    Första försöket på engelska här. Lite jobbigt så här på morgonen, och det är lite jobbigt att man inte ser vilket nästa ord ska bli när man kommer till slutet av ett stycke, det blir alltid en liten paus där. De borde fixa det!
  5. Som någon nämnde: Ganska tunt så att träet kan svänga med. som en musmatta kanske, eller lite tjockare? Jag vet inte riktigt, men ta inga rejäla plankor bara.
  6. Tror inte det blir några problem. Alla musik instrument du kan finna spelar ju alltid en superposition av massa olika övertoner när man tar en ton. Hade det bara varit en enda ren ton hade det ju bara låtit som när man spelar upp en sinuskurva (vilket låter väldigt tråkigt).
  7. Som sagt, 9.8 centimeter tar du ifall stämgaffeln är 880 hz, om den är 440 hz måste du ha 19.6 cm (eller längre, men jag antar att du inte vill ha en allt för stor låda). Ju större låda desto svagare kommer tonen att bli (tänk dig en flera mil stor låda, krävs mycket energi för att sätta all den luften i gungning) så det är en annan anledning till att ha liten låda. Du frågar om höjden. Både höjden och bredden kan anpassas så att du får resonans även i de dimensionerna och på så sätt får starkare och mer ihållande ton. Problemet är att eftersom det blir en stängd låda både i höjdled och i breddled (eller hur man nu ska säga det) så kommer höjden och bredden behöva vara dubbelt så långa som längden. Så om du har en 440 Hz gaffel kommer alltså ha en sida som är 19.6 cm (den som jag ritade på bilden) och de andra två sidorna (höjden och bredden) måste vara 39.2 cm. En låda som är 19.6*39.2*39.2 cm är ganska stor och otymplig. Det du borde göra är att se till att basen och höjden skapar resonans för övertoner. Du får då in lite övertoner i klangen men det är nog hellre det än att det klingar falskt. Du kan då ha basen och höjden vid 19.60 cm också, så kommer de resonera för 880 Hz (eller 13.0 cm för att de ska resonera 1320 Hz osv): Sammanfattning: För 440 Hz stämgaffel: Längden i bilden ska vara 19.6 cm. Höjden kan vara 19.6, 13.0, eller 9.8 cm (jag hade kanske valt 13.0 cm för att det verkar rimligast rent intuitivt, vet inte varför jag känner så). Bredden kan vara 19.6, 13.0 eller 9.8 cm (här hade jag troligen valt 19.6 cm). Mina val baserar jag nog på hur resonanslådor jag har sett har sett ut. Jag tycker de har haft typ lika lång längd som bredd men att höjden har varit mindre.
  8. Jag bifogar en bild som visar vilken sida jag menar. För om du har öppet i båda ändar får du samma problem som om du har stängt i båda ändar, du måste ha en dubbelt så stor låda.
  9. Jag är ingen materialvetare så jag vet inte vilken typ av trä du bör använda osv, men jag kan ge dig tips om vilka dimensioner lådan bör ha. De flesta stämgafflar ligger väl på 440 Hz (tonen A) men för säkerhets skull så gör vi detta för en generell frekvens (vilket är väldigt enkelt). Först och främst ska du ha en av sidorna öppen, dvs du ska inte ha en helt sluten låda. Detta dels för att ljudet skall höras bättre, men också för att lådans dimensioner ska krympa (med en stängd låda kommer du behöva sidor på cirka 40 cm). Viktigast är att anpassa lådans dimensioner så att du får resonans i öppningen. Detta ger längd L = v*(2n+1)/4*f där n är ett heltal från 0 och uppåt, v är ljudets hastighet (cirka 345 m/s i ett 23-gradigt, torrt rum) och f är stämgaffelns frekvens. Vi ser att om vi väljer n = 0 så får vi en längd på 19.60 cm. Detta är alltså längden från ena väggen på lådan till öppningen (jag hoppas det är uppenbart vilken sida som då ska ha denna längd). På detta sätt får du resonans i det ledet vilket troligen räcker för att få en starkare och mer ihållande ton. Om du vill anpassa de två resterande dimensionerna för att få resonans kan det bli lite problem med 440 Hz. De övriga två sidorna (dvs höjd och bas) skulle då behöva vara 39.20 cm långa vilket inte är så tympligt kanske. Dina alternativ är alltså: 1. Gör lådans längd 19.60 cm lång och ha en öppning i ena änden och nöja dig med det. 2. Göra en väldigt stor låda med en sida på 19.60 cm och de övriga två sidorna (höjd och bas) på 39.20 cm. 3. Köpa en stämgaffel med högre frekvens, t ex 880 Hz som fortfarande är A, alla dimensioner halveras då, så att du får en sida på 9.80 cm och de andra två på 19.60 cm. För att göra en analys av hur noggrann du måste vara när du bygger lådan krävs lite utförligare matematik som vi skippar, låt oss bara säga att du ska försöka ligga så nära de ovannämnda värdena som möjligt (även de värdena är avrundade men till två decimaler, dvs de stämmer på tiondels millimeter). Ett par millimeters fel gör nog ingen större skillnad, men försök att inte göra ett större fel än 5 millimeter.
  10. Du jag känner igen det där skarpt. Jag tänkte först att det kunde vara Castles in the Sky med Ian van Dahl men det är bara ganska likt, det känns som att det där nästan är direkt rippat från en låt, men jag kan inte hitta vilken.
  11. Vet inte om jag kan hålla med dig, en kollega har varit med i closed beta testning och han har demat för mig. Jag vart mäkta imponerad över utbudet och gui:t. Streaming är framtiden spår jag iallafall.... visst man kan utöka lagringsmedierna på telefonerna och ipod´s mer och mer men hålla på att synka fram å tillbaka helatiden orkar man inte, jag tror på en centraliserad tjänst just som spotify.. Kan man få klienten till olika platformar/telefoner osv så kommer det bli en given succé.. Det finns en applikation som heter Simplify Media som streamar ditt egna iTunes bibliotek till ex. iPhone den är grymt smidig måste jag säga, så slipper man just hålla på att synca helatiden.. http://www.simplifymedia.com/ Jag tror på en ljus framtid för streaming.. // Johan Synka fram och tillbaka behöver man bara göra om man har en ipod. Jag kan inte förstå hur en spelare med så pass usel mjukvara (iTunes) kan ha blivit så stor. Jag tror på skaparen av tråden. Spotify blir en flop. Hur fungerar det med andra spelare än iPods undrar jag, läggs musiken över automatiskt men utan synk? Det går ju inte. Med andra spelare (iallafall de bra) så kommer bara dess disk upp som en "flyttbar disk", en ny enhet. Så kan man bara dra över låtar hur man vill.
  12. Vet inte om jag kan hålla med dig, en kollega har varit med i closed beta testning och han har demat för mig. Jag vart mäkta imponerad över utbudet och gui:t. Streaming är framtiden spår jag iallafall.... visst man kan utöka lagringsmedierna på telefonerna och ipod´s mer och mer men hålla på att synka fram å tillbaka helatiden orkar man inte, jag tror på en centraliserad tjänst just som spotify.. Kan man få klienten till olika platformar/telefoner osv så kommer det bli en given succé.. Det finns en applikation som heter Simplify Media som streamar ditt egna iTunes bibliotek till ex. iPhone den är grymt smidig måste jag säga, så slipper man just hålla på att synca helatiden.. http://www.simplifymedia.com/ Jag tror på en ljus framtid för streaming.. // Johan Synka fram och tillbaka behöver man bara göra om man har en ipod. Jag kan inte förstå hur en spelare med så pass usel mjukvara (iTunes) kan ha blivit så stor. Jag tror på skaparen av tråden. Spotify blir en flop.
  13. Frågan du måste ställa dig själv är: Är du säker på att du vill lägga reverb på masterkanalen för att det låter bra, eller är det bara för att du är lite lat? Enda gången du ska lägga reverb på mastern är om du får det att låta bättre på det sättet än om du reverbar inne i mixen.
  14. Vad ska du göra för slags musik förresten? Om du vill göra ren orkestermusik duger inte silver, men för bakgrundsorkester i någon poplåt borde det duga bra.
  15. Han sa ju att han skrev i C... A-moll blir ju ingen skillnad förutom att det blir moll då, men det är samma klang.
  16. Så det är så det går till, man formar handen till en pistol och skjuter tangenterna. Ska sätta igång och öva. JohnD: Om du planerar att bli duktig och få bra kontroll även i snabba passager råder jag dig att träna på att hålla själva handen så stilla som möjligt, och göra så små rörelser med fingrarna som möjligt, det hindrar dig från att spänna dig onödigt och trötta ut musklerna. Det hindrar dig också från att se ut som en självlärd amatör när du spelar. Min pianolärare fick mig alltid att träna med tomma hårvaxburkar ovanpå händerna. Han sa att man ska kunna spela även de mest avancerade pianokonserterna med kaffekoppar på var hand utan att spilla kaffet! Det är väl lite att ta i kanske, men det är en bra grej att ha i huvudet. Angående fingersättning så beror det väldigt mycket på i vilket sammanhang du ska spela en viss sekvens. Skalor spelas i regel med samma fingersättning varje gång men annars kan det skilja rätt mycket. Det första man ska lära sig är att försöka undvika att spela med tummen på svarta tangenter, det kommer du långt på.
  17. Boxcutter

    Takvalv mm

    Valven har en så pass liten krökningsradie att jag inte tror du kommer att uppleva resonans vid frekvenser andra än de du räknat fram i det triviala fallet utan krökta avgränsningsytor (tak och väggar). Att utföra beräkningar på det vore onödigt eftersom frekvenserna bara hade skillt sig med någon Hertz eller så. Alla dörrar och förändringar i takhöjd påverkar givetvis rummets egenfrekvenser och man skulle behöva analysera rummet noggrannt för att räkna fram exakta värden på dem. Jag tror faktiskt att det räcker med att du mäter bredd, längd och ungefärlig takhöjd för varje rum för sig och sedan beräknar egenfrekvenserna med de (enkla) formler som du redan har kommit över för att få en bra uppskattning på vilka frekvenser som kommer att förstärkas. Alternativt designa lokalen noggrannt i något 3d-program och sedan utföra en numerisk analys med t ex Matlab, men det känns som lite overkill. /Daniel
  18. Boxcutter

    Takvalv mm

    Hej! Intressant problem. Är insidan av taken stora halvsfärer eller är det halvcylindrar? Jag har inte tid riktigt nu, men ska sätta mig ner senare och räkna lite på det. Ska försöka ge dig ett svar. /Daniel
  19. Jag undrar om alla här verkligen har så bra hörsel som de påstår. Jag måste iallafall erkänna att jag har extremt svårt att känna skillnad på ljudkvalitet hos olika saker. 192 kpbs mp3 jämfört med 320 kpbs är ingen skillnad för mig.
  20. Jag gör minimalistisk gabber med inslag av noise.
  21. 😄 Om du kopplar in den mellan datorn och modemet får du tredubbla hastigheten på bredbandet (i den riktning du kopplat kabeln). Dessutom halveras pingtiderna och allt som skickas/tas emot blir skarpare på skärmen när man surfar. Testa genom att ta ett foto med digitalkameran, ladda upp på webben och ladda sedan hem igen; det blir en helt ny lyster i bilden. Har inte testat med musik än, men detta kanske är det ultimata sättet att göra en sista finish på masteringen??? Ja jädrar om jag tar Denonkabeln så borde jag kunna minska pingtiden till Team fortress 2 spelet och bli kung på det! Och eftersom kabeln är kanon i ena riktningen så borde jag bli svårare att ha ihjäl för motståndarna. Detta var minsann positiv bieffekt av kabeln. Bra tips om bredbandet. Tack! Äntligen kanske jag kan använda mina audiogrejer i samma rum som min partikelaccelerator utan att få störningar! Så som jag har längtat!
  22. Snuskigt bra 😉 Den kunde ha varit bra om de inte sjöng så förbannat falskt. De försöker ju inte ens träffa i närheten av den riktiga tonen.
  23. Alltså först och främst borde du låta library-filerna (.nks-filerna) ligga kvar och sedan installera på någon annan plats och kryssa ur att du vill installera libraryt, då kommer det gå på fem röda att installera allt. Sen kopierar du bara över library-fil-mappen som du har sparat till den nya katalogen. När du startar standalonen får du då först gå in i options och ändra nya librarymappen, men sen ska det fungera. Det borde verkligen finnas en "Standalone Application" att kryssa i. Om det inte fanns, så testa att installera igen som sagt, leta efter ställen där du kan få välja typ "custom install" eller några kryssrutor som skulle kunna betyda att en standalone kommer att installeras.
  24. Till att börja med: Elinstallationen i er replokal är både olaglig och direkt livsfarlig! Det får inte finnas jordade och ojordade uttag i samma lokal. Och det är direkt livsfarligt att använda det ojordade uttaget tillsammans med det jordade. Hur mycket du kan belasta ett uttag beror på vilket material som använts, uttag kabel etc samt avsäkring, en fas som är avsäkrad med t ex 10 A kan även försörja andra strömförbrukare. Så farligt är det väl inte. Finns ju många apparater som inte ens har en jordad kontakt. Som bara har en sån där smal. Skulle det vara livsfarligt att använda såna apparater tillsammans med jordade? Ni kan ju koppla alla såna smala kontakter i det ojordade, om ni har några sådana.
  25. EWQL Symphonic Orchestra PRO Xp Gold klarar sig ingen utan.
×
×
  • Skapa ny...