Jump to content
Annons

tAUG

Medlem
  • Antal inlägg

    625
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om tAUG

  • Födelsedag 1990-01-28

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sandviken
  • Intressen
    Spela gitarr är mainintresset. Händer väl att man fipplar lite med datorn också..

Socialt

  • Skype
    Hör efter
  1. Och din poäng är....? Faktum är att det generellt är färre tjejer än killar som imponerar inom sådant här. Är det då konstigt/grabbigt eller ens underligt att/om man då reagerar annorlunda? EDIT: Mycket imponerande! Och för övrigt hade jag blivit lika imponerad om det hade varit en kille, för det här var oerhört skickligt.
  2. Skruva bort luckorna baki på gitarren och spruta ner skiten med kontaktspray, funkade för mig.
  3. Jag tänkte bara slänga in ett litet tips för er som har Koss porta pro-lurar. Detta kanske iof tenderar till off topic men då får en moderator flytta på tråden. I alla fall så kan man skicka in en reklamation till http://www.myportapro.com/ om lurarna pajar, så skickar de ett litet fint "reparationskit"; typ nya element eller ny båge. Jag drog iväg ett mail då mina börjat glappa och behövde varken visa på att de var sönder eller kvitto eller liknande. De nya elementen dök upp några dagar senare så ett stort thumbs-up till Koss.
  4. Hur menar du här? Jag har sökt lite grann men jag hittar inte 😆
  5. Fail! 😛 Men det är ju ändå synd om honom, vara så sjukt naiv och inte kolla upp någonting själv. Han kommer väl förhoppningsvis ha lärt sig någonting av detta..
  6. Jo om det är sadeln som är problemet så handlar det ju inte om att fila på sadeln utan att byta ut en och sedan fila till så att det bli lagom lågt utan rassel. Men fram tills att du gör det kan du prova att peta in någonting som får ligga där mellan sträng och sadel så att strängen kommer upp lite grann. Nödlösningar är nice.
  7. Håller med att stratan ser riktigt go ut, skön detalj med noter på plektrumskyddet på basen också 😏
  8. Hmm, tanken att det skulle finnas olika durangos hade inte direkt slagit mig. Men såhär i skrivandets stund känns det som att det kanske bara handlar om cutaway eller inte? My durango of choice vore definitivt vara den utan cutaway. ... Såg nu iof att det fanns iaf två olika sorters Furch Durango, om det bara är färgen som är olika så spelar det kanske inte så stor roll men jag vet faktiskt inte, av de som finns på thomann så är någon av de ljusa (S-40 CM ev. D-40 CM) mest lik den som jag har spelat på. EDIT: Rent namnmässigt känns D-40 CM en aning mer benkant, men det är inte direkt en 100% källa 😏 /Christian
  9. När jag var i USA så köpte jag en Seagull, också en underbar gitarr för en liten peng. Sen har de ett så snyggt och karismatiskt huvud också. Finns inte att köpa i Sverige dock tror jag, om du inte får tag i en begagnad 🙂
  10. Håller med, Furch Durango är en av de mest prisvärda gitarrerna som jag har spelat på. Ser inte så mycket ut för världen men sicken ljud alltså!
  11. Även för acke? EDIT: Nej det är knappast för acke. Sen tror jag nog inte att det räcker med att banslipa, intonera och ändra acion för att få "den perfekta guran" 😮
  12. Jag har inte heller så bra erfarenhet av Skullcandylurar, har sennheiser CX300II nu vilka är klart bättre!
  13. 😄 Jobbigt med så många bud, skulle ha varit enkelt om det fanns något som funkade fint till både sång och mix - i en vettig prisklass. 😉 Det som jag också tycker är så svårt med lurar är att jag inte riktigt vet vad jag ska lyssna efter när man står där i affären och försöker prova... Men du lägger dina kort på några olika Sony modeller? När ni menar att lurarna "inte funkar bra till mixning" menar ni då egentligen bara att slutresultatet inte blev som ni hade tänkt er? Om man vet hur man vill att låten ska låta ur ens "vanliga lurar" varför kan man egentligen inte mixa direkt ifrån dem då? Man menar att det kanske blir överdriven bas eller liknande, men är det inte på samma sätt när man mixar med väldigt raka (i frekvenskurvan) lurar; kan det då inte istället bli väldigt basfattigt för att man blir lurad åt andra hållet?
  14. Jo, det är sant. Men om jag känner ett behov så kan jag ju alltid köpa ett par till, skadar inte att börja med ett par k240s iaf?
  15. Hur mkt ljudläckage är det ur dessa lurar? Jag läser att de är "semi-open" men har inte direkt någon uppfattning om vad/hur mycket det innebär. Funkar de bra till att spela in t.ex. sång via en känslig konding?
×
×
  • Skapa ny...