Jump to content

Danny

Medlem
 • Posts

  54
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutralt

Recent Profile Visitors

2,408 profile views
 1. Problemet med det är att jag vill att effektsvansarna ska kapas så de inte klingar in i refrängen, därefter vill jag att effekterna ska vara på. Dvs startas om när refrängen startar. Om man automatiserar volymen kommer effektsvansarna tillbaka så fort volymen dras upp igen när refrängen börjar. En lösning skulle vara att använda nya effektkanaler för just refrängen, men det borde finnas något enklare sätt.
 2. Hej! Jag använder ofta mycket delay och reverb i uppbyggnaden inför refrängen i min låtar. Detta leder till att reverb/delaysvansar fortfarande klingar ut när refrängen börjar, vilken tar bort en del av effekten och tydligheten när refrängen börjar. I vissa fall skulle jag vilja skära bort alla dessa effektsvansar när refrängen börjar, och få effekterna att starta om. Finns det något smidigt sätt att göra så att alla effektsvansar dör ut direkt när refrängen börjar (resetta effekterna så de börjar om när refrängen startar)? Mvh Danny
 3. Hej! Tänkte höra lite om någon här är duktig på fingersättning för piano. Har spelat länge, men har aldrig gått någon formell utbildning och har förmodligen ganska taskig teknik. Vilka fingrar använder man tex när man tar ett vanligt C-durackord? Hur blir det vid en fyrklang som Cmaj7? Hur skiftar man mellan fingrarna när man kör upp- och nedåtgående skalor etc? Skulle vara kull att veta, så man äntligen kan korrigera all års fel!
 4. Hej! Går det att flytta runt eller kopiera frysta midi-events i Cubase? Detta skulle nämligen göra arbetsflödet betydligt enklare än om man måste frysa upp spåret varje gång man vill kopiera eller flytta de events som frysts. Alternativet att första bounca de events man vill använda och sedan importera dem finns naturligtvis, men detta är betydligt mer osmidigt i de fall man vill gå tillbaka och göra ändringar. Ha det bra!
 5. Hej! Någon som har en aning om hur morphingen och delayet på rösten som kommer in vid 0:44 gjorts? Ganska skön effekt tycker jag, en effekt som ofta används i house. Låten är en remix på karnevalslåten 2002 i Lundakarnevalen som gjorts av Axwell. Enligt vad jag vet är den offentlig, så inga rättighetsproblem bör uppstå pga att jag länkar till den här. Här kommer länken: http://danny1982.web1000.com/Idealkarneval2002.mp3
 6. Uräksta, har kanke inte formulerat mig tillräckligt tydligt. Menar att de shortcuts som finns i Kontakt (ex F6 för att få fram mapping editorn, delete för att ta bort en sektion) etc inte fungerar. Om jag trycker på F6 när jag har Kontakt uppe så utförs instället det kommando som Cubase har shortcuten F6 inställd på. Hur ska man få Kontakts egna shortcuts att fungera?
 7. Hej! Kör Cubase SX 3.1.1 och och använder Kontakt 2.2 som sampler. Dock kan jag inte använda Kontakts egna shortcuts, utan att det verkar som alla tangenter på tangentbordet är reserverade för Cubase även om jag har Kontakt uppe. Finns det någon inställning man kan göra för att fixa detta?
 8. Testade att mixa ner ett spår som hackar konstant när man spelar upp det och där cpu-load ligger på 100% en stor del av tiden och det funkade helt utmärkt med real-time export. Inga hack alls i den nermixade filen. Detta får mig lite att undra hur real-time export egentligen fungerar. Någon som har koll?
 9. Det här är kanske en dum fråga men.... Blir resultatet alltid exakt detsamma vare sig man mixar ner ett projekt i real time eller offline? Om man ex har ett projekt som tar såpass mycket datorkraft att datorn hackar när musiken spelas upp och knaster hörs, kommer detta ändå att låta likadant som offlinenermixning om man väljer real time mixdown? Vad är egentligen med att mixa ner i realtid, det går väl snabbare att göra det offline?
 10. Tycker själv att de låter mycket bra. Hög upplösning, djup bas. Mixar gjorda med dessa translateras även utmärkt till andra system.
 11. Har ett par Event ASP 8, som har output current limiting som skydd. Vad innebär detta? Behöver man inte oroa sig för att förstöra högtalarna med för hög volym etc? När jag experimenterar med filter o dyl, så får jag ibland av misstag till ljud som skriker högt och låter fruktansvärt. Kan sådana förstöra högtalarna? Är ju ganska dyra högtalare, så vill inte riskera att förstöra dem.
 12. Eller finns det något annat alternativ än dessa två konfigurationer?
 13. Skall man välja +4dBu alternativet för att ansluta em preamp?
 14. Hej! Har som ljudkort ett Delta 1010lt. På de balanserade ingångar som finns är det inbyggda preamps. Jag har funderat på att köpa en bättre, separat preamp. Kan man i såfall koppla den till de balanserade ingångarna på 1010lt? De har ju också preamps, så då går ju signalen genom 2 pramps? Kan detta försämra ljudet, eller är det inget problem? Kan man på något sätt stänga av preampsen på kortet?
 15. Nja, jämförelsen med tvättmaskin och spis haltar lite, eftersom studiomonitorer används oerhört mycket mer hos en seriös musiker än de föregående. Därför kan tvärtom energiförbrukningen hos monitorerna vara av större ekonomisk betydelse i många fall.
×
×
 • Create New...