Jump to content
Annons

Hemluth

Medlem
  • Antal inlägg

    941
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Hemluth

  • Födelsedag 1907-12-24

Om mig

  • Stad/plats
    Kalmar
  • Intressen
    Musik

Socialt

  • Skype
    hemluth@hotmail.com

Senaste profilbesökare

3 955 profilvisningar
  1. Nja, lite skillnad på win2000 och osx Tiger är det nog. Jämför hellre osx Tiger med XP. Jag blev jätteförvånad över att LE8 skulle fungera till XP men inte Tiger. Jag är jättesugen på det där med lera kanaler men vågar inte uppgradera till Leopard. Det blir antagligen music production kit för mig i alla fall. :/ Kontakt och Play och sånt lär ju inte fungera till Leopard förens PT slutat fungera till det.
  2. Egentligen borde väl uppgraderad mjukvara gå ut på att bredda stödet och inte tvärt om. Det kan väl inte vara ekonomiskt för företaget att sälja något som fungerar till så få som möjligt?
  3. Tror inte det har med HD att göra. Vad är det för buffer size du kör på? I vilka upplösningar spelar du in? 1,25gb RAM är egentligen lite lite. Jag vet att när jag spelade in i 96khz 24 bit på min PC (1gb ram) så skenade CPU usage iväg bara på ett par få kanaler och ett par få effekter.
  4. Nä, men ditt operativsystem... Slutsatsen är att inte PT är för mac. Det är för XP
  5. "Not Compatible with Pro Tools 8 Mac OS X 10.4 (Tiger)" Fungerar intealltså inte PT LE 8 med Tiger? Vad är det för skit? Har min dator jag köpte för ett år sedan redan blivit omodern. :/
  6. Kanske, men jag förstod inte riktigt hur jag skulle lösa det. Allt jag vill är alltså att det ska vara "som vanligt". Jag begriper inte riktigt vad jag ska rota i för menyer. EDIT: Eller jah, det vara bara att commandklicka på "s". 😄 Tack så mycket, jag läser slarvigt.
  7. Jag har ett litet problem. Helt plötsligt verkar ett spår ha fått frispel. Spåren i fråga är ett audio track sendat till ett aux track (Sång + reverb). Nu när jag solar den torra sången hörs även reverbet (som om det vore en insert, men auxens output går ut i interfacet och INTE tillbaka till audiospåret). Jag noterar även en färgskillnad på "knapparna". I vanliga fall är ju "S" (solo) - knappen grå och mute är blekt röd. På det här kocko-reverbspåret är "s" blek och "m" grå. Hur löser man det här, förutom att deleta tracken och göra en ny?
  8. Uppdatera inte OS om det inte är helt nödvändigt (om du inte är HELT säker på att all programvara kommer att fungera). Genom att försöka laga något som inte är trasigt brukar resultatet sällan bli bättre. Vad använder du för sampler? Kontakt eller Kompakt? Kompakt står EW ör så det fungerar i stort sätt inte till något. Kontakt har ökända problem ihop med Leopard. Risken är att du helt enkelt får vänta på nya uppdateringar av Kontakt eller installera Tiger.
  9. Om man är van vid att lyssna på musik i CD-spelare och aldrig lyssnar på musik i monitorer kan även mix i de dyraste monitorerna bli helt värdelös. Det viktiga är att man har referenser man själv är bekväm i. Är du själv van med att lyssna i högtalare X så kan det ofta vara bättre att mixa i dessa då du vet hur det ska låta. Referenslyssna gärna i så många olika högtalare som möjligt. Men att bara köpa så dyra monitorer som möjligt löser inga problem om man inte vet hur musik ska låta i de monitorerna.
  10. Jag har försökt uppnå något liknande men lyckas inte. Vad är tape-kompression förresten? Hade du ingen kompresssor på reverbet? Taper kompression simulerar bandinspelningar, tape. Du hittar en gratis sådan: http://www.jeroenbreebaart.com/audio_vst.htm Ferox är tape simuleringen. Nej ingen kompressor på reverbet. Sedan kan det vara värt att nämna att en virvel kan låta helt olika solat och i en mix med andra instrument. Vid spontan sololyssning har jag ratat de lesta samplade virvlarna jag hört, men inmixat i musik kan de låta hur mäktiga som helst. Sidechaining kan göra en del också.
  11. Man måste dra nya ledningar från elcentralen. Detta görs antingen i kanalisation inne i väggen eller genom att fästa utanpåliggande kabel vid väggen. I vilket fall så är det, som sagt, inget du får göra själv (lagstadgat) utan det måste göras av en elinstallatör med formell behörighet. Du får absolut inte heller ha ojordade och jordade uttag i samma rum, du måste alltså bygga om hela installationen i din etta... Vill du veta mera så kan du läsa på elsäkerhetesverkets websida, http://www.elsak.se/ Då ska vi se hur det var med de terminologiska kunskaperna ; "Fästa utanpåliggande" begriper jag vad det innebär. Vad innebär "kanalisation"? "Elcentral" = Proppskåp? Eller typ nåt kolkraftverk i Ryssland? Det låter som något avancerat i alla fall. :S Kanalisation = i det här fallet plaströr som ligger inne i väggen. Elcentral = du får välja det av de två alternativ du anger som du tror är mest realistiskt... 😛 Hur går det där kanalisationssaken till i praktiken? Sågar man upp väggen eller drar man helt enkelt ut de gamla sladdarna genom ett hål för att sedan pressa in en ny och hoppas att den kommer fram i andra änden av byggnaden?
  12. Man måste dra nya ledningar från elcentralen. Detta görs antingen i kanalisation inne i väggen eller genom att fästa utanpåliggande kabel vid väggen. I vilket fall så är det, som sagt, inget du får göra själv (lagstadgat) utan det måste göras av en elinstallatör med formell behörighet. Du får absolut inte heller ha ojordade och jordade uttag i samma rum, du måste alltså bygga om hela installationen i din etta... Vill du veta mera så kan du läsa på elsäkerhetesverkets websida, http://www.elsak.se/ Då ska vi se hur det var med de terminologiska kunskaperna ; "Fästa utanpåliggande" begriper jag vad det innebär. Vad innebär "kanalisation"? "Elcentral" = Proppskåp? Eller typ nåt kolkraftverk i Ryssland? Det låter som något avancerat i alla fall. :S
  13. Nu har jag testat att förlänga från ett jordat uttag. Nu beter sig sakerna betydligt mer regelbundet och rimligt. Brusnivåerna är nu vad jag skulle betrakta som okej och normala och SM57;orna låter ej längre skit. Till nästa fråga; Hur jordar man ett uttag? Givetvis lär man behöva en elektriker, men hur går det till för övrigt? Måste man såga upp hela väggar eller gör man bara något pill när man byter uttag? Då jag bor i hyreslägenhet misstänker jag att hyresvärdarna skulle bli tjuriga ifall man började riva väggar (i 1:an).
  14. Klippt från ett annat frum där man drog andra slutsatser; Den här killen försöker matematiskt bevisa uppkomsten av brus. Kan det stämma? Om det stämde skulle det u ändå var näst intill omöjlig att limitera ljud från en SM7b, då bruset matematiskt måste finnas (om man inte har en mördarpreamp). Även om man pratar 2cm från membranet så finns det ju frtfarande ett brus som kommer att bli synligt så fort man eq:ar eller limiterar lite.
  15. Jag ska prova att köpa förlängningssladd idag och koppla in allt i ett jordat uttag. Det borde göra problemet med SM57:orna bättre (det problemet har jag inte haft någon annanstans). Blir inte SM7:an bättre så börjar det bli övertydligt att det är fel på micken.
×
×
  • Skapa ny...