Jump to content
Annons

Fetknopp

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Fetknopp

  1. Automatisera är väl kanske det vanligaste man gör i Inspelningsprogram men det ENKLASTE i Sonar är att klippa ljudspåret och lägga en effekt på klippet. Har man långsam dator är nog automatiseringen att föredra då vissa effekter äter processorkraft som om det vore godis. 🙂
  2. Det låter som att du har klickat på ett tomt audiospår, för då får man endast upp "Freeze Options". Jag tycker så här: Ska du ha hjälp på dagisnivå, då får du förklara på dagisnivå vad och hur du gör. Det du behöver göra för att få det som du vill är iaf som de andra säger; att du måste Freez:a synthen eller bounca till audiospår. Så förklara närmare eller lägg upp en skärmdump så ska vi nog kunna hjälpa dig. 😉
  3. Det är en övningsfråga for oss som har svårt att lägga melodi på ackordföljder. Själv har jag otroligt svårt för det och eftersom jag är gitarrist i grunden så brukar jag använda gitarren för att göra melodier. Många melodier blir svåra att sjunga och låter bara löjliga men vissa blir sjungbara med arbete. Det bästa är att göra musik tillsammans med någon som kan ge helt andra infallsvinklar på musiken. Min tjej som jag gör musik tillsammans med har det mer eller mindre medfött och lägger melodier direkt på saker hon eller jag gjort och hon gör saker jag aldrig skulle komma på själv. Man blir lite svundsjuk men sånt är livet. Jag utnyttjar hennes förmåga att göra snygga melodier och låter det inspirera mig och vi ser till att göra det tillsammans. Det är bara att träna och göra MASSOR av musik och i all den musiken kommer det att finnas guldkorn. Det är bara min uppfattning dock.
  4. Gå in i Options och sen Global och sen väljer du fliken VST Plugins. Där finns en ruta "Scan for VST plugins on startup". Checka så att den är fylld. Var den inte det så borde det fixa ditt problem. Annars får du kolla i Plugin-manager och se hur det ser ut där. Håll mig uppdaterad !
  5. Ok, nu tar jag mej friheten att fråga om multichannel fast för PTLE 6.4. Jag har läst många tillvägagångssätt här på forumet, men aldrig sett nåt bevis på att nån fått det att funka i 6.4. Man ska göra en insert i en aux, men där får jag bara upp inputs och bussar. Ezdrummer finns endast med som multichannel instrument. Ingen i bussrullgardinerna. God jul Nån som vet om det går? EZ funkar utmärkt för övrigt, det kan höras på mina låtar i låtkritik, förutom drag and drop grejen. Nån som fått det att funka i 6.4? Själv använder jag bara PC och Sonar. Hade jag haft PT hade jag kanske klura ut det men tyvärr. Ja EZD är suveränt. Speciellt med DFH och Vintage Kit-expansion pack. Skönt gitarrljud du har på dina inspelningar och skönt lirat som fan ! 🙂😛
  6. Nu ska jag försöka vara pedagogisk på dagisnivå men det är enklast så. * Lägg in EZDrummer genom att använda "insert" i menyn eller klicka upp "Synth Rack" och lägg till EZD där genom att klicka på den vänstra knappen med ett "plus" på. * I "Options" för den synth du ska lägga till väljer du "All synth audio outputs". Antingen tar du stereo eller mono, beroende på vilken du vill ha. När du klickar OK så radas midikanaler upp för varje spår i EZD. * Gå in i EZDs mixer och högerklicka på ett av spåren (Te.x Trk1) och välj "Mutlitrack" i listan. Varje kanal får då ett eget spår. * Ställ in EZD som du vill ha den och tuta och kör ! 🙂 Vilken Sonar kör du förresten ?
  7. Nå, hur går det ? 😮 Här sitter man och väntar på lite Housedunk i sann Steve Angello/Prydz-anda. 😄
  8. Här är ett sätt att göra det på: *Lägg en Sonitus Compressor på en ny buss. *Skicka signalen på spåret som ska trigga kompressorn via send. *Ställ in så mycket du vill skicka. *Välj bussen som output på det spår som ska triggas. *Ställ in kompressorn så som du vill ha den Klart. Det blir inte lika bra eftersom du får med lite av spåret som triggar också men det borde duga.
  9. Oj då, jag trodde ni hade 7:an. My bad. 🙂 Har ni något av Wavespaketen med kompressorpluggen "SC" så kan jag förklara hur ni ska göra. Annars vet jag inte exakt nu. Sitter i skrivande stund och försöker få det att funka med Sonitus:en.
  10. Hur gick det ? Fick du till nån Prydz-dänga ? 😳 Släng gärna upp nåt så man får höra lite sidechainpump. Sånt är alltid nice.
  11. Jo det är klart att det ska gå. Det borde funka efter att du valt "Line in" på ljudkortet som inspelningskälla. Kolla igenom audio-inställningar i Sonar. Kan inte komma på nåt annat som kan vara fel.
  12. Enkelt: När du lägger till Sonitus Compressor så får du automatiskt en ny output att välja på alla spår. Steg 1: Klona spåret där du har det som ska trigga kompressorn. Steg 2: Lägg Sonitus Compressor som insert på basen. Steg 3: Välj Sonitus Compressor som output på det klonade spåret. Klart ! 😠
  13. Är du säker på att du spelar in den "lajnade" signalen ? Du har inte råkat välja en annan källa i ljudkortets programvara ?
  14. Det finns ju hur många låtar som helst man skulle kunna ta upp här men 2 låtar som jag kommer på direkt och är ganska fula är: * Pain - Dark fields of pain / Pain - Just hate me (Skrevs av Max Martin) Samma ackordföljd i versen på den första som refrängen i den andra. Dessutom finns en Black Sabbathlåt med samma ackordföljd. (Säkert fler) * Village people . YMCA / David Hasselhof - Crazy for you Detta är en skrattretande rip-off. Som sagt, det finns så otroligt mycket låtar och även solon som är lika.
  15. Ja, förklara gärna. Jag fattar typ ingenting.
  16. Du är inte knäpp. Jag funkar precis likadant. Direkt efter sex måste jag lira eller grejja med musiken. Helst spela faktiskt. När man sätter sig ner och river av en par bluesräkor efter att man kommit är en av de finaste stunderna i livet 😉 Jag skapar som bäst efter sex som sagt och när jag är bakfull. Annars blir det nattetid som de många andra.
  17. CWB-klubben lade ner innan den hann starta eller ? 😆
  18. Hej. Tänkte bara dela med mig av mina erfarenheter. Jag ville också prata med effekter i realtid en gång tiden. (Inte exakt så som du har tänkt dig men ändå..) Eftersom jag inte använde datorer vid tillfället så ville jag koppla in telefonen i stereon. Så jag gjorde så här: Jag plockade bort högtalaren i telefonen och kopplade på en stereosladd (RCA) på högtalarsladden. Sen använde jag en ledig ingång på stereon typ Radion och vips hade jag högtalartelefon. Nu fanns en funktion på stereon som gjorde att man kunde köra 2 saker samtidigt så jag körde Radio (Min telefon) och kopplade in min GT3 (Effektsprocessor för gitarr) Sen pratade jag i en mikrofon inkopplad i GT3:an och lade telefonluren bredvid stereohögtalaren. Som sagt, inte precis som du ville ha det men det borde ju gå att göra samma princip med en mixer och sen in i datorn. Blev det begripligt ? Nåväl, ville bara säga det.
  19. Spelar man in den som du uttrycker det så förlorar man ju möjligheten att kanske skruva lite på inställningarna. Men det kanske inte var tanken med idén ? Annars kan ju börja med några basic-pluggar som de flesta har. Jag och en polare har ett band och vi sätter oss ned tillsammans och spelar in olika delar till låten grovt, sen skickas låten fram och tillbaka och ändras lite här och där. Men här antar jag att vi bara ska byta med varandra och inte skicka något tillbaka. Förrän då den möjligtvis är färdig med egen "twist" och vi slänger upp den för nedladdning. Eller ?
  20. Själv tycker jag tvärtom. Det är värre om någon kommenterar (kritiserar) andras låtar men inte lägger upp något eget. Därför säger man inte så mycket.
  21. Ett reflektion bara: Varför ens ha en annan sångare ? Lite slip på det där så är det ju klcokrent. Låter lite likt David Bowie. I like it. Som sagt en liten reflektion bara.
  22. Jag är med. Låter skoj. Finns alltid något man kan tillföra. 😑
  23. Tja. Det är första gången jag skriver här på forumet men nångång (nånstans) ska ju vara den första. Får jag komma med ett tips.. Skit i alla patcher du hittar på nätet. De låter oftast skit när man kör dem själv beroende på vilken gitarr och vilka mickar man har osv. Prova dig fram och ratta tills du har ett ljud som du är nöjd med. Tänk oxå på att du line:ar och då får man sällan ett riktigt bra ljud oavsett vad man hört för patch-exempel på nätet. Jag har själv en GT3 och har rattat fram ett ganska hyggligt ljud. Det rena ljudet är jag jävligt nöjd med. Disten är det lite sämre med men rattar man lite här och där så går det. Tack för ordet.
×
×
  • Skapa ny...