Jump to content

guranisten

Medlem
 • Content Count

  193
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About guranisten

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Mariefred
 • Intressen
  Musik, Fiske, Golf, Tennis, Badminton.
 1. Inget annat sitter på firewire. Samma på alla tre frågor. Ljudkortet är precis som det står Apogee Duet 1 och undran över kompatibilitet är alltså mellan ljudkort och firewire 800 port jag kan sitta och lyssna på ett YouTube klipp när det helt plötsligt börjar hacka och ljudet liksom stammar
 2. Ingen som har någon tanke om vad felet kan vara?
 3. Bytte nyligen min imac som hade firewire 400 port till en imac med 800 port. Nu har ljudet börjat hacka och fått störningar. Detta kommer bara ibland och det är bara något som hörs ut så att säga, dvs det blir inga störningar på en inspelning. Jag har bytt kabel en gång men det gjorde ingen skillnad. Nån som vet om det är nått kompabilitetsproblem med denna kombination? Eller om ni har något annat förslag/ lösning Tacksam för hjälp
 4. Sitter nu på en iMac från 2008 med duo core 2.6 och 4 mb ram. Har en vän som kanske ska sälja sin iMac 2010 med i7 quad och 8 mb ram. Är det dumt att köpa en så pass gammal iMac även om prestandan ser bra ut? Sitter mest med garageband men även lite i logic. Utnyttjar garageband quad core tekniken? Är i7 att föredra framför i5 i mitt fall eller "räcker det" med en i5 som kanske har en högre klockfrekvens? Många funderingar blev det
 5. Efter en lång tids uppehåll så har jag påbörjat att göra en cover på Sweet Action. Sitter och skapar trummkompet med hjälp av EZDrummer's Midifiler. Ju mer trummspåret blev klart desto mer laggar det. I slutet var det så jäkligt att när jag gick in i en midifil och bara skulle radera ett virvelslag så tog det nästan 10sek från det att jag markerade det och det blev raderat. Har aldrig upplevt detta tidigare. Nån som har någon aning om vad problemet kan vara. Datorn i sig är inte seg och det går att spela upp låtar jag gjort tidigare med audiospår och midispår.
 6. Vilken av dessa trummpluggar tycker ni bäst om? Vad finns det för för och nackdelar med de två?
 7. Tack för allas synpunkter Kommer nog att köra på det midi keyboard jag har tills jag märker att mitt övande ger hyfsat resultat och sen kanske byta upp mig till något som även kan användas live. Jag startade en annan tråd om den nätbaserade tjänsten Playalongmusic.com. Tycker ni att detta kan vara ett bra sätt att lära sig på?
 8. Är en gitarrist sen 30 år tillbaka som nu ska försöka skaffa sig i alla fall en hyfsad grundnivå gällande keyboard. Men frågan är hur? Har kikat lite på playalong och undrar om det kan vara en bra väg att gå. Eller finns det andra web baserade utbildningar som är bättre, eller är det rent av en lärare man ska gå till för att få ut så mycket som möjligt?
 9. Tänker kanske mer på om man om nått år sätter sig vid ett piano och inte orkar trycka ner tangenterna.
 10. Eftersom jag är lite inne på samma tråd gällande nybörjare-keyboard så lånar jag tråden lite. Är gitarrist och har länge känt att jag har ett handikapp när det gäller att sitta och göra låtar i hemstudion. Handikappet är just när jag vill lägga lite keyboard på låtar.... Suger rejält på detta. Nu har jag så smått kommit igång att öva på mitt billiga midi keyboard. Har två play along dvd som jag övar efte. Men min fråga är om det är dumt att sitta och öva på ett midi keyboard. Tangenterna har lite motstånd när man trycker ner men jag utgår ifrån att dom inte är semi vägda eller liknande. Så med andra ord kan jag fortsätta öva på midi keyboardet eller ska jag överväga köpa ett med semi vägda tangenter? Ljud kommer från mjukvara.
 11. Vill du ha garanterat problemfritt, köp voodoo lab. Kolla efter begagnat om du tycker det är för dyrt
 12. Hälsa Thompa att han måste öva på sina paradidllar
 13. Ingen garanti kvar tyvärr. Och visst kan jag leva med nivåskillnaden, bara ljudkvaliteten inte påverkas, får kolla upp det närmare. Får se hur länge phantom powern hänger med
 14. Bra tips som jag inte alls tänkte på. Testade nu med en sm 57 och med den får jag lika nivåer. verkar alltså vara något med phantom matningen. Efter att ha sökt på nätet så verkar det som om andra har haft liknande problem med att just phantom matningen på input 1 har börjat krångla. Skulle det funka att ha en extern phantom power mellan mick och duet ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.