Jump to content
Annons

ihgl

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det där var utförligt. Tackar för svaret. Men någon amp som väger 17 kg tänker jag inte rita. Räcker att min skivspelare väger det dubbla. Man får vara rädd om ryggen.......
  2. Jag vill absolut inte vara någon petimeter men förstår nog inte dina siffror riktigt. "Hoppar" förstärkaren på 5W så borde ju lurarna göra detsamma - förutsatt att ingen annan last är ansluten. Om det skulle vara 5V du menar utvecklas ju c:a 0,42W i lurarna om en snabb kalkyl inte lurar mig?? Är extra intresserad eftersom jag har planer på att konstruera en god hörlursförstärkare som klarar spannet mellan mycket lågohmigt och högt d:o. ;-)
  3. Gjädjande nyheter för pojken i så fall. Det måste ha skett förändringar sedan jag gav upp. Och visst, Spotify låter bättre än Youtube. Dottern har ju haft ett abonnemng i flera år. Och deras kompressionsalgoritmer verkar effektiva.
  4. Om jag förstår dig rätt kopplar du alltså hörlurarna direkt till högtalarutgångarna, parallelt med dina högtalare på ett effektslutsteg på 100W? Eller menar du att du använder ett hörlursuttag på förstärkaren? Det första fallet är förvisso effektivt men minst sagt riskabelt.... Det andra fallet levererar en bråkdel/promille av dina 100W genom någon form av dämpsats, vilket är allt annat än en god garanti för välljud.
  5. Nyheter för mig. Försökte fixa en registrering åt min pojke i början på sommaren. Efter att ha plöjt igenom ett oräkneligt antal reklamsidor, nerlusade med enkäter och och myriader av frågor gav jag slutligen upp och svor att inte befatta mig med krämarskräpet mer. Min e-postlåda plågas fortfarande av ernjudanden från diverse flashiga och säljgalna internetmarodörer - trots dussintals avanmälningar jag gjort. Kanske dags att ompröva?? Pojken vill ju så gärna spela låtar..... Men, det mesta finns ju på Youtube å andra sidan.
  6. Skulle ju vara intressant att lyssna på dina "referensstycken". Men har tyvärr inte Spotify....
  7. Jag vet att 750 är sluten och det var just därör jag tänkte "kika" litet närmare på den. Är van vid den "förskräckliga" Senn HD280 och gillar isoleringen. Kan ha praktiska fördelar då t ex dottern sjunger i samma rum som mixern och minimalt av bakgrunden läcker ut till mikrofonen. Men du kanske har rätt. Öppna lurar är troligen ljudmässigt att föredraga. Mer "öppna" ... ;-)Å andra sidan kan jag ju använda 280:an vid inspelning och Pro 2500 eller K601 vid mixning. Det tål att fundera på. Det enda jag är säker på är att jag inte är någon "Sennare" - så HD650 trivs jag ingen vidare med. Trots välljudet...
  8. Hallå igen Just nu står valet mellan AKG 601 och Proline 750. De sistnämnda lär vara "kultlurar" i studios i USA....??!! Tackar för alla synpunkter. Och mina "supermonsterbaslurar" Sennheiser 650 är fortfarande till salu. ;-)
  9. Har du några ord att säga om mellanregistret i 2500. Många ute på "Head-Fi-sidorna" klagar på hängmatteform. Ligger det någonting i de synpunkterna?? Eller vad tycker du?
  10. Ledsen Gilbert. Blandade ihop 701 och 601. Är nog snarare 701 jag spanar efter. Men bägge lär ha liknande "AKG-karaktär" förutom att 701:an är "renare" och litet kraftfullare i basen. Detta är iallafall vad jag kunnat läsa mig till. Har ju inte lyssnat på någon av dem. Det lustiga är att 601:an fick samma betyg som Senn HD600 i en stor tysk test!!
  11. Är mycket nyfiken på K601. Läst mycket positivt om dem. Framförallt lär de har realistisk basåtergivning plus en markant öppenhet. Många tycker förstås att de har en "roll off" i basen men motargumentet är att kurvan är rak men med lägre volym än i t ex Sennheisers monsterbaslurar. För mig är nog mellanregistret det "viktigaste" - om det nu går att säga så. Hursomhelst, tydlighet och öppenhet som i gamla Quad-elektrostater vore prima.
  12. Har bara haft de här lurarna 4 - 5 dagar. Köpte dem av en kille som fått dem i födelsedagspresent och låtit dem bli liggande ouppackade. De har alltså endast gått några timmar sedan jag bröt upp förpackningen. Egentligen var det HD600 jag var ute efter men trodde väl att 650 skulle vara likvärdig. Nu har jag på olika forum läst att 600 tydligen är litet klarare och mindre basbenägen. Strunt samma. Luren är inte inkörd men jag kan bara inte föreställa mig att ljudkaraktären skulle ändras drastiskt bara för att man kör den 2 till trehundra timmar. Så jag säljer den gärna och provar något annat. Gav 2000 kr för luren häromdagen och kan sälja den för 1700:-
  13. Jag skulle vilja säga så här: Har du en god HiFi-anläggning och en auktoritativt gjord inspelning på CD eller vinyl - så behöver du inte bjuda hem orkestern. Om inta annat lär man ju spara litet pengar.... ;-)
  14. Vill passa på att tacka alla för tips och råd. Sedan är det ju för mixning/studiobruk jag behöver ett par så ofärgade lurar som det bara går att uppbringa. Har hört en del om DT880 och även om AKG:n. Ska försöka testa de två. Vad beträffae HD650 så visst låter den underbart. Men baslyftet går bara inte att hantera vid nedmixning. Har testat olika förstärkare för att driva luren och också pluggat in den direkt i Mackie-mixern. Men, för mycket bas. Här tycker jag nog att den betydligt billigare HD280 är mer rimlig i det lägre registret. I gengäld har den i mina öron litet väl "häftigt" mellanregister och en rätt tuff topp. Rå och obarkad m a o Jag mixar förstås med hjälp av monitorhögtalare men vill också kunna ta hjälp av ett par goda lurar.
  15. Visst ligger det något i det du säger. Det är jag fullt medveten om. Men det finns upptagningar och upptagningar..... Och jag tror inte att mikrofonerna är boven i dramat. Som jag sagt tidigare är omvandlingen i hörlurarna så mycket större. Har hört massor av konserter på CD t ex där ljudet förefallit varit mycket realistiskt jämfört med "min på plats" uppfattning. I hörlurar låter det allt ifrån katrastrof till hyfsat naturligt. Som jag tog upp i min tråd, så låter t ex HD 280 ruggigt nära - fastän överdrivet i mellanregistret. Och HD 650 låter "långt borta" och väldigt överdriven i basregistret. Rena kosmetikan alltså. Finns det inget vettigt här emellan? Någon Grado eller Proline?? Eller så. Har hittills inte hört något som närmar sig verkligheten. Å andra sidan har jag ju förstås inte hört alla lurar på marknaden Men så är jag som sagt en gammal HI-Fi-bög med "gammaldags" krav. Vill förtydliga här: Jag går till konserthuset, kommmer hem och vill höra detsamma i min anläggning. Anser att: låter det hyfsat hemma så låter det bra på all sorts musik. Nu talar jag förstås om högtalare. Men allt annat i lurar är kosmetika och önsketänkande. Visst gillar jag överdriven bas på viss sorts rockmusik t ex. Men det är inte realistiskt. Vill man höja basen, gör man det genom någon form av EQ. Vad jag talar om här är rak kurva utan någon som helst höjning eller sänkning med någon EQ. Ge mig gärna namnet på neutrala lurar - om det finns några????
×
×
  • Skapa ny...