Jump to content
Annons

Jan Spanedal

Medlem
  • Antal inlägg

    87
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Jan Spanedal

  1. Det går utmärkt att använda KORE tillsammans med Guitar Rig 2 fotkontroller. I KORE väljer du bara det ena eller andra ljudkortet. Ny info läst direkt ur manualen som jag ej kunde svara på i Malmö. KORE fungerar utmärkt med multikanals VST instrument på flera utgångar till valfri sequenser. Vid demon på DLX musik igår gick många hem med en KORE under armen.
  2. Fitzpatrick demonstrerar nya uppfinningen KORE från Native Instruments och mjukvarusequensern Ableton Live 5.2 i Sverige under maj och juni. Vid KORE demon kommer du att lära dig hur du hanterar mjukvarusyntar på ett snabbare sätt än förut och hur arbetet i musikstudion blir mycket enklare med bättre resultat än tidigare. Ableton Live 5.2 (nu även för Intel MAC) är musikernas sequenser. På demon lär du dig hur enkelt musikskapande ska vara och hur en mjukvara kan användas hemma, i studion och även live. Demonstratör är Jan Spanedal från Fitzpatrick som är produktspecialist på mjukvaror. För tider, kontakta respektive musikaffär. 9 maj Deluxe Music, Stockholm 10 maj Musik Börsen Norrköping, Norrköping 11 maj Musik Börsen Västerås, Västerås 12 maj Musik Börsen St:eriksplan, Stockholm 17 maj 4 Sound Stockholm, Stockholm 18 maj JAM, Stockholm, kl 19:00 22 maj Andreasson musik/4 Sound Göteborg, Göteborg 23 maj Musik Börsen Göteborg, Göteborg 24 maj Musik Utan Gränser, Göteborg 29 maj Musik Börsen Gävle, Gävle 8 juni 4 Sound Växjö, Växjö 9 juni Halmén Musik, Helsingborg 12 juni Musiklagret, Borås 15 juni Musikcenter, Borlänge
  3. En av dom tyngsta argumenten för att köpa KORE är att man hittar ljud snabbt. Istället för att tänka: "Nu vill jag öppna Reaktor, synten Steampipe, bank 12, preset 15" tänker man. "Jag vill ha ett trumljud" sen klickar man in det i sökmotorn och får fram alla mjuksyntar med trumljud. Snabbt kan man förfina sökningen och vips har man rätt ljud. Detta sparar tid och pengar för producenter och låtskrivare. Dom 6 tyngsta argumenten för KORE: 1. Ett användarinterface: Använd alla mjuksyntar oavsett tillverkare från en enhetlig plattform. Rattar och styrfunktioner sitter redan förprogrammerat på rätt ställe. Du slipper lära dig alla syntar då KORE hjälper dig på traven. 2. Hitta ljud snabbt. Tänk inte syntar, ljudbanker och ljudpresets. Tänk ljud och vips har du rätt ljud. Strunt i vilka mjuksyntar du öppnar, det löser KORE åt dig. Du kör KORE som en plug från den sequensermjukvara eller som ett eget program. Från KORE öppnar du dina mjukvarusyntar och mjukvarueffekter, fast nu mycket snabbare och med en avancerad sökfunktion och även fritextsökning. 3. Känn mjukvaran. Du kan styra alla viktiga funktioner direkt från KORE kontrollern, du kan byta ljud, hämta multiljud, och rattarna på 500 steg ger mjukaste filtersvepet på marknaden. Det är superlätt att assigna rattarna till valfri funtkion och även göra så att en ratt styr många syntars funktioner samtidigt. 4. Bli kompatibel. Sparar du ljuden i KORE formatet kan du öppna dina ljud i Logic, Cubase, Ableton Live, ProTools och det låter exakt likadant. I inställningarna medföljer effektkedjor, multilayers. KORE fungerar som en VST RTAS och AU adapter. 5. Spela ljud live. Är du livekeyboardist har du nytta av KORE. Du kommer åt alla funktioner direkt från KORE som om du jobbade med vanliga syntar. Det är superenkelt att programmera feta syntmackor och byta mellan dom från vers till refräng utan långa laddningstider. Du kan byta smidigt mellan 2 ljudmattor som enskillt tar nästan hela processorn utan att det blir några klicks och missljud. KORE är även ett ljudkort med mindre än 4 millisekunds latency 2 balanserade ingångar, 2 balanserade utgångar, 1 hörlursut, 1 digitalt ut, MIDI, m.m. 6. Upptäck nya ljud. Har du KORE och några mjukvarusyntar är det lekande lätt att göra multiljud. (det är multiljuden som är tuffast). KORE har även inbyggda effekter och en midispelare för varje synt. När man leker med KORE kommer man snabbt på sig själv att "oj vilket skönt ljud jag just gjorde, bäst att spara den" Om du efter 1 timmes demo och efter att ha läst dessa punkter fortfarande inte vet vad KORE är är KORE ingenting för dig. Jag kommer att köpa en och många många som jag demonstrerat KORE för. Jag tror att inom kort kommer KORE att vara en studiostandard i alla studios som håller på med mjukvara. För att få en egen uppfattning tycker jag att du ska se Fitzpatricks KORE demo. Gå in på www.fitzpatrick.se och se när KORE demonstreras i en butik nära dig.
  4. Förväxla inte KORE med franska LEMUR (som är en helt underbar produkt). KORE är inte bara en databas. Det är bara en av funktionerna. Nåväl. Självklart släpper Native Instruments inte än på alla detaljer förräns produkten lanseras. Följ nedräkningen och den spännande följetongen på Native Instruments hemsida: http://www.native-instruments.com/index.ph...=koredetails_us När dom släppt alla detaljerna kommer dom att ytterligare krydda produkten så att den blir helt oemotståndlig. Så ta det lugnt, ni kommer att köpa en KORE. Vänta bara tills ni vet ALLT. Vänta tills efter Frankfurtmässan...
  5. Native har en instruktions DVD för Absynth. Bra att veta.
  6. När du har KORE behöver du ej bry dig om vilka mjukvaruinstrument du har installerat på datorn. Du väljer istället te.x. Basljud, digitalt, distat . . . och vips har du några ljud att välja mellan..... skit i vilka mjuksynar KORE öppnar, njut istället av rätt ljud. Du kan alltså styra allt med KORE kontrollern utan att grotta dig i mjuksyntar. Detta är perfekt för livemusiker, producenter, eller för den som inte orkar lära sig alla fina specialfinesser i mjuksyntarna. Du styr allt via KORE kontrollern precis som om du hade en hårdvarusynt. Mycket tungt!
  7. D-drum triggmikar är inte heller så bra. Jag gillar att ha ett enormt fladder på bastrumman och då funkar inte triggmiken alls så bra som man vill. *suck* Men triggmikar är önskedrömen.
  8. Det är ändå inget som slår ett akustiskt trumset. Känslan är helt annorlunda och visst man kan lära sig spela på plattor och nylonskinn men fortfarande saknas känslan av metallsargen och äkta trummskinn. Det sköna ljudet som kommer från trummorna saknas oxå helt med elektroniska. När ska dom komma ut med riktigt bra triggmikar för akustiska trummor? Jag har själv d-drum triggmikar men dom är inte ens hälften så bra som rolands mystiska triggmik dom har på sina digitala trummor. Hmm. BFD är bästa trummjukvaran enligt mig.
  9. Kolla noggrant i manualen så att det finns många velocitynivåer på bastrumman och trummorna. Dethär höjer dynamiken. Jag vet att några av dom billigare endast har 1 eller bara 7 nivåer . I BFD och DFH finns det bastrummor med väldigt många velocitynivåer vilket ger oerhört bra dynamik. (97 nivåer för virveltrumma i BFD XFL) Vill man trigga dom behöver man ett trumset som har helst 128 nivåer, och det vill man.
  10. Jag äääälskar min QuikLok Z-600 det är den grymmaste studiomöbeln enligt mig. Vi visar den på LLB mäsan i våran Fitzpatrick monter. Jag har själv en sån och den är inredd med 3 vinylspelare och en dj mixer plus massor med annat godis. MVH Jan Spanedal
  11. Reaktor 5 är helt GRYM. Kör du trummor finns en ny plugg som heter GURU som är cool.
  12. Spelar du dödsmetall bör du köpa skullstrings. Dom har en hårdare kärna vilket gör att dom inte hänger i knävecket när du stämmer ner några toner. http://www.skullstrings.com/ Finns i dom flesta musikafärer i sverige.
  13. Jag skulle vilja rekommendera RME Fireface 800, den är svårslagen. Koppla in ett Behringer midikontroller om du vill ha rattar och reglar.
  14. Många aktiva monitorer har dessutom dubbla slutsteg och ett aktivt delningsfilter. Delningsfiltret delar ljudet på diskant och bas och slutsteget för diskant respektive bashögtalaren är optimerat för just den högtalaren. Detta gäller ej alla studiomonitorer, bara dom finare.
  15. UF5 är nog bäst i sin prisklass. Dock är den stor men den är gjord i metall och är mycket stabil. Den kan expanderas med firewireljudkort och syntar så småningom.
  16. Jag tryckte en gång i tjeckien och kvaliteten blev enligt mig riktigt dåligt. Jag vet inte om jag blev särbehandlad men jag orkade inte ringa och klaga. Ljudet på mina LPs fick en riktigt låg output, jag hade önskat att den skulle vara hög. Detta är synd eftersom när man ska kränga skiten och en dj lyssnar så ratas man eftersom ljudvolymen är låg jämfört med andra vinyler. suck. Nästa gång använder jag helst en svensk LP svarvare även om det kostar mer.
  17. Jag har en Fireface800 och den är helt grym. -Världens bästa firewireljudkort. alla kategorier.
  18. Nästa container med UF8 keyboard kommer in ungefär inom en vecka. Sen finns den i hela sverige i några dagar. Det kommer in CME keyboards månadsvis.
  19. Va härligt att det finns dom som vill glänsa med sin kunskap. 😄 RMEs Octamic tål att granskas på ännu mer: Kolla dessa fakta (den låte bra oxå) Frekvensrespons 5-200 kHz med -0.5 dB THD <0.006% på 30 dB Gain Signal till brusförhållande 129 kB i 150 Ohm Distribuerar digitalt ut i upp till 192kHz AD omvandlaren har RMEs patenterade "Steady Clock" som tar bort digitalt jitter och även fungerar som studions husklocka. Nice!! Jämför med andra mikpreampar så ser ni (och hör) att denna är utomordentligt bra. 🙂
  20. RMEs Octa Mik är grym, den har AD omvandlare. Jag vet att både Radio och TV använder dom för sitt fina ljud. RME använder bara klass A komponenter vilket gör att den höjer sig över mängden.
  21. Glöm inte att du kan uppgradera ditt CME keyboard senare med, FireWireljudkort, Pianomodul, syntmodul, generalmidi modul . . . . . mycket smaskigt. Jag ska själv ha en CME så småningom....
  22. Köp CMEs klaviatur i metall som du senare kan uppdatera med syntar för billig peng. http://www.fitzpatrick.se/uf.htm
  23. Det är Native Instruments KOMPAKT sampler som följer med i specialversion. Jag har för mig att det går att köra ljuden från valfri sampler när man väl auktoriserat programmet. Det går i alla falla att köra dom i KONTAKT 2 helt utan problem. KONTAKT 2 kan nog anses som studiostandard eftersom det sålts många hundra bara i sverige. DFH2 låter säkert bättre, annars skulle det inte funnits någon anledning att göra en uppföljare. Jag har ingen koll på vilken som drar minst CPU. KOMPAKT drar ganska lite kraft när du uppdaterat direct from disk uppdateringen.
  24. Jag rekommenderar Reaktor 5. Där finns det många många granulära syntar och samplers och trummaskiner och effekter och, . . och . : ) . . . och professionell är den oxå.
  25. BFD har färdiga inställningar för digitaltrummor. Undvik billiga digitaltrummor som endast har ettpar dynamiska velocitylägen. BFDs största virvlar har 97 velocitylager. Rolands digitaltrummor är helt okej. BFD är bra för att du kan streama ljuden direkt från hårddisk och att du i realtid kan byta och testa olika trummor och mikpositioner. Naturligtvis går det att suga in DFH superiorbiblioteket in till BFD oxå.
×
×
  • Skapa ny...