Jump to content

Bone

Medlem
 • Content Count

  1,172
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

4 Followers

About Bone

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 07/14/1977

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Umeå
 • Intressen
  Spela in musik och brygga öl.
 1. Hallå! Efter ett långt uppehåll med inspelning så har jag kommit igång igen. Uppgraderat dator, fixat nya pluggar och uppgraderat Cubase från 5 till 9.5. Problemet är bara att det har hänt rätt mycket. Jag hade relativt bra koll på Cubase 5 och känner igen mig i Cubase 9.5, men det är ett gäng saker som känns väldigt nytt ex hur man använder VST Instruments, Sampling Tracks osv. Har Googlat och YouTubeat lite men det är lite svårt att sålla. Så har ni koll på bra videos, läsning, foruminlägg som tar upp "nyheter" och sånt ni tror jag behöver kunna för att utnyttja allt nytt i Cubase 9.5 skriv gärna ett inlägg och länka nedan. Fänx!
 2. Bone

  Studiorensning

  Återigen uppdaterad annons.
 3. Bone

  Studiorensning

  Uppdaterad annons.
 4. Bone

  Studiorensning

  Ska till studion i veckan. Följer tipset och listar i detalj kablepiskor mm. Fänx!
 5. Bone

  Studiorensning

  Vi har en studiorensning och gör oss av med gamla/kultiga och helt fungerande saker som kan vara bra för någon annan än oss, då de bara står och samlar damm i studion. Syntar Roland P-330 1300:- Roland U-110 400:- eller båda för 1500:- Hörlursförstärkare 200:- - såld. 2 st JBN Stereo EQ Crossover 500:-/st Slutsteg LAB SS500B - 1500:- Pro Power SG 440 500:-saknas någon telemutter mm, men fullt fungerande Gammal stagemonitor med nytt element - 500:- Rullbandspelare (8ch) - Bud (fostex) Inkl 2 snakes tele - rcakontakter 1500:. - såld! Gitarr/bas Marshall låda - 1500:- Eller bud - såld. Yamaha G100, bud. Jcm800 medell 2204 topp (moddad) 7000:- eller byte mot nått annat mer kompakt. Yamahalåda (sjukt bra ljud - 15") - 1000:- Bas - 6strängad Yamaha SDGR med bassline (aktiva mickar) och den bättre modellen. Väldigt bra för tapping etc 4000:-. Vintage-synt. Yamaha YC-25d - väldig ovanlig. En av de första hammond/farfisa som gjordes. 8000:- eller högstbjudande (samma som t.ex. The Doors använde)Låter mycket bra med rotor. Länk till Blocket.
 6. Bone

  Molten

  Tackar! Kul att du gillade det. Basen är linead direkt in i ljudkortet via en linebox och sen har jag mickat upp strängarna med en kondensatormick och blandar de två signalerna efter behag. Funkar ju bäst om man kör med plektrum.
 7. Bone

  Molten

  36 downloads

  Hallå! Här kommer första låten på våran nysläppta demo. Det är väl Drone/Post rock åt det lite mer överproducerade hållet. Kritik mottages tacksamt. Gillar man det eller vill av andra anledningar ha demon så finns den att beställa som USB-sticka eller så kan man få en digital version om man PM:ar en vettig mailadress till mig. /Patrik
 8. Bone

  Molten

  Titel: Molten Av: Bone Uppladdad: 06 Sep 2011 Kategori: Rock/Metal Hallå! Här kommer första låten på våran nysläppta demo. Det är väl Drone/Post rock åt det lite mer överproducerade hållet. Kritik mottages tacksamt. Gillar man det eller vill av andra anledningar ha demon så finns den att beställa som USB-sticka eller så kan man få en digital version om man PM:ar en vettig mailadress till mig. /Patrik Klicka här för att ladda ner filen
 9. Annonsen inlagd på nytt, med allt som såldes förra gången borttaget. Det som är kvar är prissänkt. Studio- och replokalsutrustning 2.0. Finns även en film på 6 meg där jag går igenm JMP-1:an lite tvärt så man ser att den är i skick.
 10. Ändringar och nya priser i annonsen.
 11. Hallå! På grund av utrymmesbrist i vår studio/replokal så säljer vi iväg diverse saker. Allt finns i Umeå, Västerbotten. Men går såklart att skicka, köparen står för frakten. Finns även en annons med lite bilder på Blocket. Har ni några frågor eller vill ha bilder på något så skriv i tråden eller maila mig. Saffire Pro 26 I/O, bra ljudkort med många möjligheter och bra preamps. Prissänkt till 2900:-! Vox Tonelab, effektpedal med inbyggt rör. Prissänkt till 1000:-! Marshall JMP-1, tidig rackmonterbar gitarrförstärkaremulator. Lite sliten ytligt men funkar bra och stabil. Prissänkt till 1900:-! Tech 21 Bass Compactor, bass kompressor. Prissänkt till 400:-! Kustom Bass Amp, bra kombo att ha hemma och öva med. Prissänkt till 400:- Hayes PA-högtalare ev scenmonitorer 1000:- för paret - sålda! 2 st JBN Stereo EQ Crossover "Discomixer" 500:-/st. Peavy 412 F 1500:- Yamaha B100 - Basförstärkare på 250w! Nytt pris 1100:- Äldre sjuttiotals hornbaslåda - står pall för det mesta - Nytt pris 800:-. Paketpris, båda för 1600:- 6-strängad elbas SDGR Ibanez, lite sliten i lacken men bra, lättspelad, bra hals och aktiva mickar. 3000:- Elgitarr Ibanez, lite lackskador, men bra elektronik och ett fixerat Floyd Rose-stall. Nytt pris 800:- Elgitarr Gould, schysst Fenderkopia Nytt pris 900:-
 12. Hallå! Själv tyckte jag att DVD:n var mycket bra. Tycker att det är vettigt att den är enkel och kör lite "långsammare vägar" när det skapas kanaler och auxar och att den tydligt visar hur det går till när man lägger upp en mix, organiserar i mappar osv osv. Oftast utan snabbtangenter (de få gånger det av vana trycktes på ett snabbkommando så var Carl-Michael snabb på att kommentera hur han gjorde) och i ett bra tempo. Jag har själv hållit i Ljudteknik A och B på gymnasienivå och skulle, om jag haft den här DVD:n då, använt upplägg från bitar av DVD:n och tidningen i undervisningen. Tycker att Carl-Michael hade ett väldigt bra upplägg där han gör genomgångar utan att bli för teknisk eller förvirra. Blev väldigt imponerad av hur han förklarade mycket logiskt och strukturerat, för någon utan större inspelningsvana, rätt avancerade saker. När det talas om reverb/delay, kompressorer eller eq t ex, hur själva processen, och eventuella teknikaliteter som behövdes för att förklara hela processen, togs upp och förklarades på ett sätt som inte skapade mer frågor utan gav precis tillräckligt med information för att det skulle begripas. Jag är mycket nöjd och om jag håller i Ljudteknik A och B senare kommer jag definitivt att låna idéer till några lektionsupplägg från DVD:n och tidningen. Jag hade bara en fråga som just Tona9101 tog upp och det var när det pratades om kompression före eq. Är så klart helt medveten om att det inte finns några rätt eller fel. Men det jag undrade var, blir det inte lite bakvänt med att komprimera en signal och sen eq:a den eftersom man då komprimerar de frekvenser man städar bort och vill ska försvinna som tar mycket energi i en mix, t ex innehållet under 100-150 på en baskagge? Borde det inte vara enklare att eq:a först så man har det ljud/den signal man vill och sen lägga på kompressor och eventuellt lägga på en till eq efter kompressorn, om det nu skulle behövas? Eller är det bara en smaksak?
 13. Ahh, såg att de låg på nr 2 (de ska väl egentligen ligga under nr 1). Men nu är de ju upplagda. Tack så mycket.
×
×
 • Create New...