Jump to content

Bone

Medlem
 • Content Count

  1,172
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

4 Followers

About Bone

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 07/14/1977

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Umeå
 • Intressen
  Spela in musik och brygga öl.
 1. Hallå! Efter ett långt uppehåll med inspelning så har jag kommit igång igen. Uppgraderat dator, fixat nya pluggar och uppgraderat Cubase från 5 till 9.5. Problemet är bara att det har hänt rätt mycket. Jag hade relativt bra koll på Cubase 5 och känner igen mig i Cubase 9.5, men det är ett gäng saker som känns väldigt nytt ex hur man använder VST Instruments, Sampling Tracks osv. Har Googlat och YouTubeat lite men det är lite svårt att sålla. Så har ni koll på bra videos, läsning, foruminlägg som tar upp "nyheter" och sånt ni tror jag behöver kunna för att utnyttja allt nytt i Cubase 9.5 skriv gärna ett inlägg och länka nedan. Fänx!
 2. Bone

  Molten

  Tackar! Kul att du gillade det. Basen är linead direkt in i ljudkortet via en linebox och sen har jag mickat upp strängarna med en kondensatormick och blandar de två signalerna efter behag. Funkar ju bäst om man kör med plektrum.
 3. Bone

  Molten

  36 downloads

  Hallå! Här kommer första låten på våran nysläppta demo. Det är väl Drone/Post rock åt det lite mer överproducerade hållet. Kritik mottages tacksamt. Gillar man det eller vill av andra anledningar ha demon så finns den att beställa som USB-sticka eller så kan man få en digital version om man PM:ar en vettig mailadress till mig. /Patrik
 4. Bone

  Molten

  Titel: Molten Av: Bone Uppladdad: 06 Sep 2011 Kategori: Rock/Metal Hallå! Här kommer första låten på våran nysläppta demo. Det är väl Drone/Post rock åt det lite mer överproducerade hållet. Kritik mottages tacksamt. Gillar man det eller vill av andra anledningar ha demon så finns den att beställa som USB-sticka eller så kan man få en digital version om man PM:ar en vettig mailadress till mig. /Patrik Klicka här för att ladda ner filen
 5. Hallå! Själv tyckte jag att DVD:n var mycket bra. Tycker att det är vettigt att den är enkel och kör lite "långsammare vägar" när det skapas kanaler och auxar och att den tydligt visar hur det går till när man lägger upp en mix, organiserar i mappar osv osv. Oftast utan snabbtangenter (de få gånger det av vana trycktes på ett snabbkommando så var Carl-Michael snabb på att kommentera hur han gjorde) och i ett bra tempo. Jag har själv hållit i Ljudteknik A och B på gymnasienivå och skulle, om jag haft den här DVD:n då, använt upplägg från bitar av DVD:n och tidningen i undervisningen. Tycker att Carl-Michael hade ett väldigt bra upplägg där han gör genomgångar utan att bli för teknisk eller förvirra. Blev väldigt imponerad av hur han förklarade mycket logiskt och strukturerat, för någon utan större inspelningsvana, rätt avancerade saker. När det talas om reverb/delay, kompressorer eller eq t ex, hur själva processen, och eventuella teknikaliteter som behövdes för att förklara hela processen, togs upp och förklarades på ett sätt som inte skapade mer frågor utan gav precis tillräckligt med information för att det skulle begripas. Jag är mycket nöjd och om jag håller i Ljudteknik A och B senare kommer jag definitivt att låna idéer till några lektionsupplägg från DVD:n och tidningen. Jag hade bara en fråga som just Tona9101 tog upp och det var när det pratades om kompression före eq. Är så klart helt medveten om att det inte finns några rätt eller fel. Men det jag undrade var, blir det inte lite bakvänt med att komprimera en signal och sen eq:a den eftersom man då komprimerar de frekvenser man städar bort och vill ska försvinna som tar mycket energi i en mix, t ex innehållet under 100-150 på en baskagge? Borde det inte vara enklare att eq:a först så man har det ljud/den signal man vill och sen lägga på kompressor och eventuellt lägga på en till eq efter kompressorn, om det nu skulle behövas? Eller är det bara en smaksak?
 6. Ahh, såg att de låg på nr 2 (de ska väl egentligen ligga under nr 1). Men nu är de ju upplagda. Tack så mycket.
 7. Lika svårt som det var att inte missa att inte läsa det...eller kanske lite lätt som att missa att inte läsa det...eller kanske lika svårt som att missa att missa att läsa det. Andas.
 8. Det var väl väldigt hårt. Bara för att en skribent inte skickat in ljudfilerna han hänvisar till tycker jag inte att hela tidningen är amatörmässig. Tycker det är en bra tidning och jag använder ofta tips och råd från den då jag sitter i studion eller jobbar. Synd bara att de här filerna inte kommit up, än.
 9. Vad hände med ljudfilerna? De är ju fortfarande inte uppladdade på sidan.
 10. Hallå! Satt just och skulle ta ner ljudfilerna från januarinummret till "Från början kompressorn", men det verkar som att ljudfilerna inte är upplagda. Kommer de upp senare eller har det bara blivit någon miss?
 11. City and Colour, Turin Brakes, Sigur Rós, Mew, Wintersleep.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.