Jump to content
Annons

furstan

Medlem
  • Antal inlägg

    381
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om furstan

  • Födelsedag 1988-09-21

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Intressen
    Författande, skapa & spela musik, vänner, snowboard ...

Socialt

  • Skype
    uffodeluffo@hotmail.com
  1. Ojoj, konstig tanke. Jag själv skulle aldrig vilja byta bort min egen hörsel och förlora akustikupplevelsen, då skulle jag nästan hellre vara döv. Hela upplevelsen dör ju. Däremot ett filter att ha på t.ex. klubbar skulle kanske inte vara helt fel. Bose har ju ett "noise-reduction" system i sina hörlurar, man skulle kunna tänka sig något sånt fast mot omgivningen isf. Skulle säkert vara skönt för t.ex. byggarbetare att kunna prata med sina kollegor utan att skrika halsen av sig.
  2. Jag får väl ändå kalla mig själv nybörjare även om det var något år sedan jag gjorde mitt första försök till seriös inspelning. Ung är jag åtminstone =) 20 fyllda. Har lyssnat igenom gitarrerna en gång i plasthögtalarna på jobbet med öppet fönster och bilar utanför. Men eftersom jag inte har något rykte att förstöra tänker jag yttra mig: B, C och D låter alla lite "kvävda" på lite olika sätt, behöver inte betyda att det jag inte gillar ligger högt i frekvensspektrat. A och E låter neutralt och bra, F också bortsett från bruset. H upplever jag som väldigt klar och skarp vilket jag gillar och G får bli min favorit för den känns nära och intim. Blir väldigt flytande åsikter, ska sätta mig vid bättre lyssning och med analysredskap ikväll och se vad jag tycker då. Dock väldigt små skillnader som inte motiverar att välja bort någon utom F, men sen ska ju ljudet gå att hantera i en mix också.
  3. Är strängarna väldigt gamla lär dom inte ha så fin klang. Tråkigare att spela på när man dessutom är nybörjare men visst kommer det säkert gå. Ska du bara sätta dit finjusterarna behöver du inte lossa strängarna helt, bara lossa dom tillräckligt för att komma åt. Jag avslutar med att repetera vad som sagts ovan: ta en sträng i taget och ta det försiktigt!
  4. Många gamla poster i tråden, vill dock uttrycka följande åsikt: Det går inte att jämföra hur pass svåra olika instrument är att lära och hur lång tid det tar att lära. Visst, för de allra flesta går grunderna i gitarr mycket fortare än motsvarande på fiol MEN musikteori på gitarr är bland det svåraste som finns. Tänk ett piano där alla toner är uppradade = lätt att visualisera. En gitarr är stämd med kvartar och en stor ters vilket leder till ganska simpla ackordformer men desto svårare att snabbt visualisera vad du faktiskt gör. Och stämspel på piano behöver inte nödvändigtvis vara svårare än folkmusikslingor med tillfälliga dubbelsträngsstråk på fiol. Sen det där med lättlärdhet. Jag har spelat gitarr till och från i snart 10 år och jag är inte speciellt duktig på mer än kanske dämpning på elgitarrsolon. Viola har jag spelat i 5-6 månader och är inte långt ifrån att gå om mina gitarrkunskaper där. Samma gäller nästan piano som jag spelat i 2-3 månader. Min poäng efter mycket flummande: Det går inte att säga hur lätt/svårt ett instrument kommer vara för någon förrän denna provat instrumentet ett tag. ps.fiol behöver man som nämnts ovan ett viss grad av gehör för, men klarar man att göra snygga bends på en gitarr borde det inte vara några problem.
  5. VVS-ingenjör. För tillfället en hel del energibalansberäkningar och kontroller/dokumenterande av befintliga system. Rätt kul och varierande för det mesta. Drar dock till bollnäs folkhögskola i augusti och studerar musik ett år =)
  6. Angående ventilationen så är det inga problem att få det tyst, jag skulle sätta 15-20 liter på ett alldeles för stort don så kommer det inte störa inspelningen ljudmässigt. Kommer båset bara användas ibland och inte samtidigt som rummet utanför kan en överluftkanal med bra isolering bara dras mellan båset och det stora rummet med en fläkt som är kopplad till en switch. Det behöver inte alls kosta mycket. Om båset ska användas under fler timmar i sträck och kanske samtidigt som rummet utanför skulle jag sätta både från- och tillluft och då mot något annat rum, vet ju inte hur er planlösning ser ut med det ser ut att vara kanske en trappa angränsande till sångbåset? Det här alternativet blir lite dyrare och med omständigt men om ni kommer vistas mycket i båset kommer ni antagligen vilja andas förr eller senare.
  7. Okej, jag misstänker att jag i så fall inte kommer vara nöjd. Har du några tips på några speciifika boxar eller preamps? Är det en preamp får den gärna ha mikrofoningång också.
  8. Vad tror du, hur okej (dvs hur stor skillnad jämfört med DI-box/instrumentingång) kommer ljudet bli med enbart en tele-xlr kabel? Det känns som att användsningområdet för en DI-box inte är så stort jämfört med en till preamp, men å andra sidan är det 1.5 lax. edit: ville bara gratulera mig själv till utomordentligt vacker meningsbyggnad.
  9. Nej, det är bara mic-ingångar. Dock vet jag inte vad "pad" är för knapp? Hur som helst kostar en bra DI-box över femhundringen va? Då känns det ju nästan värt att fläska på med en VTB1 istället, för dom har väl instrumentingångar?
  10. mjo, förvisso men brus förstör ju en hel del av upplevelsen. Jag får väl prova med en sån (dom kostar ju inte så mkt) och se om jag är för kräsen eller inte.
  11. Jag såg precis att dom hade på 4sound men musikbörsen verkar inte ha. Det är för övrigt en Line Audio 2MP jag kör med. Du upplever inte att det uppstår lite brus i och med att tele konverteras till xlr? Eller färgning av ljudet?
  12. Hej, Jag äger inte längre någon gitarrförstärkare och tänkte således lajna gitarren rakt in i datorn (kör cubase 4 med guitar rig) både när jag övar och när jag spelar in. Problemet är: Ljudkortet har bara 2 st rca-in utan preamps. Min micpreamp har bara 2 st XLR-in och mitt externa usb-ljudkort har också bara 2 st rca-in. Så frågan är: Hur löser jag detta på bästa och billigaste sättet? Mina funderingar än så länge: Line6 POD Studio GX (erfarenheter av den?) eller en en-kanal billig xlr/tele preamp med rör (den jag har nu är trans). Finns det andra billiga sätt? Att köra en sladd rakt in i ljudkortet går ju (även om det är en ovanlig sladd) men jag misstänker att signalen inte kommer bli så ren när jag sedan normaliserar? Och tele-xlr har jag aldrig hört talas om, finns det ens? mvh Kristoffer
  13. furstan

    Spotify

    Oj, vilken spårad tråd. Det är inte så vanligt på det här forumet, känns lite mer som typ flashback. Fakta: MÅNGA använder Spotify och således kan det omöjligt vara "en tjänst ingen vill ha". För varför skulle man använda något man inte vill?
  14. Ja, det är klart man gör. "lite ljusare än baryton" innebär att jag sjunger toner med lite högre frekvens än en baryton. "Lite lägre än en tenor" betyder att min högsta ton är lite lägre än en tenors högsta ton. Slutsats: Mitt register ligger emellan baryton och tenor. Jadu, gör ingen musik där jag själv sjunger men kanske ska ta en gammal låt och spela in igen. Då hör man ju iaf klang- och uttrycksskillnader. Och så är det inte vååååååååldsamt hemskt och hjärtskarande surt längre. Tack Claes =) Jag har fått lite bättre koll på det med åren, blir ju så om man spelar lite olika instrument. Det jag tycker förvirrar mest är att man noterar vissa instrument i fel oktav, t.ex. gitarr och bas som noteras en oktav över deras egentliga tonhöjder.
  15. Hahahaha... WOAH!!!!! Fan va roligt att hitta den här gamla tråden!! Va bara tvungen att skriva. Helt galet hur mycket som förändrats, mina öron håller på att dö av den sura gitarren och när sången kommer in blir jag bara arg. Underbart riktmärke för utveckling. Och hur skrev jag? Märks att jag var i tonåren. Haha. Jättebra kritik för övrigt, jag har lätt att tro att jag är lite bättre än vad jag är =)
×
×
  • Skapa ny...