Jump to content
Annons

puffra

Medlem
  • Antal inlägg

    221
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av puffra

  1. Addictive Drums + ADpaks signerat av Shellback och Max Martin.. soft! http://www.tradera.com/trumljud-signerade-av-max-martin-och-shellback-auktion_280404_145712778
  2. kolla under midi-editorn (dubbelklicka på en midi-region) markera alla noter. sen kollar du FUNCTIONS / TRANSFORM / HUMANIZE jag tror att du fattar resten.. det är bara att experimentera sig fram!
  3. puffra

    Fx plugg

    Kan det vara Speakerphone du tänker på? http://www.audioease.com/Pages/Speakerphone/speakerphone.html
  4. kanske inte överger.. men jag har svårt att se att jag kommer att uppdatera. blir nog kvar med 5an..
  5. kollade under systemkraven.. "Free USB port for Ignition Key" så de kommer alltså köra med sån äcklig usb-nyckel? Tack och hej Reason, de senaste 11 åren var fantastiska..
  6. Jo, jag vet att det finns en i Logic. Jag tycker du svarar ganska bra själv på varför jag inte vill använda den; "Det är lite mer komplicerat än så tyvärr" Den är helt enkelt för meckig och för osmidig.. Jämför våra videos, vilket gränssnitt känns roligast och mest inspirerande att jobba i?
  7. Läste precis om Kirnu, som verkar vara en grym arpeggiator. Gratis också. MEN, den finns bara som VST och det är inte helt smidigt när man kör Logic. Nån som har tips på någon liknande AU-arpeggiator? Annars får ni bara se den här tråden som ett litet tips om en fin arpeggiator.. http://www.kirnuarp.com/
  8. G! Vad använder du för benchmarktest?
  9. Hmm.. Är för dålig på att använda mina "riktiga" instrument. Främst en nylonsträngad Alhambra. Tror den heter P5(?). Den kanske man skulle göra sig av med? Hmmm EDIT: en macbook pro (late 2007) finns på en hylla också. Skärmen är lite opålitlig. Den kanske ger upp snart. Men Batteriet är bytt för nåt år sen och är fräscht. Nån som är sugen? Man måste ju gambla lite 🙂
  10. Visst funkar det. Läs på lite om bootcamp så klarnar det nog.. Man kan köra med t.ex. VMware fusion också. Då kör man windows "i ett fönster" i os x. Inte riktigt lika bra prestanda. Men en kombination är nog det bästa. Då kan du starta din bootcamp-installation i Fusion (alltså i ett fönster i os x) och t.ex. dra filer helt utan problem mellan windows och osx. Vill du istället jobba med maximal prestanda startar du om datorn, håller ner option/alt, och väljer windows. Tadaaaa Så kan man göra. Jag var precis i din sits när jag gick över till mac 2007. Körde cubase och reason. Till slut gick jag över till logic och reason. Idag förstår jag inte hur jag kunde jobba med cubase - och inte heller vafan man ska envisas med att köra in windows i mac 🙂 Mitt råd är alltså, trots genomgången i början, att glömma allt vad windows heter 🙂 EDIT: fick förresten den nya macbook pro 17" för ett par veckor sen. Går som ett skott. Du kan inte bli missnöjd!
  11. Fabfilter Pro-Q använder jag ofta! Hur den låter jämfört med Logics EQ låter jag vara osagt, men jag tycker att Fabfilter alltid gör grymt fina och snabbjobbade gränssnitt..
  12. Bara att kolla på apple-store.. 8GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x4GB [+ 1.820,00 kr] http://store.apple.com/se/configure/MC725S/A?mco=MjEyOTcxMDY De här 2x4gb-stickorna skulle t.ex. funka: http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=620006 999:- Helt sjukt egentligen.. Apple tar 1820:- för att uppgradera från 4gb till 8gb. Man betalar alltså 1820:- för en 4gb-sticka..
  13. Jag lämnade in SG:n förra torsdagen och kunde hämta den redan tisdag eftermiddag.. Men jag är övertygad om att det går att be dem snabba på lite om det är bråttom.. ring och hör med dem!
  14. 2250:- gick det på. Klart värt! Gitarren känns som ny. 2000 för själva PLEKen och 250:- för en halvtimmes jobb (förmodar att det va den fixade switchen..) Blir sugen på att lämna in min akustiska Taylor också..
  15. Då svarar jag väl själv 🙂 Hämtade min Gibson SG Standard hos Guitarlabs idag. Förutom den vanliga PLEKningen hade de också fixat en sprakande switch, höjt sadeln och fixat stallet (som tydligen hade böjt sig "som en hängmatta"). Gitarren är galet skön nu! Tyckte att den var helt okej innan, men vilken skillnad! Så fort jag greppade gitarren kände jag skillnaden. Allt var i balans. Lättspelad! Perfekt stränghöjd och alla toner sjunger helt fantastiskt över hela halsen. MMMMMM Kan bara rekommendera PLEK. (Nej, jag jobbar inte på guitarlabs - jag är bara sjukt nöjd 🙂 )
  16. Hittade ett reportage i tre delar från Guitarlabs.. intressant! http://basbloggen.se/reportage-guitarlabs-plek-del-1/ http://basbloggen.se/reportage-guitarlabs-plek-del-2/ http://basbloggen.se/reportage-guitarlabs-plek-del-3/
  17. Tja, min Gibson SG Standard är i behov av en rejäl service. Kollade runt lite efter gitarrverkstäder i STHLM och hittade Guitarlabs i Bromma (http://www.guitarlabs.se/). Läste lite om plek och kollade filmer på youtube. Det verkar ju fantastiskt! Men ska man tro alla lovord? Är det någon här på forumet som har "plekat" något instrument? Hur blev resultatet? Och vet ni om Guitarlabs har "vanlig" verkstad också? Elektroniken behöver en liten titt också.. /s
  18. http://audio.tutsplus.com/articles/general/how-to-create-a-supersaw-combinator-in-reason/
  19. Att sälja låtarna till sitt eget band känns vääääldigt konstigt, för att inte säga fel. Även om du har rätt att göra det, hur kul vore det? Skulle det inte bli lite oskön stämning i bandet? "Tjena, grabbar! Jag har lite gammalt b-sidematerial som jag rear ut den här veckan. Köp en för 5000 eller två för 9000. Annars kan ni köpa den här hitten för 100000." Det enda jag vill säga är egentligen, skriv er musik, spela in er demo, tänk på pengarna i andra hand. Från STIM kommer du få samlade utbetalningar, vare sig det gäller ditt band eller dina reklamjobb. STIM gör ingen uppdelning. Alla STIM-pengar kommer gå till dig/din firma. För att STIM ska betala till din firma måste du anmäla en överlåtelse hos STIM. Men det har du säkert redan koll på? Jag tycker att det är en fördel att STIM betalar till firman. Då kan man välja att återinvestera pengarna i musikutrustning etc utan att en alltför stor del skattas bort.. EDIT: vet inte om du blev något klokare alls av mitt inlägg egentligen..
  20. jag tror att du är något stort på spåren..
×
×
  • Skapa ny...