Jump to content
Annons

Axel92

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Axel92

  1. Tycker det låter fett! Kanske lite mindre volym och sub på kaggen som sagt. Sen tycker jag hi-haten distar lite för mycket och cymbalerna kan höjas lite i volym. (speciellt chinan) Det är med lite pukor i slutet av klippet. Tycker de limmar bra med kaggen.
  2. Det låter som du använder för mycket humanize, alternativt inte lägger slagen på griden. Det gör att trumspelet låter otight. Jag brukar variera velocityn mycket mer än att flytta på slagen. Det gör det hela mer levande och trovärdigt. För övrigt har du riktigt goa idéer på gång. Kör hårt!
  3. "Använt minne" är hur mycket minne som tas upp och som du ser har du inte mycket till godo. Jag skulle uppgradera till 8 gb eller 12 - 16 om du använder stora samplingsbibliotek.
  4. Innan du uppgraderar minnet: Gå in i Aktivitetskontrollen och klicka på minne. Längst ner står hur mycket minne som används. Är det på gränsen till 4 GB så behöver du mer minne, annars är det ju något annat som strular eller inte räcker till. (troligtvis cpu eller hårddisk)
  5. Mycket beror på vad du har för mick/mickar, gitarrförstärkare, ljudkort/preamp och gitarr skulle jag säga. Har du bra grejer eller grejer som du är nöjd med så micka upp, annars skaffa en bra gitarrförstärkarsimulator som t.ex. Amplitube eller Guitar Rig. De går att köra i Garageband och är väldigt flexibla eftersom det finns många olika stärkare och effekter simulerade. Sen måste du, som ovanstående inlägg påpekar, lära dig grunderna om framför allt EQ och kompressor.
  6. Jag lyssnade på de två översta på din soundcloud i mina Yamaha HS80M monitorer och mina Audio Technica AT-HM50 hörlurar, och jag upplever inte att det låter "burkigt". Tycker det låter riktigt bra faktiskt! Om det stämmer att dina lurar tar bort mycket av det låga mellanregistret kan det ju vara så att du överkompenserar just det frekvensområdet. Ibland när jag sitter och mixar i mina hörlurar och sen lyssnar i mina monitorer kan jag uppleva att det låter lite tunnare och burkigare i monitorerna och det beror ju på att man får en helt annan "närhet" i lurar samt mer bas. (har ingen subbas) Vilka monitorer har din polare?
  7. Jädra smooth synth det där! Det här var det närmsta jag kom: http://audiour.com/playlist/5ishrogv Lekte runt med preset:sen "KEY Pluckobar" och "KEY SkyDrops" i Sylenth1.
  8. Prova med olika EQ-, Kompressor- och Reverbinställningar. Speciellt reverb kan göra stor skillnad på Logics egna pianon eftersom de är helt torra.
  9. Axel92

    Ang noter

    http://kellysmusic.ca/detailedanswer.asp?faq=48 https://www.musitek.com/smartscore-midi.html De två första träffarna på google. Har inte använt dem själv så kolla efter recensioner för att se om de är nåt att ha.
  10. Kanske en dum fråga: Om jag har OS på en SSD-disk och samplesbibliotek på två mekaniska HDDar. Då ska jag bara RAIDa (RAID-0) de mekaniska HDDarna, inte SSD-disken?
  11. Portarna i datorn är USB3 men det är nog som du säger. Diskarna är inte av bästa kvalitét. SSD hade ju varit underbart men det är alldeles för dyrt. Ska nog prova en 7200-varvare och se om det blir någon skillnad. Prisklassen över är i dagsläget för dyrt. Ni som kör RAID. Kör ni hårdvaru- eller mjukvaru-RAID? Vilken "RAID-nivå" kör ni? Blir det märkbar skillnad?
  12. Jag antar att det är läs- och skrivhastigheterna på hårddisken som avgör hur snabbt samplingsbiblioteken laddas in. (även anslutning är viktig såklart... SATA, USB, FireWire osv) Frågan är hur stor skillnaden blir mellan en USB3-disk och en intern 7200-varvare? Hur stor skillnad kan det vara på hårddiskar inom dessa två kategorier osv?
  13. Hej! Jag funderar på att införskaffa mig en ny hårddisk att ha alla mina samples på eftersom jag tycker att mina nuvarande hårddiskar (Freecom Mobile Drive MG 1TB och WD My Passport 500GB, båda USB3) är för långsamma. Jag kör en del krävande instrumentpluggar (EWQLSO, Superior Drummer, Trillian osv) och det är så himla jobbigt att sitta och vänta på att alla samples ska ladda när man bara vill dra igång med ett projekt. Så nu till frågan: Vilken hårddisk ska man ha? Jag vill ha minst 2TB och jag vill att den ska vara snabb. Jag antar att interna 7200-varvare kopplade med SATA III är det snabbaste efter SSD och Thunderbolt? Eller finns det externa USB-diskar som är värda att kika på? Kommer jag ens märka någon skillnad på mina nuvarande hårddiskars laddningshastighet och en intern 7200-varvare? När jag kör Crystal Disk Mark på mina HDDar får jag ca 80/90 MB/s i läs- och skrivhastighet. Vad får ni? MVH Axel
  14. Det är en firewire 800, d.v.s. den är inte mekanisk och har ingen skiva som snurrar. Överföringshastigheten är ca 800 Mbit/sek och om man jämför med USB 3 som är 5000 Mbit/sek så är det rätt stor skillnad. Det är väldigt stor skillnad på externa hårddiskar. En standard 7200 rpms hårddisk ligger på ca 1000Mbit/sek om jag inte misstar mig. East West själva rekommenderar att man minst har firewire 800 men de verkar ju sätta lägre krav än vad som egentligen behövs.
  15. Tror att det har funnits testversioner till East West's produkter tidigare men att de slutat med dem. Ang. prestandakraven har jag kört EWSO på en MB Pro (2.4 GHz Intel Core 2 Duo, 8 gb ram och alla samples på en firewire 800-disk) och det är inget att rekommendera. Självklart beror det på hur många instrument du har igång samtidigt men för mig räckte det med ett tiotal för att projektet skulle bli extremt tungrott och för att jag skulle få klickljud. Jag vet att det inte berodde på för lite minne så antingen var det processorn eller hårddisken som inte pallade trycket. Är det någon här som kör EWSO med en firewire 800-hårddisk och som inte har några problem?
  16. Hej, Jag installerade nyss Mavericks på min MacBook Pro (mitten 2010) och än så länge har jag bara märkt en irriterande nyhet. När jag tar tag i en ruta/ett fönster med styrplattan och drar den åt höger så långt det går och lite till så hamnar jag på skrivbordet med rutan. Alltså samma sak som att svepa i sidled med fyra fingrar. (svep mellan program i helskärmsläge) Detta innebär problem när jag jobbar i Logic och vill dra saker till höger och vänster, då vill jag inte hamna på skrivbordet helt plötsligt. Har letat och sökt men inte hittat något svar på hur jag kan stänga av denna funktion. Någon som vet?
  17. EastWest - 50% på många bra samplesbibliotek http://www.soundsonline-europe.com/Black-Friday
  18. Intressant sammanställning! Jag lagrar inte data utanför datorn men om dina uträkningar stämmer borde ju nätverksöverföring inte vara det bästa alternativet om man jämför med de andra. En NAS går väl dessutom via Wi-Fi och där är överföringshastigheten knappast 100 Mbit/s eller 1000 Mbit/s i nätverket? Rätta mig om jag har fel! En annan fråga: Du har bara skrivit SATA men är det inte skillnad i överföringshastigheter på en SSD som kopplas med SATA och en vanlig mekanisk hårddisk (5400/7200rpm) som kopplas med SATA? Rätta mig återigen om jag har fel!
  19. Jag pratar om gymnasium, inte högskolan, och det jag menar är att man fortfarande gå en musiklinje på gymnasiet och sedan vidareutbilda sig till väldigt många olika yrken på universitet/högskola. Man får samma behörighet som de som läser samhällsvetenskaplig linje om man väljer till något ämne. (kommer inte ihåg vilket) Sedan är ju faktiskt att vara musiker/artist inte bara ett intresse utan även ett yrke. Det låter jättekul men alla kanske inte satsar på att spela på skolfester och sedan att man skulle "tävla" när det gäller musik är ju lite skumt tycker jag. Det handlar ju inte om att vara "bäst på skolan" utan att man har chans att utvecklas på en musiklinje (om man väljer en bra) som man kanske inte annars hade gjort. (ja, det finns de som blir jättebra och lyckas utan att gå musikutbildningar) Hur som helst, tillbaks till huvudämnet!
  20. Att börja musikgymnasium var ett av de bästa valen jag gjort i mitt liv. Jag utvecklades otroligt mycket, både musikaliskt och personligt, så det beror helt på vilket man väljer. Visst finns det dåliga musikgymnasium men att säga "börja inte musikgymnasium" tycker jag är lite konstigt. Mitt råd är att besöka musikgymnasium och avgör själv om det är något för dig! Känns också väldigt onödigt att skriva så. Visst ska man absolut inte skita i skolan men det här att man måste utbilda sig till "något som ger jobb" blir väldigt ensidigt. I alla fall när det gäller gymnasium. Om man inte planerar att bli läkare så kan man mycket väl gå en musiklinje eftersom det ger behörighet till väldigt många icke-musikrelaterande utbildningar också. Många av mina kompisar som valde linjer som "gav jobb" och som höll på med musik på ett eller annat sätt ångrade ihjäl sig kan jag säga. Jag tycker du är grym som vågar lägga upp en video på dig själv när du sjunger och jag tyckte det lät bra. Fortsätt öva varje dag, skaffa privatlärare om det känns bra, försök skriva egna låtar, hitta en egen stil och ha inte bråttom!
  21. Jag kan göra ett försök!
  22. Axel92

    Panorera miditrummor

    Hallå, Jag undrar om det går att panorera miditrummor utan att lägga de på olika spår? Om jag t.ex. använder mig av ett miditrumset som finns som preset i logic (indie kit) och vill panorera en crash till höger. Hur gör jag då? Har sökt men inte hittat någon bra lösning. MVH Axel
  23. Jo, men problemet är att jag ska spela det live.
×
×
  • Skapa ny...