Jump to content
Annons

Lillwill

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Hade glömt bort dem helt! Lyssnade lite på båda, lät ju faktiskt bra. Men jag fattade inte riktigt vad skillnaden var mellan wave och lead? Den lät ju faktiskt riktigt bra! Nackdel att det finns så lite reglage och rattar på den... Vill ändå ha friheten att kunna tweaka massa knobs live, men man kanske klarar sig på de man har om man assignar de till rätt parametrar? Har funderat på något i den stilen också, jag älskar analog-soundet som de gamla syntharna har, men vissa låter också alldeles för mycket 80-tal för mig. Sedan verkar det även lite bökigt när man ska spela live, men absolut vore det kul att ha en Juno eller polysix. Dock tror jag det får bli ett senare inköp. Ja detta är väl det absolut simplaste sättet att få till det. Men känns som att helheten i ens performance blir för tråkigt då. Har något emot tanken att stå och knappa på en bärbar dator när man spelar live, och dessutom vill jag kunna hålla på och tweaka knobs på ett sätt som kan bli svårt med midi-keyboard tänker jag.
  2. Hej! Håller på och spelar in en skiva med mitt band, och vi spelar synthpop med influenser från både indierock, drömpop, chillwave mm. Synthar är i stort fokus och tar mycket plats, men vi dränker det mesta i delay och reverb. När skivan är klar har vi tänkt börja spela live och jag har därför börjat titta på synthar som vi kan använda för liveframträdanden. Grejen är att vi främst använder VST-synthar som Zebra2 och Sylenth1 i våra låtar, och jag har svårt att hitta någon analogsynth som kan låta som dem. Det är inget måste att ljuden ska låta "exakt som på skivan" men jag har svårt att överhuvudtaget hitta rätt ljud. Exempelvis tycker jag det är svårt hitta feta saw-synthar. Antingen låter de isåfall alldeles för "trancigt" som jp-8000, eller så låter de för tunna. Var och prövade en DSI mopho x4, men den lät alldeles för 80-talig för min smak, och man kunde ju endast ha 2 oscillator voices så det gick inte att få till nån fet saw direkt. Nu är inte saw-synthar det enda jag gör, håller på mycket med atmosfäriska ljud, pluck och vrickade fx-synthar, men ett kriterium är att man ska kunna göra bra saw-leadar på den. Det gör inget om den inte kan göra bra basar eller liknande. Letar alltså efter en polyfonisk synth med bra oscillatorer som låter hyfsat "modern" och som är live-kompatibel och kan göra detta.
  3. Har nu kollat transporter och inte sett några konstigheter. Buffern på ljudkortet verkar också vara normal. Några andra idéer?
  4. Hej! Har ett problem med delay när jag trycker på playknappen i cubase, att det tar några sekunder innan låten startar. Detta är väldigt irriterande, och det konstiga är att det bara är så på vissa projekt, långt ifrån alla. Alltså borde det inte vara något med ljudkort eller liknande, för när jag byter till ett annat projekt (som dessutom är större/mer cpu-tungt) har jag inga problem med detta. Har jag kommit åt någon (för mig) okänd knapp som fördröjer Cubase? Några idéer på vad felet är? 🙂
  5. Ja ljudet känner jag också igen. Förknippar det lite med den nya UK-house vågen, men det kanske bara är för att låten går lite i den stilen. Quadrasid och trash2 är två VST-synthar om jag förstått det rätt? Hur menar du med "Du skruvar inte till det här ljudet" förresten? Skulle uppskattas om du kunde utveckla ditt inlägg lite. 🙂
  6. Tack, men har inga problem med att ta ut melodin. Det är själva synthljudet jag är ute efter här. 🙂 Har redan prövat med sinusvågor men får inte till det ändå.. Kanske inte går med sylenth1 som jag använder.
  7. Använder du logics egna synthar eller någon vst? Du kan ju försöka förklara hur du gör synthen i logic annars. Vilka waveforms, oscillators, mod envelopes osv. Alla tips uppskattas! 🙂
  8. Hej! Upptäckte nyligen denna fantastiska låt, "Rather be" med den brittiska gruppen Clean Bandit. Länk: När sången kommer in runt 0.26 börjar det spela en riktigt skön synth som får mina öron att smälta. Jag undrar nu hur man får till detta sound. Tycker det låter som någon sorts sine-wave men lyckas inte komma i närheten av det ljudet när jag pillar själv. Hur gör jag denna synth? Använder Sylenth1 samt några analog-synth-emulatorer (Polysix, Minimoog) i Cubase.
  9. Håller med. Exempelvis drömpopen håller ju på och blir större och större, går man in på pitchfork och kollar upp nåt nytt band så är det drömsk reverbig sång som gäller. Istället för att sången som i kommersiell musik ligger ovanpå mixen med massor av dubbar och multibandskompressorer ligger den ofta inblandad som vilket instrument som helst.
  10. Kul att du tog just Wreckless, råkar vara god vän med ena gitarristen samt sångaren. Kan lova att de i själva verket är rätt ödmjuka grabbar, men håller med om att genren (sleaze-rock?) känns ganska ointressant idag. (Kan tillägga att Wreckless har bytt namn och vad jag förstått även släppt guns'n'roses soundet) Din beskrivning fick mig dock att skratta, vet flera exempel på band här i Uppsala som faller in i just den stereotypen. 😄 On topic så tycker jag nog sämst om den musik som spelas på Rix FM, Bandit Rock, Mix Megapol och dylikt. (Inte allt dock, ibland dyker det upp något guldkorn) Den kommersiella housen börjar även kännas tröttsam.
  11. Tack vilket bra svar! Testade att ställa in kompressorn på en akustisk gitarr så som du skrev, då det i princip bara är själva attacken jag vill ha med i min låt, och det blev mycket bättre.
  12. Bra video! Vad är det han gör med kompressorn för att få gitarren så skarp och med så mycket attack?
  13. Alltid kul att starta diskussioner haha. Tack för att ni hjälper mig in i kompressorns magiska värld! Här har ni mitt första försök till mix: http://soundcloud.com/user111157365/mix-f-rsta-utkast-1 Några synpunkter på hur jag ska få det att låta bättre? Och helst inget om arret/låten/inspelningarna för de har jag inte möjlighet att göra om. Känns lite som jag målat upp mig i ett hörn just nu, när man sitter med 30 tracks och lagt 5 inserteffekter på varje spår samt skickat runt de till bussar och skit, och det ändå inte låter bra.. 😛 Lika bra att börja om kanske?
  14. Haha ja absolut, men tiden går ju så fort när man har roligt. 🙂 Inser nu att det var en ganska onödig trådstart av mig...
×
×
  • Skapa ny...