Jump to content

Sebb91

Medlem
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Sebb91

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 1. 44 downloads

  Länk till mina sociala sidor : Facebook https://www.facebook...la091/?fref=ts Youtube https://www.youtube....R7dbWnpWhfsfcgg Spotify https://open.spotify...9bG56Q1htJZHrFJ Soundcloud https://soundcloud.com/bala-184952561 Instagram baala091

  Free

 2. 29 downloads

  Länk till mina sociala sidor : Facebook https://www.facebook...la091/?fref=ts Youtube https://www.youtube....R7dbWnpWhfsfcgg Spotify https://open.spotify...9bG56Q1htJZHrFJ Soundcloud https://soundcloud.com/bala-184952561 Instagram baala091

  Free

 3. Fasen också Nä det är endast en PDF fil på någon mappning... Bifogar en bild [/img] Jag får försöka klura vidare på detta. tack iaf
 4. verkar som att det icke fungerade :/ Tog precis en print screen från datorn. [/img] Visserligen är inte Yamaha:t inkopplat MEN det finns inget map windows /presents överhuvudtaget Tror du att det där programmet eDrum MIDI mapper fungerar ?
 5. Hejsan! Kör med Addictive Drums 1.0 och Garageband.. Testade att köra midi från Yamaha DTXPL till usb in i datorn. När jag väljer AD inne i garageband hoppar programmet igång utan problem MEN när jag skall t.ex slå på virveltrumman eller något annat så kommer fel ljud in i programmet.. T.ex, slår jag på cymbalen så blir ljudet en virveltrumma SAMT att virveltrumms spåret reagerar i själva mixern.. Jag har kollat runt lite på olika videos på youtube MEN finns ingen "map windows" i version 1.0.0 utan fick tips att installera eDrum MIDI mapper. Ska det vara bra för att mappa rätt ljud i programmet tror ni? En fråga till, finns det möjlighet att ha FLER spår i själva garageband? t.ex så jag kan skapa vi säger 8 ljudspår och sen döpa om varje spår till t.ex virlvel,kick m.m?
 6. Sebb91

  medlyssning?

  Hej! Tänkte höra med er hur man ska gå tillväga för att få medlyssning vid t.ex inspelning? Låt oss säga att det är 2 eller 3 st som spelar in och alla vill kunna höra sig själv samt dem andra via hörlurar, hur är det möjligt? Har bara phones L och R på mixerbordet, kanske måste skaffa någon förstärkare av något slag?
 7. Taack så jättemycket!! Hur skulle ni göra? Jag gör idag som så att jag drar 2 telekablar från main mix Inserts L & R till line 1 & 2 in i ljudkortet för att få över allt... Men finns ngt under som endast heter Main mix L & R, kanske bättre? Eller Ctrl Rooms & phones L & R? För att FLER skall lyssna samtidigt i hörlurar , hur går man till väga? Säg att 2 skall spela in och båda har hörlurar och vill höra sig själv samt den andra.. Kan den TREDJE person sitta med hörlurar och kommunicera med dem 2 via en mikrofon?
 8. Ursäkta för dubbelpost MEN såg nu att det gick att välja ljudkortet under mikrofon.. Så då är frågan ; ska jag köra mikrofonen VIA mixern för att få just fantomström ELLER köra via ljudkortet direkt.. Vågar ju inte köra micken utan fantom då han sa i butiken å står på kartongen att den kräver " 48 + phantom"
 9. Ljudkortet är ett Alpha Lexicon.. Gör egentligen INGENTING med det utan kör allt in i mitt mixerbord som sedan är kopplat till ljudkortet för att just få in det i datorn.. Mitt mixerbord är Eurorack MX 1602A. Fick det av en gammal bekant så jag vill ju inte göra mej av med det.. Hittills har det funkat prima med att kör allt via mixern å sen in i Ljudkortet . Det är bara att jag undrade ifall de gick att använda mikrofonen till att prata i t.ex Skype.. Jag har förresten en XLR - 3,5mm som jag använde till min gamla sång mikrofon, och den funkade som vanlig mikrofon då i skype.. Men denna är ju fantomström så frågan är om ja vågar ta min XLR - 3,5mm och plugga in i datorns mikrofon ingång.. låter lite "farligt" :-) Borde väl gå att välja i skype att ja vill ha mitt ljudkort som mikrofon?
 10. hejs! Igår köpte jag en JM37 mikrofon, har inte monterat fast den ännu på mitt stativ men nu till frågan. Är det någon som har en aning om det är en bra mikrofon? Ska användas till sång mest.. Nästa fråga. OM man ska ha den till att ja, prata med vänner via Skype HUR gör jag då? Den behövs fantomström , vilket jag har i mitt mixerbord.. KAN jag köra micken via mixerbordet till mitt ljudkort som är kopplat till datorn ? Visst ljudkortet har xlr ingång MEN vågar inte säga om den har fantomström till micken.. Med vänlig hälsning, Sebbe
 11. J*vligt segt svar efter ca 5 år . Haha. Har själv inhandlat den igår och nu 5år så borde du har testat den, så vad tyckte du? :-) har EXAKT samma fråga NU som du hade då!
 12. Sebb91

  Ezdrummer

  Tackarr.. hittade dessa manualer om trumsettet å dess midi info. http://download.yamaha.com/search/product/?language=sv&site=se.yamaha.com&category_id=16091&product_id=105627 Hur ska man göra det i Ezdrummer ?? Försökte testa olika saker å hur jag än gör så låter kicken som en virvel... Såg på nätet att de gick å ladda ner ngt till yamaha't..
 13. Sebb91

  Ezdrummer

  Tack för ditt svar ! Nu blev det lite mycket här, vad exakt ska jag kolla efter i manualen
 14. Sebb91

  Ezdrummer

  Pratade förut med en som har rätt koll på mixning å inspelning och han förstod inte heller... Jag använder ju mej av Yamaha DTXPLORER . som jag kopplat midi från till usb.. Öppnat programmet i Mixcraft, å alla andra trummor låter bra FÖRUTOM just kicken.. Har inte rört mapping, ska man kanske ladda ner något till själva trummorna ? eller gå in på trummorna å välja typ midi eller något ?
 15. Sebb91

  Ezdrummer

  Mitt tips? Jag frågade bara Men ska testa det,, förstår dock inte VARFÖR just kicken blir en virvel trumma ? alla andra låter ju perfekt.... Någon sa t mej att ja skulle göra något med drum map? eller be programmet att spela det jag slår på men asså hur man gör de i ezdrummer är frågan... Använder mej av Mixcraft som program förresten.. Tack iaf
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.