Jump to content
Annons

Chris_Emil

Medlem
  • Antal inlägg

    202
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Chris_Emil

  • Födelsedag 1982-04-24

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Helsingborg
  • Intressen
    Musik såklart, Webdesign, Tennis

Min musik online

Socialt

  • Skype
    tobiasborg82@hotmail.com
  1. Lite info om burken du sitter på kanske hade varit en idé? Jag körde in Win10 nyss, och har endast ljud i DAW också, iaf från ljudkortet. Om jag ska lyssna på Soundcloud/kolla på YT så kommer ljudet från tvn, även om mitt ljudkort är standard (tvn kopplad med hdmi). Edit: Jag lyckades lösa det så här: 1. Gå in i ljudinställningar 2. Se om du har en annan ljudenhet du kan högerklicka på. 3. På den andra enheten, högerklicka och välj "Ange som standard för kommunikation" (Här fick jag ljud). 4. Högerklicka på ljudkortet du vill ha ljud ifrån och sätt kommunikationen där, om du inte vill ha den annorledes. Tack för mig! ps: Standardformatet under avancerat i egenskaper för ljudkortet måste tydligen vara 16-bit 48000 för att det ska funka, inte 44000 som är default från installation!
  2. Mjo, jag trodde jag nämde att jag inte använder instrument när jag "meckar". Men det händer att brorsan m.fl kommer och vill spela in lite... brukar dock röra sig om max 3 sträng och percussion. Det är jobbigt att behöva spela in en och en dock... Kan jag leva med en 2i2?
  3. Hallå! Var ett tag sedan jag smekte mina fingrar på studios forum, men nu är det dags! Behöver tips nu när jag är i planeringen att skaffa nytt kort. Jag har typ bara budget till ett USB-kort så max 2-2500:- Har en chans att byta mitt nuvarande kort från 2009 mot ett 8i6, med mellanskillnad såklart. Mitt nuvarande är ett Toneport UX2 (med röd front). Befarar att jag får punga ut minst 1500:- i mellanskillnad. Annars har jag tittat på ett 2i2 som går för ca 1300:- Jag spelar inte in så mycket sång och instrument, men det händer! Kan inte spela in 2 gitarrer samtidigt med UX2:an. Kollat lite på Thunderbolt, men pci-e för det kostar 1600:- 🙁 finns inte på kartan! Även kollat på Firewire, men känns inte heller så lönt då USBvsFW = ingen magnifik skillnad. Nu när jag skriver detta så har min vän gått med på att vi lånar varandras kort nån vecka för att testa. Han använder endast sitt kort för att ha ljud från datorn, inget musikdonande där, iaf inte längre 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=fSxV-hX6H68 Hoppas ni kan ge mig lite klarhet i detta 🙂 Peace!
  4. Ok, tack för det! Min polare är DJ inom undergroundscenen (progressive trance) och jag kan inte svara vilka han har på rak arm, men det är inga dedikerade studiomonitorer iaf! Jag jämförde en annan väns sound också, och det var väl mest där det lät burkigt 🙂 Fina tips, och jag lyckas alltid missa ett eller två steg som du nämner här 🙂 Har sysslat med elektronisk musik sedan 1998, på hobbynivå, pga "terapin" man får genom att sitta och "mecka" Brukar tendera till att jag sitter alldeles för länge med ett projekt utan pauser, är väl mest för att jag vill få ut allt jag tänker på + att mina öron är skadade och när jag hör hyfsat bra vill jag ta vara på tillfället 🙂 Olika volymer ska jag ta till mig vid mix, lätt, inte tänkt på det innan! Jag körde lite med Blue Cat's FreqAnalyst igår, men tyckte inte det såg så fel ut faktiskt. Om ni lyssnat i era monitorer/lurar, håller ni med mig om att det finns lite "burk" däri ? Tack för svaren, finns en del att jobba på!
  5. Hallå alla glada musikmakare! Jag stack hem till en vän idag och hälsade på, han satt och lyssnade på en massa trance etc, så jag kollade med honom om det var ok att kolla mina låtar, hur de låter och känns på hans "monitorer". Min första känsla var att allt lät dovt, inte för mkt bas eller så utan mer "burkigt". Jag sitter med ett par AKG K240 MKII när jag leker med musiken, vet inte hur ljudåtergivningen ser ut på dessa riktigt, men det verkar som att de tar bort rätt på mycket på låga mellanregistret (typ 200hz - 400hz) =2611"]http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=2611 Någon som har några tips för hur jag kan lösa detta ? Utan att köpa monitorer, har inte råd :/ Om ni vill så får ni gärna avgöra själv på min Soundcloud, vi lyssnade på de 2 översta sounden. https://soundcloud.com/tborg-1 Tack för alla svar!
  6. Jag är lite svag för Whiskey Lullaby med Brad Paisley och Alison Kauss. Må hända att den är lite åt "pop-ballad"-hållet, men det är ändå country 😉 Och som kvinnlig country-sångerska kan jag nog säga att Alison är den absolut bästa på senare tid!
  7. Jepp, får bli att vänta och köra lurar fram tills jag kan köpa det jag vill ha 🙂 En gammal förstärkare står tyvärr inte och samlar damm. Ja detta var bara en tanke, ett litet projekt. Ljudkvalité var inte prio ett 🙂
  8. Ok piss också 🙂 Tanken var god, fast inte så genomtänkt. Tack för hjälpen!
  9. Ajfan, befarade det 🙁 Står iofs "monitor in"... korkat av mig 🙂 Då måste jag köra på Analog Out alltså ? (aldrig haft monitorer så skäll inte på mig 😛 )
  10. Som titeln säger är min fråga hyfsat udda 🙂 Samtidigt hoppas jag att den kan ge ett antal personer ett leende på läpparna! Så här ligger det till: Jag har precis börjat spara till monitorer. Då jag suttit med lurar mestadels har jag nu förstått att monitorer är det jag behöver för att slippa <loop> mixa -> ladda upp -> få kritik på för hög/låg bas/mellan/diskant -> mixa om -> ladda upp </loop> Jag har räknat på att det minst kommer ta tre månader för mig att spara, inkl eventuella presentkort till jul. Nu till själva frågan/tanken Jag har 2 "vanliga" billiga högtalare som mest använts som satelliter till mitt bio-system, jag använder inte dem längre, utan de samlar bara en massa damm. Problemet här är att kopplingarna på talarna är av den fina typen som visas på bilden nedan Ledsen för kass kvalité, inte min bild, och svårt att hitta bild på det. Men ni förstår nog direkt vad jag menar 🙂 Mitt ljudkort är ett billigt Toneport UX2 och baksidan på det ser ut så här: Tanken är att skala en vanlig instrument-kabel och koppla högtalarna till den på något vis. Sen koppla den till "monitor out". Tips på hur man gör detta välkomnas! 🙂 Är detta en bra idé ? Funkar det överhuvudtaget ? Har instrumentkablar i överflöd så jag är inte rädd om dem, inte om högtalarna heller, det jag är mest rädd om isf är ljudkortet. Jag tar det hela med en nypa salt och vill bara se om det går, hade varit roligt att testa. Som ni kanske förstår är jag inte så noga med ljudkvalité för detta "projekt" 🙂 Hoppas på minst lika seriösa svar som mitt inlägg 😛 Väl mött!
  11. Så sant! Jag har faktiskt varit i kontakt med Veronicas PR-kille och han bad mig skicka låten som han sen skulle skicka vidare till Veronicas A&R, förväntar mig inte något svar men skoj att han var så tillmötesgående iaf 🙂
  12. Sant, tråkigt att det är så strikt bara ;( Har fått förfrågningar från DJ's som vill lira min remix, men det verkar ju inte funka om jag inte först får ett godkännande från bolaget... Samtidigt finns det hur många remixer som helst på just "Måndagsbarn" på tuben 🙂
  13. Även länkar i personliga meddelande ? Ok jag avstår då 🙂 Det handlar om Veronica Maggio's Måndagsbarn Väldigt konstigt att man inte kan göra det iom att artisten själv lagt ut acapellan på sin singel 🙂
  14. Ok tackar 🙂 Om där möjligtvis är någon som vill vara lite kritiker på min/kändisens låt får de gärna PM:a mig
×
×
  • Skapa ny...