Jump to content
Annons

Musicman85

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Musicman85

  1. Jag har använt en Samson C-Control en del. Den är ganska praktisk faktiskt. Men som sagt, du klarar dig på ljudkortet och när du upptäcker att du saknar funktioner eller sound kan du börja se dig omkring efter nya lösningar.
  2. Kanske kan börja att testa några andra rör eller kanske byta OP-förstärkare
  3. Hur raderar man sitt inlägg?? Missade att det fanns fler sidor på tråden.... 🤪
  4. Helt rätt, nästan! Monitorer kan också vara andra saker, tex en datorskärm! 😄
  5. Hahaha....ja, man känner igen sig.. Mänskligheten har väl aldrig varit särskilt känd för att bli nöjd när det gäller någonting!!
  6. Okej, då ska det räcka med ljudkortet till en början. Blir säkerligen så att du inte kommer att vara nöjd med vad du spelar in med endast ljudkortet. Du kommer direkt se att du behöver mer grejor, men det prylbehovet slutar aldrig. Man vill hela tiden få bättre kvalitet och förenkla vissa procedurer. Man får börja någonstans...
  7. Jo, självklart kan man modifiera en pream. Allt går att modifiera men på vilket sätt? vad är det du vill åstadkomma?
  8. Kort svarat så klarar du det du frågar om med ditt ljudkort. Är det något specifikt problem du har upplevt eller har du ännu inte ett ljudkort?
  9. Svårt att svara på vad dom är fel. Beror helt enkelt på vilken typ av brum det är frågan om och vilken källa som ger brum. Jag antar att du använt en linebox till basen annars får du ingen vettig signal? Har du långa obalanserade kablar? Dessa tar lätt emot störningar från omgivningen.
  10. Hur spelar du in bas och gitarr? uppmickat med balanserade kablar? Är det lågfrekvent brum (50 Hz)?
  11. Visst kan man lyssna på musik i ex 5.1 men eftersom 99,9% av all musik idag är mixad för att lyssnas på i stereo så är detta inte särskilt önskvärt. Möjligt att det kommer mer framöver, kan ju ge en känsla av att man sitter bland musikerna istället för att man lyssnar på musiken som helhet. Det är säkerligen väldigt effektfullt inom vissa musikgenrer men mig veterligen finns inte så mkt material idag. Vore intressant om någon hade nått bra exempel där det funkar? Man kanske skulle sätta sig o försöka få ihop nån schysst mix helt enkelt.
  12. Jag har inte följt idol speciellt mkt, varken nu eller tidigare säsonger, men är inte nivån på deltagarna lite "annorlunda" i år.
  13. Just eftersom det är en förförstärkare/försteg precis som i all andra förstärkare. Förkortning: pre=för amp=förstärkning. Man vill alltså erhålla en kompatibel signalstyrka till nästkommande steg i signalflödet.
  14. Håller med om att det är bättre att satsa på en akustisk. Det är mycket svårt att simulera fram ett ljud från en elgitarr som låter bra eftersom att det finns en karakteristisk återkoppling mellan strängarna och resonanslådan i en akustisk gitarr. Bättre att simulera en elgitarr från en akustisk gitarr.
  15. Det är lugnt! Så pedant borde man själv vara och endast ha multimedia-applikationer installerade...
  16. Hejhej. Flyttar till kylan ifrån värmen alltså...Kan det vara vettigt?
  17. Blir det tyst när du rör strängarna med andra ord?
  18. Av vilken anledning vill du koppla ihop topparna? Vill du få en viss karaktär? Dist?
  19. Kolla om du kan få spelarna att vara med o köra! 😠
  20. Är inte säker på hur summeringen går till i cubase men det stämmer nog som Claes säger. Men se även till att det inte blir för starka signaler på grupper etc. så löses problemen!
  21. hehe...Jo, men jag menar på att Fertan förklarade de mest grundläggande åtgärderna, för att lösa trådskaparens problem, utmärkt och var också saklig och svamlade inte. Jag håller till fullo med dig om att det är viktigt att man är saklig och förhåller sig till fakta. När det gäller hans problem då han arbetar i cubase är nämligen maximal styrka = 0dB, dvs överskrider man denna nivå (ex. +3dB) uppstår distorsion (signalen klipps) då bitdjupet inte klarar av ett större dynamiskt omfång. Knesca. För många kanaler? Nej. Det är bara att det finns för mkt information, dvs sänk nivåerna och filtrera bort onödig information i olika register på respektive kanal. Sen kan du göra en lätt mastering med flerbandskompressor och limiter för att få en bra nivå på låten. Precis som nämnts tidigare. (Kamma mig? Jag gillar ju rufsigt 😆)
  22. Läs på om logaritmer så behöver du inte vara så otrevlig! Det kan absolut vara tystare än 0dB. Och dB(vadå?). Finns en massa standardiserade skalor där man har signal på 0dB. Man bör ha belägg innan man kör över någon om man nu måste göra det...
  23. Du har ingen hörselskada men kan vara ett tecken på att du ska ta det försiktigt. Dippar just vid 4 och 8kHz är typiskt för bullerskador. Av någon anledning blir dipparna alltid störst vid dessa frekvenser orsakat av buller, särskilt då det gäller män. Så se till att skydda öronen!
  24. Audio-Technica AT4047 ser ju onekligen väldigt lik ut..
×
×
  • Skapa ny...