Jump to content
Annons

Chrissey

Medlem
  • Antal inlägg

    73
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Kyrkokörer är jättebra för att lära sig hålla tonen bland "störande moment" dvs när andra sjunger / spelar någonting helt annat. Du sjunger stämmor alltså. Du får även en inblick i tonernas samspel och hur man bygger harmonik. Någonting du själv sedan kan tillämpa i din vardagliga sång. Om du är nybörjare så kommer du stöta på massor av olika toner du "aldrig hört förut" då du kommer ibland sjunga helt raka stämmor och ibland stämmor som går in & ut i varandra hela tiden. Du kommer med andra ord ibland ta VÄLDIGT suspekta toner, men kommer märka att det låter jättefint i vissa sammanhang. För att summera en kyrkokör enligt mig så får du ett nytt bibliotek utav toner som du inte hade innan, som du sedan kan ta fram när du vill, samt att du får självförtroendet att trycka på de toner som ibland kan kännas "fel". Jag har sjungit Gospel många timmar varje dag under en längre period men jag älskar 80tals Rock´N´Roll t.ex. Allt för att bygga på mitt tonspråk och helhet som sångare. Jag har ett par års studier med Gospel / Rock & Pop i ryggen & massor av gigs och egen övning, med detta tänkte jag försöka mig på en surprise till en polare som vill lära sig och sjunga, helt enkelt göra ett litet kompendium med de övningar jag tycker har hjälpt mig mest och tillsammans med detta en CD med exempel och som hör till övningarna. Säger absolut inte att jag är världsbäst, långt ifrån. Men nog har jag lärt mig nånting under årens lopp iaf, och kunskap är till för att delas! Så om intresse finns kan jag slänga upp allting här när det är klart, det dröjjer nog några veckor / nån månad dock.
  2. Du har alltid rätt till dagsersättning vid praktik vid vuxen ålder.
  3. Jag förstår verkligen vad du säger, då jag är en aktiv student utav det Svenska språket i både skrift och tal. Då jag har mailat (alt "mejlat" som du kanske är van vid), så har ingen kunnat styrka det du säger och påstår. Den "annons" du har hängivit till, ser jag således inget alt. till än att tro & förutsätta att din återgivelse är konstlad samt påhittad i värsta fall. Så min fråga är återigen, är du en landshatare eller bara en idiot?
  4. Genom färgning och uttalanden som talar emot så har du utgivit fel fakta. Du har t.ex. inte skrivit att alla som har praktikplatser är garanterande ersättning, vilket är lön i sig. Det hela ter sig rätt så skämmigt när du försöker komma med påstådda uttalanden som talar för en kommunistisk och påhittat verklighet. Detta är i sig landsföräderi, så vad är du? en Sverigehatare eller fascist? Eller en blandning utav båda?
  5. Eller tycker du kanske att alla praktikplatser är satans verk?
  6. Du har rätt i att det inte är en sluten värld, men var människa har rätt att tacka ja eller nej till en arbetsplats sålänge de har blivit införstådda med arbetsuppgifterna samt ersättningen utav arbetet. Det finns ingen fackmänniska i hela världen eller dyl. som skulle säga att detta var en dålig praktik om de var införstådda med hela sanningen. Har de sagt nej har de fått en konstlad bild utav vad som faktist pågår. En bild som de förmodligen fått utav dig, du om någon borde bli anmäld utav LO för spridning utav felaktig fakta.
  7. Men det är ju just det , som det inte är. Detta är en personlig fråga som alla måste ställa sig som funderar över attt ta en praktikplats. Vi har rätt till ersättning om vi befinner oss i en praktikplats. Om detta ter sig som lön ifrån företaget eller staten, vad spelar detta för roll? Du har fel Analogfreak.
  8. Analogfreak du har hjälpt mig förut när jag har haft frågor och för det tackar jag dig. Men märk väl när jag säger att du har fel approach här, jag förstår att du har gamla erfarenheter och bara vill väl med dina frågor / inlägg, MEN jag tycker objektivt sett att vilkoren är satta för praktikplatsen och är väl införstådda vid detta tillfället, det finns ingen grund att utgå ifrån när man disskuterear detta. Läs gärna mitt inlägg där jag sammanfattar mina tankar, gratis arbetskraft är inte alltid dåligt. Samt att det finns de som strävar efter detta. Soxic jag relaterar till det du säger och håller med, dock tycker jag att felet med detta forum är att jag tyker detta: *Gamla forummedlemmar borde ha mer att säga till om (t.ex. admin roller) där dem kan ha rätten att spela ut sin vishet (vilket dem också besitter) i ett forum som ligger dem närmast hjärtat. Detta främjar solidariteten samt det uttryck som männisr väljer. *Forum admins borde det finnas 2-3st av i varje del av forumet (Gamla medlemmar vet hur detta funkar och har således förtur i detta) *Ser forum admins en tråd som är likadan som andra så kan de ta bort denna. (Detta skapar mer livfulla trådar om de hnvisar till dessa)
  9. det kallar jag service!
  10. Jag läste igenom 2 sidor utav tråden precis men orkade inte längre än så pga allehanda skitsnack och försök till metamorf. Jag kan mycket väl förstå varför folk kan villja ha en sådan här oavlönad praktikplats. Jag kanske vill jobba med någonting i närheten utav detta men jag har ingenting i mitt cv som visar att jag enns är i närheten utav kvalificierad, då kan detta vara aktuellt. Sedär, svårare än så var det inte. Ni som är surkukar tycker jag ska be snällt och få frugan att släppa till så ni inte släpper ut all agression på nätet. Med det sagt så förstår jag er "folkkämpar" som inte vill se person A bli lurad. Men det har framgått att det är oavlönat, om annat fall så får man reda på detta efter kontakt, samt att ni uttrycker er på helt fel sätt om detta är vad ni strävar efter. Nu skall jag återgå till mitt vin. Chrissey out.
  11. Är en stereokabel en TRS kabel eller skall jag säga till grabbarna på affären imorgon att jag behöver en TRS kabel? Tycker mig ha eventuellt sett en sådan kabel i något av rummen där jag har studion nu annars, befinner mig för tillfället i en gammal radiostudio. Tusen tack för att du hjälper till och förklarar termer osv på ett sådant sätt som jag förstår. Jag kommer följa dina ord till punkt och pricka imorgon så återkommer jag om hur det gick!
  12. Fasen så härliga ni är grabbar som svarar och hjälper till!!! Jag testade med en stereokabel, en sådan som är 1 tele till 2 tele. Detta funkade inte, dock så gjorde jag så att jag kopplade från OUT ifrån Preampen till Insert 1 & 2, var tvungen att testa, jag är helt novis när det gäller att koppla och studioprylar. Gilbert: Fantastiskt! Jag tittade på sidan 13 i manualen och såg bilden om hur man kan koppla, fast då kopplar jag ju fortfarande mikrofonen till Input?? Får jag fortfarande den rena kanalen utan inbyggda preamps osv då? Det hela verkar bara konstigt när jag enbart kopplar in preampen till ljudkortet och inte mikrofonen i preampen som jag antog att det skulle vara?? 🙁 Nu tänkte jag efter! Med risk för att låta dum men här kommer min teori, det är alltså att om jag kopplar så som det står i manualen på sid.13 så kopplar jag förbi den inbyggda preampen och gör därför så att INPUT kanalerna blir "rena" dvs, dom använder min EXTERNA preamp som jag vill använda. Stämmer detta??
  13. jag sitter och testar detta nu Gilbert, tack för ditt svar också! Det verkar som jag inte får någon signal på Insertutagen på ljudkortet???
  14. Hejsan hejsan! Ny på detta och behöver hjälp med min signalkedja på sången med! Detta är vad jag har och skall använda mig utav: Mikrofon: Shure Sm7B Mikrofonpreamp: Gap Pre-73 Ljudkort: E-MU TRACKER pre Det jag har läst är att jag skall, om jag förstått detta rätt, koppla följande: Mikrofon-XLR kabel-Preamp Mic Line in-telekabel-Insert 1 på ljudkortets baksida. Är detta rätt?? Jag vill ju koppla in allting i en ren line in på ljudkortet, så att jag inte använder mig utav inbyggda preamps osv eller vad som kan finnas på ljudkortet, är detta en ren sådan? Samt andra som använt och använder sig utav GAP preampen, vad kan vara en schysst inställning på den tillsammans med en shure sm7b? Tack! /Christian
  15. Vill på något sätt uttrycka min oerhörda sympatier för dig, men även tacka dig Lesky, jag har länge känt att jag borde ta bättre hand om min hörsel då jag utsätts för väldigt höga ljudnivåer ofta (rep med band, konserter, egna spelningar mm.). Jag har alltid skjutit upp det faktum att jag borde använda öronproppar, mer spec. formgjutna. Detta kommer inte längre att skjutas på utan jag känner hädanefter att jag alltid kommer ha denna tråd och händelser i åtankte vid aktiviteter som involverar ljud. Jag är lika gammal som dig och din historia skakade om mitt innersta. Jag känner på mig att du kommer bli bra, om inte annat för det enkla faktum för att du måste bli bra. En ung och trevlig kille skall inte behöva prövas såhär mycket, det är inte rätt. Fortsätt kämpa. Jag tänkte även avsluta med en grejj, det är lite långsökt kanske och hör inte till. Säga vad man vill men som jag uppfattar det här så är all slags input tacksamt. Jag är ingen användare utav droger och du har även skrivit att du inte tycker om dessa heller. Om det nu är så att din teori om att hjärna/öra har fastnat i någon slags limbo där smärta är faktorn. Skulle inte detta kunna EVENTUELLT kunna lindras med behandling utav Cannabis? Hasch alltså. Jag har sett många dokumentärer och läst om folk som har haft kroniska nervskador i vilket Cannabis lindrar deras besvär så pass i den grad att dem försvinner helt för stunden. Även folk med fantomsmärtor (vid förlorade kroppsdelar) och vid extrema talproblem (extrem stammning) har upplevt skillnaden som natt & dag. Hoppas det sista togs seriöst för det var verkligen menat som ett medicinskt och seriöst inlägg, alltså inget "flummsnack" då jag verkligen inte är någon användare eller stödjare utav droger. Det kändes bara som att är man i den sits du är så är man villig att testa allt, om inte så är man villig att tänka på alla alternativ seriöst. Det var mina 5ören iaf. Ta hand om dig!
×
×
  • Skapa ny...