Jump to content
Annons

dahlztar

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om dahlztar

  • Födelsedag 1994-05-13

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  • Min utrustning
    FL Studio
  • Intressen
    Producerar först och främst housemusik i FL studio 11. Utöver detta så spelar jag Innebandy.
  1. Okajokaj! Jag hittade nämligen lite third party plugins som skulle kunna göra jobbet åt en. Alltså säg att när man är klar exportar till steems och då lägger på en panorering som gör att drumloopen kan få sig olika panoreringar beroende på vilken preset i pluginen man använde. Det jag försöker att göra med leads i alla fall är att ha mainleadet centrerat som supportas utav andra synthar som då får sig panorering åt höger respektive vänster för att göra det mer brett, om jag förklarar det rätt där. Det jag har stört problem med är percussions, då jag i synnerhet försöker använda mycket Bongotrummor och liknande som gör att jag personligen stör mig lite på det när det ligger mer åt ena hållet än andra!
  2. Tackar, ska definitivt kollas genom i helgen! :-)
  3. Absolut. 🙂 Sitter dock på dåliga monitorer, men även hörlurar som inte är direkt anpassade för mixning eller musikproduktion. Kanske är en ursäkt för att mitt öra sviker mig, men alltid skönt att vara på det torra när det kommer till det teoretiska och då känner jag personligen i alla fall att det blir lättare att snappa upp hur andra har gjort!
  4. Ah, såvida har jag snappat upp att element där low-end spelar stor roll ska vara centrerat om jag inte misstar mig! Det jag har gjort och oftast gör är att försöka få pianot att låta väldigt klart och brett med hjälp utav EQ, Reverb. Jag gillar när det tar mycket plats och hörs tydligt. Vet du på rak arm någon plugin som är framförallt bra för att panna vid refrängen? =D Jag skickar ett PM i hur det låter nu och vad man skulle kunna göra för att få det ännu bredare! :-) Tack så mycket för hjälpen!!
  5. Tjena! Jag håller mycket på med Deep och Tropical-house. Jag skickade iväg två av mina uppkommande projekt till en hyfsat stor artist som jag har haft kontakt med under en lite längre tid. Mixningen enligt honom var faktiskt ganska bra, fick dock rådet att jag skulle panna vissa ljud. För 7-8 månader sedan använde jag knappt en EQ-funktion, men med ett bra öra och mycket tutorials så jag har fått mer kött på benen när det kommer till mixning. Jag använder mig mycket utav av rytmiska percussions och piano, men vilka ljud ska man generellt panna och varför? Mono är väl när alla element är centrerade medans stereo är när man breddar olika ljud? Jag har även läst lite grann om det, har dock fortfarande inte fått ett grepp utav det hela. Jag vill ju inte att hela låten ska få en känsla utav att den är pannad mer åt ena hållet än andra! Ursäkta om denna dumma fråga får er proffs att vilja slita av er håret ;-) Ha det gott!
  6. Tjena! Jag är en grabb på 20 år som söker någon att prodda musik med. Jag producerar just nu mestadels musik i genren Tropical House, även lite Deep House. Jag söker någon som är sugen på att börja producera tillsammans i Göteborg!! Släng iväg ett PM så kan vi tjöta vidare! Värt att nämna är att jag producerar i FL Studio! Ha det gött! :-)
  7. Tjena! Jag och en kompis har nyss jobbat klart med en låt och den låter ganska bra för tillfället. Problemet är att vi har bristande kunskaper när det kommer till mixing och mastering och självfallet vill vi att det ska låta så bra som möjligt innan vi släpper den. Är det någon med kunskaper inom detta ämnet som skulle vilja göra det gratis (kanske för att träna) om inte så jag kan självklart betala en peng för det, skriv i PM isåfall så kan vi diskutera ett pris! Jag skickar även privatlänk till låten i PM om någon skulle vara intresserad! Med Vänliga Hälsningar, Dahlztar
  8. hehe, tyvärr blir det oftast så. Mycket snack och lite verkstad, har själv varit med om det :-) Bara att höra av sig om du ändrar ändrar genre ;-)
  9. Tjena. Jag har tre halvfärdiga projekt, men det står för tillfället ganska still i huvudet. Låtarna pendlar mellan 95 och 120 BPM och går under den specifika genren "tropical house", Thomas Jack och Kygo exempelvis. Känner du för att samarbeta så är det bara att dra i PM. Jag är ingen mästerproducent, men det låter helt OK. Värt att tillägga är att om du är intresserad så skickar jag dem privata Soundcloud-länkarna. 🙂 Tja!
  10. Vet du vart jag kan hitta samplade instruments? =) Som sagt, Kontakt5 verkar vara en riktigt bra plugin när det kommer till det, men plånboken säger nej....
  11. Problemet är att plånboken inte är stor, men idéerna många... Så, ah du vet väl jag syftar på 😉
  12. Tjena. Jag söker det som beskrivs i rubriken. Är det någon som har någon expansion till Nexus eller Sylenth möjligtvis? Om inte, finns det VST's som är anpassade just för det jag är ute efter? Exempelvis DVS Saxophone är ju enbart inriktad på Saxofon. Att köpa Kontakt 5 är inget alternativ då jag inte har den budget som krävs.... Med Vänliga Hälsningar, Dahlztar
×
×
  • Skapa ny...