Jump to content
Annons

hwasser

Medlem
  • Antal inlägg

    667
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Dagen då hwasser senast vann var 13 april 2014

hwasser hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

29 Utmärkt

Om hwasser

  • Födelsedag 1990-09-12

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm

Senaste profilbesökare

9 078 profilvisningar
  1. "Det verkar också få alla ljud i produktionen –även sådana som uppenbart är helsyntetiska plugins– att låta levande på ett sätt jag har svårt att sätta fingret på" 1. Prova att spela grejerna, suger du att spela piano så gör som jag, spela in via midi-keyboard och sen lägger du skiten rätt (nej jag orkar inte lära mig spela Piano 😛 spelar redan trummor, bas och gitarr dagligen, det får fan räcka!) 2. Ha en FX-kanal/buss med reverb på som du skickar samtliga instrument till. Bara lite lite grann, så att det skapar illusionen att allt är inspelat i samma rum 🙂 (det som du föreställer dig är längre bort i rummet ger du mer reverb och tvärt om)
  2. http://www.blocket.se/stockholm/Stor_rensning_av_mixerbord__micar__billigt_54409028.htm?ca=11&w=1 2: Yamaha O2R, grymt felfritt mixerbord! Ett digitalt mixerbord från ett kvalitétsmärke för en minimal summa, passa på! (maila för bild) Pris: 4500kr ? Är inte min annons, men den var jävligt billig. 24 motoriserade faders osv.
  3. Samsung har gått om iPhone i försäljning med hästlängder, snart kommer iPhone bara vara en liten sekt i mobilvärlden, precis som Mac i datorvärlden. Utan Steve Jobs - inget apple.
  4. hwasser

    E och Em?

    I wonderwall så modifierar dom bara G-ackordet genom hela låten, så varför inte: http://tabs.ultimate-guitar.com/o/oasis/wonderwall_crd.htm
  5. Coolt när man står och övar på gitarr och skrålar och ser sig själv på scenen på globen! 😎
  6. engineer: ..? Många fender-gitarrer är HALVA PRISET i USA mot vad dom kostar i Sverige. Är det tillverkat i USA så är det förmodligen billigare i USA. Har hört bra grejer om heil- och mojave-mikrofonerna.
  7. https://www.youtube.com/watch?v=Yk43HRdnMT0 .. den tydliga .. ähmm .. aa .. äähh den råa sånge... nä jag vet inte vad jag kan säga låter bra här xD Förövrigt, grejen med St Anger är att dom inte lyckades få det att låta replokal.. så här ska "professionellt mixat replokals sound" låta: (fett skön virvel btw!)
  8. Min höger och vänster på min 2x12 låter lite annorlunda, VILKET ÄR BRA då jag mickar upp höger när jag spelar in höger och vänster när jag spelar in vänster och får lite annorlunda ljud på varje kanal. Spelar du in två exakt likadana ljud på höger och vänster så blir det mer "dubbel mono"-känsla av resultatet tycker jag.
  9. Tänk på att Kemper inte simulerar hur en gitarrstärkare låter i ditt rum, utan hur stärkaren låter när den är uppmickad.
  10. Man behöver inte ens en ordentlig studio längre, tänk skitlåten "Boten Anna" som spelades nonstop när jag var i Turkiet på semester när jag var yngre, den är petad i Fruity Loops i ett sovrum liksom. Tusentals personer står och dansar till sovrumsproduktionen medan det finns skivor inspelade i världens bästa studior som samlar damm längst ner i något gammalt CD-rack som inte används då många datorer inte ens säljs med CD-spelare längre (min nästa kommer inte ha det då chassit bokstavligen inte har något CD-plats). Jag tror att en av dom största platserna att få hits på är youtube, utan tvekan. På spotify måste man söka på specifika artister, medan man i youtube snubblar in på videor/musik av en slump ibland.
  11. Kolla synten/gitarrens frekvenser och sångens frekvenser och kolla var dom krockar, sen skär du lite på synten/gitarren där det krockar. Använd HP på sången, skär low-mid på sången, höj diskanten med en eq som har mjuk diskant (testade igår mellan att höja 3 db på en viskande röst med Equalitys digitala inställning och en nebula simulering av Siemens W295b-eq och skillnaden var extrem, ja vet att det låter uttjatat, men Siemens-eqn lät så len och mjuk medans Equalitys skärde sönder trumhinnan i tusen bitar.. och nej jag har inte emot Equality, det är en sjukt bra EQ, men att boosta diskanten är dom här analoga grejerna överlägsna på)
  12. Var det inte Ralf Gyllenhammar som lärde sig spela gitarr när han var 30?
  13. Folk brukar fråga efter reverb när dom ska sjunga in hos mig. Annars kan det lite lite onaturligt snustorrt. Vill ju kännas som att man står på scen i globen och sjunger! 😎 Lite lite kompression, och lite highpass.
  14. Kör vanlig stämapparat så att alla instrument blir stämda med samma apparat (japp, olika stämapparater visar några cent olika)
×
×
  • Skapa ny...