Jump to content

Stonerbox

Medlem
 • Posts

  397
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Stonerbox

 1. Die Hard är en osäker person som till synes måste trycka ned andra för att känna sig stor. Som om han fortfarande går i högstadiet. Ditt beteende är så jävla patetiskt. Man kan säga saker på ett vuxet sätt men det är väl för svårt för dig? Din jävla amatör.
 2. Det ser otroligt vackert ut. Förmodar att det låter lika bra. 🙂
 3. Men vad i.. 296 visningar och 1 svar.
 4. Eftersom populariteten på denna tråd är så enorm *sarkasm*, så har jag nu uppdaterat med version #3. Om någon kan, så kom gärna med feedback på om något kan bättras. Starter v3
 5. -Uppdatering- Nu har jag gjort stora förändringar i mixen. Tydligare sång och mera sväng i trummorna.
 6. Nog för att jag försökt bädda in sången lite snygg, trodde dock det var lagom mycket. Då texten blir repetativ mot slutet så ville jag att lyssnaren skall ha en chans att lyssna på musiken också. Är det någon mer som upplever det så som Erik dP?
 7. Placerade ämnet här då det inte går att posta på normal sätt i Låtkritiksavdelningen. Mod får gärna flytta om den så vill. Hah!
 8. Se till att det inte ligger för mycket bas under 80hz, det kan lätt ta över hela mixen om du sedan vrider upp volymen på den. Boosta istället försiktigt någonstans mellan 90-160hz och eventuellt ta bort av närheten runt 170-300hz (om så behövs). Det är ju svårt att veta vad man exakt skall göra då vi inte vet hur basen låter ihop med låten och hur grundmaterialet är. Att automatisera kan man ju göra men det resulterar sällan i ett gott slutresultat, enligt mig i alla fall, då är det bättre att låta basisten spela på ett tydligare sätt i slutet av låten.
 9. Återigen, tack allihopa! KUL att ni gillar det. 🙂 Larsson, nästa sväng till Stockholm syns vi. Du måste vara med och gästsjunga på nästa platta, we need your voice!
 10. Detta är digital versionen så den ligger och puttrar nära 0db sträcket, vinyl mastern låg en aning lägre. Hemligt, du får gissa.
 11. Tack så mycket broder! 🙂 Den kan köpas direkt av oss eller via diverse onlineskivbutiker, finns som digitalt också. Kolla in den här länken: bit.ly/MKfXWF Vi finns så klart på förbannade facebook också. www.facebook.com/propanepropane
 12. Hej Studio forum och alla galningar som håller till här! Det var evigheter sedan jag skrev något eller dela med mig av mina alster men som "gammal" brottslig så återvänder man gärna till brottsplatsen igen. Jag minns runt 2007-08, när jag var helt ny på inspelning, mikrofoner och allt som hör där till. Detta stället var en förvirrande guldgruva på den tiden. ☺️ Då hade jag knappt inget, idag har jag både band och mycket mera erfarenhet, känns nästan lite nostalgiskt att återvända hit. 😄 Oh well.. let's get to the point! Jag och mitt band (Propane Propane / Stonerrock) släppte äntligen vår första platta i somras på ett tyskt litet vinyl bolag. Bolaget är fantastiskt, dom bryr sig verkligen om hur vi känner oss behandlade och hur vi planerar släpp ihop och är bara allmänt måna om oss. Jag trodde ärligt att alla bolag var giriga jävlar som ger band och artister skit deals åt höger och vänster men ack så fel man kan ha. I somras så släppte vi iallafall alltså vår debut platta, Indigo, på vinyl i diverse färger med både affisch och klistermärken till den limiterade utgåvan. Kunde fan inte blivit ett bättre förstasläpp för ett litet band som oss! När jag började hänga här i 2007 kunde jag aldrig drömma om att man skulle komma hit men ger man sig fan på något och jobbar och jobbar och jobbar.. så kan man nog göra vad som helst. Nu i december släppte vi en super psykedelisk och mysig video till första spåret, Rise, på skivan. Ville dela med mig av den till er alla. Kram och rök på er alla gammal studiorävar! (och speciellt till "Larsson" här på forumet som faktiskt provsjöng på demon av den här låten för herrans massa år sedan!) http://www.youtube.com/watch?v=eyNHqwESrCc
 13. Misstänkte nästan detta. Bra att veta att det inte är jag som upphovsman som skall stå för dessa kostnader. Det kändes lite luddigt i förklaringarna som jag har läst online. Plus att Gemas hemsida är 90% på tyska, trots att man väljer engelska.. jisses...
 14. Hej gott folk och fä! Det var ett lång tag sedan sist. Det är nu så att jag skall släppa en skiva med bandet på ett litet skivbolag i Tyskland under 2012. Har fått reda på att det finns något som kallas "GEMA" i Tyskland, en form av tysk version av STIM skulle man kunna säga. Dock verkar dom agera mer som diktatorer där i jämförelse med STIM i Sverige. GEMA kräver tydligen en betalning på 13% av priset på varje pressad vinyl (som i detta fall är 500 ex) annars får man inte tillstånd att pressa. Dom kräver också detta för att dom skall "ställa upp" och kontrollera verken samt samla in pengar likt så som STIM gör här i Sverige. Jag har efterforskat en del runt GEMA och dom verkar inte vara uppskattade i Tyskland. Många vill till och med påstå att dom aldrig har sett skymten av pengar trots "airplay" på radio och television. Folk påstår att om man ska få något av dom så måste man vara en väletablerad produkt, likt Radiohead m.f.l Jag tänker mig att det måste finnas flera musiker här som har släppt i Tyskland tidigare och vet lite mera om saken. Kan man gå runt det eller är det kört? MVH, Stonerbox
 15. Har inte ens lyssnat på bandet, har bara hört namnet flyga förbi i olika sammanhang. Dock blev jag lite nyfiken på filmen när jag såg trailern för den på svt här om dagen.
 16. Bumpar som ett sista rop på hjälp. Liggar bakom som fan men tack till alla som röstat hittills i alla fall! 😄
 17. Jepp vi vann tack och lov. Nu är det bara två ronder kvar.
 18. Larsson! long time no see! 😄 Du kan faktiskt gå in och rösta i semi finalen redan nu om du vill. Checka banden och rösta på: Heavyplanet, Final Four Eller bara rösta Propane på: http://poll.pollcode.com/pY4 Tusen tack till alla andra som röstade i förra tävlingen, tack vare er sitter vi nu i Final Four.
 19. Oj, det här känns inget bra som tidigare skrivet, blir för lite valmöjligheter. Har dom gått och blivit ironiker på waves?
 20. öh! vad gör du elllllerrrrr!?

 21. Rena Silent Hill ljuden ju! 😛 Creepy...
 22. Tio Minuter kvar och det står 159 till oss mot 160 till dom, Rösta folk, Rösta!!
×
×
 • Create New...