Jump to content
Annons

Audiorent

Medlem
  • Antal inlägg

    652
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

5 Neutralt

Om Audiorent

  • Födelsedag 1972-05-20
  1. Det du behöver är en splitt-kabel 1xmono -> 2x mono..... Vilket är exakt vad du har hittat på Thomann. så svaret är ja ...den funkar. Istället för att ha en telehona kan man ju också han en längre kabel som går direkt från källan till 2x mono tele (beroende på vad han för kontakt på utgången) ..... så slipper man en extra felkälla till glapp som den där telehonan kan innebära. Bäst är att löda en egen kabel.
  2. Ross var ett lågbudgetmärke (vet inte om det finns kvar) och den är inte direkt ny. Skillnaden mot dagens grejer är att elektroniken har blivit så billig så lågbudget idag håller bättre kvalitet än lågbudget förr. Testa om den funkar till vad ni skall ha den till men jag hade inte gett många kronor för den. Då är det bättre att hitta nån lika gammal pryl som är av bra kvalitet ....eller köpa billigt nytt.
  3. skulle alla ha Facebook så är det ju smidigt med grupp där. Vi bör också ha en gemensam mapp på Dropbox så vi lätt kan dela filer.
  4. Pluggar som ingår i V.I.P http://www.plugandmix.com/products/
  5. Plug and Mix (som får ett tag sen bjöd alla som gillade de på Facebook på en valfri plugin) har en group buy där målet är 5000 köpare av deras stora Bundle V.I.P. som innehåller 40 olika pluggar. Ord pris är 499 USD och vid 5000 "buyers" blir priset 99 USD. Just nu är det ca 4300st och priset är 119 USD. Man måste regga sig på sidan Don't Crack för att signa upp sig. http://store.dontcrack.com/group-buy/?id=5
  6. Vill kalla mig själv främst basist av de instrument jag trakterar. Jag mickar sällan förstärkare när jag lägger bas i mina egna (och andras) produktioner (antagligen mest av lathet). Däremot kör jag alltid genom min Förstärkartopp (Asdown MAG-200) och tar ut signalen på Bal.out. Den tillför nåt som inte går att få fram med simulatorpluggar. Ibland lägger jag på en Ampeg Basplugg (IK Multimedia) för att få fram ett speciellt sound. Använder ofta knepet som Top Floor tipsa om, Parallelldistorsion! Duplicerar spåret och lägger nån distplugg på den ena kanalen och låter den andra vara ren. Sen är det bara att hitta den rätta mixen. Basen fastnar mycket bättre i mixen med lite dist på. Jag kör enligt devisen att man inte skall höra disten i helheten utan bara när man sololyssnar. Min standardplugg och favorit på bas är en LA-2 kompressor från UAD.
  7. Jag har lösningen till dig! OZ- Audio Q-mix HM-6 1 Stereo ingång plus 4 monoingångar (A-D) plus en effektretur som man kan använda som stereoingång. 6 hörlursutgångar med matris så på varje kanal kan man själv ställa hur mycket man vill ha av de 4 mono plus stereoreturen. Jag har en sån i studion och det är min absolut bästa pryl. Den sparar så mycket tid för mig när man har ett fullt band som skall spela in. Jag ger dem samma mix som jag har i kontrollrummet plus att de sen kan lägga till av det de vill höra lite extra av..... för det mesta sitt eget instrument. ....... men ..... den tillverkas tyvärr inte längre. Det verkar som det var en produkt som föll mellan stolarna, folk fattade inte riktigt hur jävla bra den är. I de största studiorna har de monitorsystem där alla musiker har en egen mixer..... system som kostar hundratusentals kronor..... den här gör i princip samma sak men kostade 3-4000:-. http://www.soundonso.../ozqmixhm6.html Mackie gjorde sen en kopia (eller köpte upp tillverkningen eller nåt) som de kallade HM-56 http://www.mackie.com/products/hmx56/ .... men den tillverkas inte heller längre. Du får leta på Ebay eller nåt efter dem....... och hittar du flera så hör av dig för jag vill ha en till!
  8. Den utmärkta pluggtillverkaren Massey som fram tills nu enbart har gjort pluggar till Pro Tools har börjat att släppa versioner för VST. http://www.masseyplugins.com/#try Först ut är Tape Head Saturater som jag själv har använt mig mycket av för att skita till saker i mixen. De andra kommer släppas under 2013 enligt hemsidan. Deras "Demoversioner" har ingen tidsbegränsning eller beeps. Däremot sparas aldrig inställningen man gjort.
  9. Jag är på Kan tänka mig att bidra med låt och/eller som musiker och tekniker. Har ett gäng färdiga låtar som ligger i "lådan" men samarbetar gärna med andra och gärna textförfattare då det är min svaga sida. - Vilken typ av låt vill ni göra? (hip hop, rock, pop, metal, soul, jazz ect) Min egen musik är "amerikansk" med rötterna i både södern och LA. Allt från Soul, funk, singer-songwriter till westcoast och AOR-rock. Kan dock tänka mig att spela bas på annan musik om det behövs nånstans. - Vilka instrument kan ni spela? är främst basist men spelar även trummor, keyboards, gitarr (inga solon dock) och munspel. - Vilka instrument VILL ni spela? Bas och Keyboards - Vad har ni för inspelningsmöjligheter? Stor studio med ak. trummor och percussion, gitarrer och basar, Hammondorgel och Fender Rhodes. ProTools HD2 med mängder med pluggar och instrument. EDIT ... håller med om att eventuella intäkter skall gå till välgörenhet...... Ang fördelningen hos STIM förslår jag att det delas upp mellan de som är med i låten dvs både låtskrivare och musiker efter arbetsinsats. Sen kan man ju efter eget tycke skänka pengar själv om man skulle se att det kommer in på STIM-avräkningen..... för att få egen balans på Karma-kontot så att säga.
  10. Visst hade jag väl kunnat sälja men det är inte så mkt värde i en sån (ligger på 400:- på blocket) att det är lönt jobbet ifall du inte bor i närheten. Kanske jag kommer på vad den kan va bra till nån dag. Har inte orkat sätta mig in hur man programmerar den via Automap-programmet.
  11. Ja det är det. Har dock ingen aning om hur de läckt ut på nätet. What's going on med Marvin Gaye, Bohemian Rhapsody med Queen, Long Train Running med Doobie Brothers och Superstition med Stevie Wonder är några exempel jag stött på. ...... och om någon har haft svårt att planka det där Clavinet-riffet som Stevie gör i Superstition kan jag avslöja att det består av 8 kanaler!. 5 olika slingor samt 3st delayreturer. resterande komp ryms på 8 kanaler. 🙂
  12. http://multitrackmaster.com/ Bara att googla på multitrack masters så kommer du säkert hitta en del matnyttigt. Vissa är dock kanske inte helt legala. Har "testmixat" Marvin Gaye, Stevie Wonder, Queen m fl. Är rätt häftigt att sololyssna en kanal av en legend.
  13. Novation Nocturn borde fixa vad du är ute efter....... jag har en som ligger och "skräpar" i studion.
  14. Att ta bort andetagen helt brukar låta onaturligt. Lägg sången på två kanaler och klipp upp så att att andetagen hamnar på en kanal utan kompressor och resten på en annan med kompressor. Sen kan du lätt mixa den på en nivå som inte låter flåsig snuskgubbe.
  15. Jag har ett positivhalarljud i IK Multimedias SampleTank som jag använt i en "cirkuslåt" med rysk baktakt. Det finns en gratis version av det programmet men osäkert ifall det ljudet finns med där. http://www.ikmultime...k-2-xl-versions
×
×
  • Skapa ny...