Jump to content
Annons

Dan Ö

Medlem
  • Antal inlägg

    202
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Dan Ö senast vann var 17 oktober 2018

Dan Ö hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om Dan Ö

  • Födelsedag 1978-09-13

Om mig

  • Stad/plats
    Stockholm

Senaste profilbesökare

5 140 profilvisningar
  1. Råkade se att den vanliga analog vs digitaldebatten är igång igen. Svaret på den frågan är att det ena ersätter inte det andra. Jag driver själv en analog studio i Stockholm. ( http://www.missingmanrecordings.com ) Att det ska vara så hemskt mycket dyrare är lite av en myt. Ja, tape kostar men digital utrustning av hög kvalitet är också dyrt och inte minst alla studiotid som spenderas på att sitta och klippa och klistra mellan en miljard sångtagningar. Vad slutnotan blir för en studioinspelning beror mestadels på planering och förberedelse. Angående bristande ljudkvaliten på moderna skivor så beror det bland annat på okunskap hos producenter samt oförståelse för dynamiskt ljudomfång samt såklart den generella bristen på pengar i branschen. ( Sök Loudness war för mer info i den frågan. ) Inte den digitala tekniken.
  2. Lite gammal tråd men är det bara jag som inte längre kan se bilderna?
  3. Dan Ö

    1" band

    Som wellnes skriver rmg911 är nog närmast. Dock så måste du ändå trimma om bandaren, folk som säger annorlunda har fel. Biasinställningarna stämmer inte. 911:an blir nog fint även på tascam maskinen.
  4. Vi håller på att uppgradera vårt kontrollrum och det börjar bli klart. Lite fix kvar. Vi är som sagt inte riktigt klara ännu men redan nu så har det blivit en avsevärt stor förbättring av akustiken med en jämnare frekvensåtergivning. Så här ser det ut just nu.
  5. Tack! Det låter som ett trevligt upplägg för inspelning. Man får bara akta sig så att all elektroniken inte äter upp en och tar all tid ifrån det faktiska inspelandet. Något som man ibland kommer på att det kanske gör... 🙂
  6. Bygge av membranabsorbenter samt spaltabsorbenter.
  7. Wow! Ser otroligt snyggt och supervälgjort ut. Vilka skills du har!
  8. Tack så mycket! Visst låter det bra men att det också är rätt feeling och arbetstänk är minst lika viktigt. När det kommer till kritan så tycker jag att en väl skriven och framförd låt är det absolut viktigaste men sen får det ju också gärna låta bra. Jag har varit i och sett så många väldigt tråkiga och oinspirerande studios. Jag är själv musiker och kan tycka att det kan vara svårt att prestera när man inte har någon feeling alls. Det är något som också kanske kan vara värt tänka på för de som gör sina rum helt raka och kanske helt döda. Ibland vill man t.ex. som trummis få lite extra basskjuts ifrån rummet eller som violinist ha lite efterklang för att intonera rätt eller som en saxofonist som besökt oss ett antal ggr tycker att rymden ger rätt känsla och då gör det mer inspirerande och roligt att spela. Ett annat sak med analoginspelningen är att det tenderar att låta bra direkt. När man går in i kontrollrummet och lyssnar så vill man kanske inte alltid höra, "bra spelat, ljudet fixar vi sen". Hör man direkt att det kan låta bra så blir man lite mer motiverad i fortsättningsarbetet. Några tankar... 🙂
  9. Tack! Nja, det är ju inte gratis men det blir något billigare när vi kan hyra ut en del som replokal.
  10. Tack!, Var även inne på din site. Top Floor studion var ju inte att leka med, vilka fantastiska lokaler ni har! Finns ni också i Stockholm?
  11. Tack!, Jag var inne och lyssnade på er musik, gött sväng!
  12. Golvet i princip klart. Samt skiljevägg mellan studio och replokal/kök. Fönstermontering. Vi använde två supertunga isolerglas. Vägde upp mot 100kg om jag inte minns fel. Tro det eller ej men vi hade tjejbesök i vår supernördiga quest på den ultimata analogstudion.
  13. Vi la som sagt ett tjockt grangolv på "scenen". Här har vi reglat vidare av kontrollrummet och slussen: EPDM gummi och en massa fogskum för att hålla det snortätt.
  14. Ja, vi har faktiskt inte märkt av några problem med detta. Själv tycker jag att nivåskillnaden är ett ganska trevligt inslag. Det blir lite som en scen och där är ganska soft att sitta. Ibland väljer någon att stå där och spela för att få mer utsikt över de andra i bandet. Det hade ju varit roligt att med ett iso/sångbås där uppe. Vi får väl se ifall något sådan blir verklighet någon dag. Man kan ju inte bara hålla på och bara bygga utan måste även hinna spela in lite. 🙂
  15. Tack! Ja, somliga tycker bara analogprylarna är ett otyg, men vi gillar att hålla på med det. Kom gärna förbi någon gång ifall du har lust.
×
×
  • Skapa ny...