Jump to content

Tomas E

Medlem
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About Tomas E

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

1,816 profile views
 1. Det är Shure original som ska passa till modellen samt till några andra. Nåja, man kanske får testa sig fram lite försiktigt. Jag köpte det utifall att jag kommer att använda den ute. Har kollat lite och hittat trådar där det står om försämrad diskant mm, så jag kommer att använda pop-filter i studion. Kanske inte om jag ska spela in pop-musik. 🤪
 2. Har skaffat ett vindskydd till en Shure Beta 87A. Tänkte försöka få på det på micken men det är rätt tajt. Finns det nån bra metod? Man vill ju inte att det ska gå sönder, samt att man vill kunna ta av det i samma skick också.
 3. Tack! Då håller jag mig till dem jag redan har. 👍
 4. Tack för tipsen! Ser att du använder fabfilters effekter, de är ju rätt dyra. Är skillnaden i ljudkvalitet - om man använder samma inställningar i de plugins som medföljer t ex Cubase, Logic eller Digital Performer - avsevärd? Är det så stor skillnad att det innebär skivkontrakt eller inte, om man säger så? Har testat nån av dem för flera år sen men det var mycket att sätta sig in i, så jag hann aldrig få nån egentlig uppfattning om skillnaden innan testperioden var över. Kanske några fler som vill tycka till också. 🤞
 5. Vi får nog svaret när Jon återkommer från semestern. 🤞
 6. Det jag inte får ihop är att en luftig mix som det kallas, i så fall är lika med mer bas. Kanske inte nån superjämförelse, men ju mer man tömmer ett rum på grejer, desto mer luft blir det i rummet. Använder man samma resonemang vad gäller att mixa skulle mindre bas ge en luftigare mix. Mer bas skulle ge mindre luft i mixen, inte mer. I så fall kan man inte lägga till mer luft om man lägger till mer lågbas eftersom de motverkar varandra. Såvida inte dessa är helt oberoende av varandra förstås.
 7. Jon, du skriver: "Gröpa ur" = ta bort, eller lägga till? För om man t ex gröper ur en träbit så tar man bort delar av den. "Hålla igen på luften": "En luftig mix" = mindre bas? eller "En luftig mix" = mer bas? Om jag ska tolka det som jag tror, så menar du: Min naturliga instinkt är att framhäva lågbasen, men istället för det så håller jag igen på den så att det därmed blir mer luft i mixen. Är det så du menar?
 8. Det säger jag inte heller. Det jag sa från början var att ljudkvalitén på streamingtjänster är sämre, såvida man inte lyssnar på Tidal eller motsvarande. Att därför lägga ner tid på att försämra ljudkvalitén på min låt känns helt åt pipan. Det arbetet får respektive streamingtjänst göra själva, vill de inte det så tänker inte jag ödsla mer tid på dem.
 9. Har bara lagt ut musik där en gång för några år sen. Då normaliserade jag som vanligt. Skulle jag göra det idag skulle jag förmodligen göra på samma sätt, ett enda kommando sen är det klart. Sen får de göra vad de vill med den. Den myckna tid jag får över kan jag istället använda till att skriva nya låtar, i den mån jag gör det. Tycker synd om alla småskapare som sitter hemma i sin studio och sliter sitt hår för att få till mixen och volymen med siffror och termer som man inte ens vet om det blir bra ändå där låten hamnar i slutänden. Man kan sitta och lyssna på sin egen streamingmix till
 10. Alltså ska man ha en version av sin musik i CD-kvalitet och en för streamingtjänster. Jag kan inte tänka mig att skivbolagen gör avkall på den kvalitets-skillnad som finns mellan dessa standarder, för ju svagare mix desto mer brus. 0 dB kommer alltid att vara det optimala.
 11. Jag kommer att fortsätta normalisera som vanligt så får de göra vad de vill. Det som lyssnar och klickar på gilla-knappen uppfattar ändå inget annat än om de tycker låten i sig låter bra, särskilt inte som många av dem lyssnar genom kassa hörlurar. Och 192 kHz har ingen någon nytta av heller utan bara ett försäljningstrick, så fortsätt med CD-standarden. Den kommer ändå inte att ändras och den är dubbelt så frekvensrik som vad det mänskliga örat kan uppfatta.
 12. Då mindes jag rätt. Dvs där blir effekten av fasvändning den helt motsatta till det som beskrivs i artikeln, och som man normalt vill uppnå genom just fasvändning. Lite förvirrande men samtidigt intressant, och kan vara värt att ha i minnet.
 13. Det jag har fått lära mig vad gäller fasfel handlar om när man konstruerar ett syntljud. Om man inte snedstämmer stämmorna låter det på något sätt ihåligt. Men där handlar det som jag förstått det om att syntarnas ljud - dvs om man t ex har samma stråkljud och dubblerar det - är exakt likadana och det har jag fått lära mig är fasfel. Hur förhåller det sig med det egentligen? Vad gäller fasfel vid inspelning med mikrofoner: Om man ska spela in i stereo, är det alltså bättre då att inte ha ett matchat par mikrofoner, som då inte tar upp ljudet på exakt samma sätt? Det borde vara på det sätt
 14. Har för mig att jag läst att en bokhylla full med böcker ska vara bra eftersom ljudvågorna sprids åt alla håll.
×
×
 • Create New...