Jump to content

Tomas E

Medlem
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

Reputation

2 Neutralt

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

2,051 profile views
 1. Tack! Kommer inte åt med nageln. Får prova med en liten mejsel då, eller om jag hittar nåt likande av plast så är ju det bättre.
 2. Har köpt ett stereo-set av dessa. Vad ska man lämpligen använda för verktyg för att justera inställningar för ljudtryck och frekvenskurva? Och så vill man ju inte trycka för hårt heller så att något skadas. Jag tänker spontant att en liten mejsel är det man måste använda, med viss försiktighet. Jag vet däremot inte om man bara ska trycka i sidled eller om man även måste pressa ner lite.
 3. Kan vara värt att ha i åtanke. 👍 Min router står i hallen dock, långt ifrån datorn. I och för sig skulle jag kunna testa nån gång att göra en sån där lång nattlig inspelning med och utan router inkopplad. Lägger det till att-göra-listan.
 4. Okej. Jag bor i lägenhet, så det är svårt att kolla.
 5. Har upptäckt det för bara några veckor sen. Inte varmt inne, lagom temperatur. Fläktarna går heller inte mer än på lågvarv såvida jag inte renderar en film då de går upp tillfälligt. Det är ett rejält kylsystem i den här datorn från början. Eller menar du värmesystem i huset eller lägenheten?
 6. Kan det här vara nåt? https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/grenuttag/204150-supra-grenuttag-md08-16-eu-sp-mk3/
 7. Tack! Låter som att det blir en svår uppgift att få tag på ett sånt. Kom just på att nån elektriker för en massa år sen sa att det är "skitig" ström i det här huset. Hur han förklarade exakt minns jag inte, men det kan ju vara en del av orsaken.
 8. Jag har haft det i åtanke. Skulle kunna köra igång en inspelning innan jag går och lägger mig, och se om det är nåt annat än ett streck i vågformen på morgonen. Tror inte att det har med buffertstorleken att göra eftersom det som sagt även kan höras när jag inte spelar in. Har tidigare kollat hur mycket belastning det blir när jag spelar in, de staplarna går inte upp mer än till 20-25%.
 9. Har ingen aning om vad grannarna håller på med. 😄 Tror inte att elen är åtgärdad heller, många underhållsarbeten ligger nere pga Coronan. I och för sig kanske nåt behöver repareras då, men det ligger utanför min kompetens, och kanske i så fall inte heller inne i lägenheten.
 10. Tack för dessa tips! Ska kolla upp mer om detta. Jo som sagt, det uppstod även när jag inte spelade in.
 11. Nyligen har det börjat uppstå knäppljud lite då och då. Inte ofta, men man märker det ju när man spelar in eftersom det nog så irriterande blir inspelat. Det kan ju ha många orsaker, men jag är övertygad om att det är något i datorn som orsakar problemet. Jag satt nämligen vid ett tillfälle med hörlurarna direkt till datorns inbyggda utgång och hörde det då. Alltså kan det inte vara mitt externa ljudkort som spökar, det var avstängt. Jag höll inte heller på att spela in, satt och lyssnade på musik. När jag hörde ljudet hade jag ingen musik igång. Det var alltså helt tyst förutom att det knäppte till, en eller två gånger. Har en Lenovo Legion T530-281CB stationär dator, Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD på 512 GB där Windows ligger, samt en till HDD på 1 TB. RAM-minnet är Corsair Vengeance LPX DDR4 2x16 GB 2666 MHz (Dual channel).
 12. Det är Shure original som ska passa till modellen samt till några andra. Nåja, man kanske får testa sig fram lite försiktigt. Jag köpte det utifall att jag kommer att använda den ute. Har kollat lite och hittat trådar där det står om försämrad diskant mm, så jag kommer att använda pop-filter i studion. Kanske inte om jag ska spela in pop-musik. 🤪
 13. Har skaffat ett vindskydd till en Shure Beta 87A. Tänkte försöka få på det på micken men det är rätt tajt. Finns det nån bra metod? Man vill ju inte att det ska gå sönder, samt att man vill kunna ta av det i samma skick också.
 14. Tack! Då håller jag mig till dem jag redan har. 👍
 15. Tack för tipsen! Ser att du använder fabfilters effekter, de är ju rätt dyra. Är skillnaden i ljudkvalitet - om man använder samma inställningar i de plugins som medföljer t ex Cubase, Logic eller Digital Performer - avsevärd? Är det så stor skillnad att det innebär skivkontrakt eller inte, om man säger så? Har testat nån av dem för flera år sen men det var mycket att sätta sig in i, så jag hann aldrig få nån egentlig uppfattning om skillnaden innan testperioden var över. Kanske några fler som vill tycka till också. 🤞
×
×
 • Create New...