Jump to content
Annons

Dubba samples, ex virvel i Addictive drums?


fender__

Recommended Posts

Hejsan

Håller just nu på att mixa för fullt och jag följer en av waves bok där man får olika omixade färdiga låtar som man ska mixa. Tanken är då att man ska följa anvisningarna som står i boken och där dem beskriver varför dem gör som dem gör!

Jag kom fram till mixning av virveln och där skriver dem att dem bytt ut virveln till en samplad virvel som dem dubbad.

Nu undrar jag, kan man dubba en samplad virvel (ex addictive drums) och hur gör man det på ett bra sätt?

Är det att bara ändra lite i velocity så att man inte får en exakt kopia av första spåret?

Tack på förhand för hjälpen!

//Emir

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Dubbning av en virvel kan väl ske på olika sätt. Men oftast använder man sig av olika virvlar som kompletterar varandra. Man kan ju också leka med parallelkompression också, eller så dubblerar du virveln och pitchar ner den ena (tex) för att få den att låta lite fetare.

Link to comment
Dela på andra sajter

Antar "fender" menar Anthony Egiziis Mixing Mastering with Waves (?)

Att ersätta en trumma eller ett instrument betyder oftast att man tycker det inspelade instrumentet är så dåligt att man inte klarar av att göra något användabart av det, och att man tvingas byta ut det för att klara av att göra en redbar mix överhuvud taget. Grundläggande slutsatsen av det är ju att man borde skapa en ny inspelning, ett nytt grundmaterial.

I slutändan av alla resonemang om detta så hamnar man ju i återvändsgränden att det ljud man ersätter originalinspelningen med är skapat av en tekniker som antingen är betydligt mycket bättre än en själv, eller haft otroligt mycket bättre grundmaterial att jobba utifrån än man själv har. Oftast är de det förstnämnda. Om man kunde skapa ett lika bra eller bättre/mer passande ljud själv, varför gör man då inte det istället för att trycka in någon annans sound?

Talar man om moderna produktioner så menar man oftast låtar som följer DAWens tidslinje, följer takterna parallellt. I de flesta fall kan man bara lägga in ljudfilen som ska ersätta/komplettera originalet efter rutnätet, så överlappar den originalinstrumentet.

Om musiken inte löper efter något konsekvent rytm-mönster som ens DAW kan använda sig av, så måste man använda sig av triggning. Det finns olika sätt att göra det på beroende på vilken DAW man använder sig av. Det finns även ett fåtal mer eller mindre effektiva mjukvaror, som skapar MIDI-filer utifrån audio-spår, som man kan importera i sin DAW sen.

Redigerat av Signia
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...