Jump to content

fender__

Medlem
 • Content Count

  612
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by fender__

 1. Hej, Lite nyfiken på om ni kommit igång med denna fantastiska tjänst? :)
 2. Hej När jag ska kalibrera så så jag -12 dB FS på OUT och -86 på IN. När jag sedan ska ställa in nivån så IN överensstämmer med OUT så händer inget. Jag använder RME UC ljudkort och i OUTPUT väljer jag 1: Analog 1(1) (alltså ena monitorn) och i INPUT väljer jag 1: Analog 1 (1) (vilket är mic/line 1 på kortet). Men inget händer när jag i totalmix vrider upp analog 1. 48V är på. Ändrar sedan input till Analog 5. Då kör jag via mitt preamp iSA focusrite. Där kan jag justera volymen till samma som output men signalen blir stark. Kan någon vänlig själ hjälpa mig med detta? Tack.
 3. Go kväll gott folk. Tänkte jag skulle dela med mig av en låt som jag gjort tillsammans med en kompis. Låten är framförd av en gammal idol deltagare vid namn Abe Adwar. https://www.youtube.com/watch?v=jQW5cURLqiE Tar jätegärna emot er feedback på denna /Emir
 4. Har redan postat en gång. Tyvärr så hjälpte det inte. Har varit i kontakt med tillverkaren av ljudkort (presonus) moderkort (gigabyte) updaterat W7, Bios, alla drivrutiner. Vet inte vad mer man kan göra.
 5. Hej Mitt ljudkort verkar inte lira bra med min uppgraderade dator. Undrar om det finns någon som kan hjälpa mig genom att låna ut sitt ljudkort bara för att se om det verkligen är ljudkortet som krånglar. Musikaffärerna i stan är inte så villiga att hjälpa till tyvärr Och skulle jag köpa ett nytt och det visar sig att det inte är ljudkortet så kan det bli svårt att lämna tillbaka ljudkortet eftersom man numera måste registrera ljudkortet vilket gör det svårt att lämna tillbaka det.
 6. Japp det har jag. Varit inne där också och fipplat. Ska testa att uppdatera drivers till moderkortet också. Kanske där det strular
 7. Japp, har installerat senaste drivers Har endast testat i windows media player. Några andra förslag? Och tack för dina tips!!
 8. Jag uppgraderade min dator i helgen och bytte då ut processor (i7 5820k), moderkort (gigabyte ga-x99-ud3) samt nya minnen 2x8 Gb 2133Mhz. Ljudkortet är Presonus firebox som kopplas in via Firewire. Eftersom moderkortet saknar firewire inputs så köpte jag ett PCIe kort på Kjell.com för 359kr som har två st firewire uttag. Allt fungerar hur bra som helst men när jag installerar mjukvaran till ljudkortet och kopplar in det så är signalen sjukt stark och det distar och har sig. Räcker att jag höjer volymen 1% i ex media player så låter det ganska högt. Samma sak händer när jag lyssnar från hörlurarna. Kör med cubase 5.5, W7,
 9. Tja Ska uppgradera datorn med nytt moderkort, CPU samt minne och W7 och undrar om jag kan föra över alla mina projekt jag gjort i Cubase på en extern HD, montera dit nya komponenter på datorn, installera allt på en ny HD (W7, cubase, plugins osv) och till sist föra mina gamla projekt till den nya HD:n? kommer det att fungera? Ev kommer jag väl få länka om lite fall vissa pluggar skulle ligga på en annan plats än innan.
 10. Kör med en i7 920 2,66Ghz processor. 8 GB RAM. Jämförde min med 5820k och CPU mark rate för 920 låg på 4,98 medan 5820k låg på 12,959 Jäklar, kanske ändå lyckas dubbla prestandan??
 11. ok,Är det en nyare processor? Skriv gärna lit eom datorn också Läste om lite i tråden och som "RainyDays" skriver så kan det vara prisvärt att koppla 2 datorer till 1. Men kan man då verkligen jobba i samma program och att båda datorerna jobbar? Räcker det då att ena har Windows eller måste båda ha det? OCh hur är det med Cubase? Måste den vara installerad på båda? Har ju bara en USB-dongel.
 12. Någon som testat maxa sin i7:a med plugins? Hur många klarar den av och vilka plugins är det?
 13. jo visst men den är ju 4-kärnig 5820 är 6-kärnig
 14. Shit. Det var ju exakt det svar jag var ute efter. Ska gå en "google sök" kurs. Tusen tack för hjälpen Att köra med en latency på 6ms är ju inte så farligt Jäklar det blir ganska dyrt i slutändan. i7 5820k 4000 Ga x99M 2400 Minne 1800 W7 (mitt nuvarande är ett OEM) 1000 9200:-
 15. W7 är 64-bitars och även Cubase. Men det säger väl inget om hur många kärnor Cubase klarar?
 16. Jo visst att just CPUn är dubbelt så snabb som mina gamla behöver det inte per automatik betyda att jag kan köra med dubbelt så många plugins, eller hur. Det är nog fler parametrar som spelar in. RAM minnen. Vad Cubase klarar av osv. Hur mycket mer kommer 32GB att göra prestandamässigt jämfört med 16GB?
 17. Blir ny processor, moderkort och RAM-minnen. Eftersom jag planerar att köra på i7-5820k processorn med 6 kärnor undrar jag nu om Cubase 5 (eller 5.5 tror jag det var jag hade. A, 5,5 om den uppdateringen var gratis, annars är det 5.4X.) kan hantera 6 kärnor? Någon som nämnde i tråden att man fick kolla upp detta. Jag hittar ingen info om detta på nätet så tänkte kolla med er om ni vet? Och undrar även hur mycket mer plugins jag kommer kunna köra? Min nuvarande i7:a är ca 5 år gammal och består av 4 kärnor tror jag det var
 18. Hej Tack för alla svar Jag vill ju helst inte lägga 4000 på processor, 3000 på moderkort för att få en bättre dator. Dsp har jag fått bättre förståelse för och nog inget för mig Jag arrangerar och mixar samtidigt vilket kanske inte är så optimalt. När det blir för mycket för datorn så fryser jag ex Eastwest pluginen och mixar i omnisphere,när jag är klar där så mixar jag eastwest och låser omnisphere osv. Funkar men blir drygt om man ska ändra en liten grej i något som är fryst för att det tar ju tid att frysa plugins. Koppla en annan dator som styr vissa pluggar låter intressant. Hur glr man? Berätta mer? Inkoppling, köra cubase i ena och plugins i andra? Hur får man till det?
 19. Hej Har en hemmabyggd dator som är ca 4-5 år gammal nu. Har i7 processor, 16Gb RAM så den fungerar skapligt bra faktiskt. Kör kanske 8 spår EastWest pluggar, 8 spår Omnisphere, 2 spår trilian, SSD, xx antal gitarrsår,essa spå klarar datrn även av pluggar att mixa med. Waves och liknande pluggar (fast då med en latency på max, alltså 40ms). Totalt kanske det blir 40-60 effektpluggar (Eq, kompressor, reverb, dist, delay, mm.). Ändå känner jag mig inte nöjd. Hört folk som pratar om extern DSP osv men aldrig riktigt satt mig in i hur det funkar. Kan man installera separat CPU som ex styr vissa pluggar? Eller vet ni något annat tillvägagångssätt för att kunna få ut mer prestanda så datorn klarar fler pluggar? Tack!
 20. Det frekvens område jag upplever som lite problematiskt är vid 5-6kHz och där upplever jag att det är "Harshness" området i just det här fallet. Men visst ska kanske testa att höja från 10kHz och uppåt. Trodde inte lyxdiskanten låg så pass högt upp.
 21. Hehe skönt å höra att det låter bra hos dig också Ett par instrument blev det, ja!
 22. Får se till att verkligen fixa till lite lyx-diskant Har ni nr synpunkter på basrestret? Borde jag höja kicken något eller kanske mer kräm i basen? Tack för feedback!
 23. det hade varit toppen Nu när öronen fått vila från låten ett par dagar så tycker jag att diskanten är för spretig och skär nästan lite (men detta hör jag bara i in-ear lurararna (a-jays 4)) Sången börjar jag tycka om mer och mer faktiskt
 24. Hej! Testat med exciter men fortfarande blir det för "harsch". Får testa mig fram helt enkelt. Kul att höra att du tyckte om det "Burnin Sven"
 25. Nej det var inte medvetet Tack för just sångfeedback. Något jag verkligen måste jobba mer med. Ökar jag mer på diskanten så blir det för "harsch" och skär nästan i öronen typ. Så fick kompromissa lite där.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.