Jump to content
Annons

LaBrea

Medlem
  • Antal inlägg

    295
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    5

Allt postat av LaBrea

  1. Och om man ska gå på vad som är på listorna idag, då är det inom 50 sekunder som gäller!
  2. Jag tror inte det är svårare än att hon sjöng in "burn" i en ton, och när frasen höjs så har de helt enkelt fulpitchat upp rösten 🙂
  3. Hade en gura som när crankad in i en högljudd stärkare fångade upp finsk radio i repan. Oväntat behov av noise-gate.
  4. Tack för era svar! Rummet är definitivt inte ritat av en akustiker. Det är byggt av en privatperson med grundläggande "akustiktänk". Dvs, vinklade basfällor i hörnen etc. men istället för att kanske absorbera hårt i främre delen är hela rummets väggar byggda i absorberande material, vilket gör att känslan är lite mer av ett sångbås än ett kontrollrum. Diffusorer var min första tanke på bakre vägg, men vi sitter inte med en superstor budget efter diverse utrustningsinköp (Vicoustics grejer är ju tämligen dyra), så vad skulle ni säga, spaltpanel plus diffusor på bakre vägg?
  5. Hej! Jag och en kollega har hittat en lokal som vi funderar på att hyra in oss i. Bra läge, bra atmosfär och flytande konstruktion etc. Det finns egentligen bara ett litet problem. Rummet är byggt på så sätt att absorbering är inbyggt i väggarna istället för som separata paneler, vilket gör att jag kan tycka att rummet är lite väl dödat, speciellt den bakre delen, för att vara optimalt som ett kontrollrum. Ni som är akustikkunniga, om det finns, vad skulle kunna vara en bra fix för att göra bakre delen mer av en "live end" istället för att ha hela rummet som en dead end. Hoppas ni förstår vad jag menar. Kan vi helt enkelt smälla upp reflekterande material bak i rummet? Rummets dimensioner är ca 5 x 3 meter. Tacksam för tips!
  6. Vill inte vara den som är den, men två frågor. Dels, vad har du för budget gällande produktionen? Och två, hur och var kan producenten i detta fallet se att du har en stor fanbase som är potentiella köpare/lyssnare? Kollade in Skyfallklippet på din youtube, men du har i princip inga views eller liknande vilket är lite oroande. Har du andra konton på social media som styrker en fanbase? Även om pengar är pengar i produktionsersättning så finns ju även ett visst mått av anseende med i bilden. För att ta ett överdrivet exempel så har ju folk som Max Martin skrivit låtar till Fame Factory deltagare utan att ta cred officiellt pga anseendet inom branschen.
  7. Harmonize/-ing är själva akten av att sjunga stämmor, en stämma är kort och gott "a harmony".
  8. Det är som föregående talare skriver. Här handlar det inte om mixen, utan det är ljuden i sig som fäller slutresultatet. Försök eventuellt återskapa med någon högkvalitativ plugg, typ Vir2 Mojo eller Session Horns Pro exempelvis.
  9. Korta pointers: gör ett val - antingen har du subbig bas eller subbig kick. Vanligast tar kicken lägsta registret. Sidechaina! Eqa bort i området där kicken jobbar (i basen alltså), Du kan även skära i kicken där basen jobbar. Kort tail på kicken kan hjälpa att ge mer utrymme för lågbas.
  10. Detta är bara en vanlig samplad öppen hihat. Du får den "sugande" effekten av att det kommer ett virvelslag och en stängd hat på nästa 8ondel. Kolla igenom, som ovan sagt, ett 808 kit eller liknande!
  11. Nja, både Stutter Edit och Effectrix har i det stora hela ett helt annat "tänk". Det är effektpluggar som är till för att göra "skumma" effekter. Här handlar det om standard trancegating och då är det mycket enklare att antingen använda synthens egna inbyggda trancegate (om det finns, Sylenth kan göra detta, Nexus mfl) eller isåfall googla på "free trancegate" eller nåt sådant för att få önskad effekt. Känns överkurs att använda Effectrix bara till att gatea en pad.
  12. Precis som du nämner ovan lite så är "flickrandet" en gate. De ljud du letar efter är alltså presets som i Sylenth brukar heta just GAT. Camel Audio har även en plugg som heter CamelSpace med en inbyggd Trancegate, Nexus har en gate, men du kan även göra ljudet själv genom att hitta ett padljud, lägga en vanlig gateplugg som insert och sidechaina denna mot en trigger, förslagsvis en attackig hihat som du lägger i valfritt pattern och tar bort outputen på.
  13. "Standard" för house är ju Dancepiano 2k7 preseten i Nexus, som finns i ett otal låtar. Annars gillar jag Korgs M1 piano som också finns som plugg.
  14. Bill Lawrence faktiskt, under större delen av storhetsperioden!
  15. Det är ett ljud från Juno-106, dock inte direkt från synthen utan samplad. Men rätt ovan annars för att få nåt liknande!
  16. Jag har gått den. Rätt okej utbildning som är lite "vad man gör den till". Eftersom att du delar hus med folk som går musikal, trumlinje, singer/song, gitarr, you name it så finns ju stora möjligheter till collabs. Däremot kanske man inte ska förvänta sig livsomvälvande tips. Du har erfarna och professionella lärare men som man kanske kunde önska att man fick fler timmar med. Det är inga superstudios etc, men om du verkligen lägger manken till och jobbar hårt så har du möjlighet att knyta lite snygga kontakter. Måste dock hålla med någon ovanstående talare att Musikmakarna är ännu bättre för chansen att komma in i branschen, även Bagges Dreamhill där du får bra möjligheter. Under mitt år på Kulturama så hade vi en bransch-A&R som kom och lyssnade på lite låtar en gång. I övrigt var den största chansen man hade att man skrev en grym låt som någon av lärarna gillade och kunde tänka sig att pitcha (Tony Malm/Per Aldeheim). Men det finns ju success-stories därifrån, och även om jag inte känner många så finns någon/några som lever på musiken idag, så kör hårt!
  17. Hej! Lite sen på bollen, men är den uthyrd ännu?
  18. Haha det är en riktigt märklig känsla av starstruck-het. "Röka bajs i skolan" var nog den mest spelade låten among friends när jag gick gymnasiet. Fantastisk! Tack för den !
  19. Sylenth1, fixa hem alla Vandalism preset-paketen. Där har du house.
  20. 5 av 5 svenska tandläkare rekommenderar att inte använda EQ efter sista limitern. Man kan alltid lita på reklamerna.
  21. Förstår vad du menar! Men det är förmodligen bara pga väldigt mycket sub och dist på det som ger känslan av att den "svajar".
  22. Eilert Pilarm är ju ett annat namn som dyker upp.
  23. LaBrea

    OS X Finder fråga

    Don't drink and find(er).
×
×
  • Skapa ny...