Jump to content
Annons

Hur stor roll spelar mikrofonkablaget?


Jonizots

Recommended Posts

Annons

http://www.guitarnuts.com/technical/cords/index.php

"Likewise, take with a very large grain of salt the wisdom of your buddy with the "golden ears" who swears he can hear the difference between an oxygen-free copper guitar cord endorsed by a famous guitar hero and any decent quality cord. It would be nice if you could force him to prove it in a scientifically conducted double-blind test – but such folks never let themselves be confused by the facts. It's entirely unproductive to argue with that sort of person – but that doesn't mean that you have to waste your hard-earned money on their fairy tales!"

Redigerat av Gilbert
Link to comment
Dela på andra sajter

drloop (oregistrerad)

Musikproduktion på Linnéuniversitetet, lägg det på minnet ni som funderar på liknande utbildningar... 😆

Njae, nu drar vi väl lite väl höga växlar.

Vi vet inte bakgrunden så nu gissar vi eller hur?

Link to comment
Dela på andra sajter

Njae, nu drar vi väl lite väl höga växlar.

Vi vet inte bakgrunden så nu gissar vi eller hur?

Nej, du har givetvis rätt. Fick för mig att denna ”referens lyssning” var ”lärarledd” vilket den givetvis inte kan ha varit (för om så var fallet så gäller mina råd fortfarande):

Har haft referenslyssning av kablage på den utbildningen jag går, allt från klotz till zaolla och det är definitivt skillnad från kabel till kabel. Om inte annat i karaktär.

Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)

Jag tillåter mig att tvivla mycket starkt på detta, men jag har ett gäng kablar av olika kvalisort (från billigaste Clas Ohlsson-kabel, till dyra Monster och svindyr Zaolla silverkabel) liggande för ändamålet, så jag kommer att göra inspelningstester när andan faller på och tiden räcker till, så det kommer så småningom att bli tillgängligt, i form av ett blindtest. 🙂

Fan va nice! ser jag fram emot! skulle vara mycket kul!

Missade att de var så många som svarat shit! kul med så mycket svar och otroligt mycket bra kunskap!

utan att tjaffsa för mycket så är de ju inget pålitligt test när man testar kablar på en lektion utan någon vetenskapligrapport? Jag går på DVK i Stockholm, att påpeka något utan att kunna visa hur man gjort och fe en klar bild av hur testet gick till så andra kan göra om det, är ju helt meningslöst.

Detta får mig att minnas hur en mellanstadiet lärare stod i 10 min och övertygade oss hur otroligt viktigt ögonmåttet var och när alla följde flocken så bad han oss springa in till syslöjden och hämta ett, alla sprang....

klart att när en lärare står och förklarar hur otroligt viktigt de är, och sen får en hacka av musikbutiken för varje såld sladd så funkar de ju!

Kan förstå att gittarer spelar större roll och seriekoppling säkert sätter andra krav, men man kan dra slutsatsen att de egentligen handlar om slitstarkeheten mer än kvalitén på ljudet? 🙂

Hahaha natvaktaren, utan att vara för elak så kan man undra vem skolans sponsor är 😉

//Jonathan

Redigerat av Jonizots
  • Gilla 1
Link to comment
Dela på andra sajter

Tur att man la in en reservation 😄 :

https://www.studio.se/index.php?showtopic=83827&view=findpost&p=1197060

I det stora hela så gäller dock fortfarande; Ingen skillnad på kabel förutsatt att du använder rätt kabel. ⚠️

Link to comment
Dela på andra sajter

...som jag också nämnde i mitt tidigare inlägg där jag länkade till min lilla Wiki-artikel om ämnet kapacitans i audiokablar: https://www.studio.se/index.php?showtopic=83827&view=findpost&p=1197058 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag vill påpeka att till elgitarr, till skillnad mot micksladdar, så är det väldigt viktigt med bra kablar. Man hör skillnaden, ju fler kablar mellan alla stompboxar ju viktigare. Sist köpte jag lösvara på Börsen o lödde själv, en kabel som i stället för flätad skärm har nån sorts kol i plasten. När man spelar singelcoil med mycket dist ger bra kablar till gitarren en stooor skillnad.

Till studiomicken verkar det spela mindre roll för ljudet.

Jag har tidigare trott att min Fender Tele ska låta som den gjort i flera år (särskilt när gitarrtekniker sa att lite missljud måste man räkna med). Jag använde en helt ok gitarrkabel 150 kr från Musikbörsen (glömt märket, syns ej på). Men så passade jag på att köpa ny kabel när jag skaffade elbas och provade den till Telen också. Extrem skillnad. Nu var plötsligt alla sprak, biljud och gud vet allt borta. Kan alltså rekommendera Planet Waves med inbyggd lättåtkomlig strömsbrytare på kontakten. 500 spänn MB, 230 spänn MusicStore Tyskland.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...