Jump to content
Annons

Hjälp! Hur gör jag ett bra intro?


simonwellander

Recommended Posts

Annons

Träna på instrumentet du spelar på detta är en lösning, och lyssna på mycket musik .För det finns nog ingen som kan hjälpa till riktigt med en sådan sak, utan det kommer från dig själv .Vad du tycker är bra, kanske jag inte tycker om. För vi alla tycker så olika.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det kan vara väldigt svårt om man kör fast eller får idétorka.

Det skulle underlätta om du beskrev vilken musikstil du jobbar med. Då kan vi ge dig stilspecifika tips och idéer för att få igång din kreativitet. Kanske kan du rentav ge ett ljudexempel på någon låt som du håller på med just nu och som saknar ett intro, eller har ett som du inte är nöjd med.

Men nåra rent allmänna råd skulle kanske vara (lägger fram det här med risk för att peka på saker du kanske redan har provat):

- Lyssna och analysera låtar där de har lyckats uppnå det du vill uppnå själv. Fundera på hur de har gjort det arr-mässigt, harmonimässigt, ljuddesignmässigt och/eller mixningsmässigt, eller vad det nu är som du känner gör just det introt så bra. Förhoppningsvis kommer du fram till nya insikter som du kanske kan använda på dina egna projekt, se bara upp så att du inte kopierar för mycket om du planerar att ge ut dina låtar en dag 😉

- Kom ihåg att syftet med ett intro i regel är att skapa förvänta inför det som kommer härnäst. Det ska fånga lyssnaren, men inte vara för vräkigt så att det blir ett antiklimax när väl själva låten börjar. Man vill ju inte skapa en massa förväntan och sen göra lyssnaren besviken! 😉 Sen måste ju naturligtvis övergången till det som följer introt (vers, instrumental refräng, nåt annat trevligt...) vara naturlig och smidig.

Hoppas att det kanske kan vara till lite hjälp åtminstone.

Lycka till!

Link to comment
Dela på andra sajter

Introt är nog den sista delen av låten jag gör/skriver.. Börjar alltid med refrängen och sedan vers.

En bra teknik är att använda dig av element ur breaket eller bryggan som intro. Eller om du har någon melodi-hook mellan refräng och vers som du kan öppna med..?

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...