Jump to content
Annons

Polder

Medlem
  • Antal inlägg

    829
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Polder

  1. Absolut. Men på en del inlägg verkar det som att de beter sig som att det är deras "hemsida". Kritik eller önskemål, vad man nu kan kalla det är helt klart befogad. Jag kanske missade hela problemet för i nuläge tycker jag absolut inte att det är för mycket reklam. Det verkar som att Olsberg och teamet har reducerat omfattningen en del?
  2. *förlåt* - jag har inte läst ALLA inlägg. 1) Är det vi användare som äger forumet? =) 2) Om man vill slippa reklam behöver det komma in pengar nån annanstans ifrån: Från oss. Vad skulle DU personligen vara villig att betala ifall forumet blev en betalvariant? Eller blev reklamen plötsligt inte så jobbig?
  3. Eller kanske hitta en beggad Mackie Control eller till och med Logic control? Själv hade jag en Tascam US2400 en gång i tiden. Underbart att jobba med.
  4. Du kan alltid ta kontakt med SoftTube (http://www.softube.se/)
  5. Finns nog inget bra sätt. Hoppas de löser det i nästa version (som alltid... ). Är det alltid exakt samma spår i varje projekt? Alltså upplägg? Iså fall skulle jag har gjort en template och importerad spåren i. Men jag har ingen aning om hur dina projekt ser ut... cmd+alt+c -> cmd+alt+v är nog det du letar efter, om det inte går att skriva något applescript eller liknande =)
  6. SKRIV KONTRAKT I ALLA LÄGEN! Inget kontrakt ingen remix. Inget kontrakt inget seriöst bolag...
  7. Gör om skulle jag säga =) Så blir den säkert 10 gånger bättre än tidigare versionen!
  8. Lite återkoppling. Nu har det gått ett bra tag. Jag har släppt några fler låtar och sålt en del fler copies =) Just nu ligger jag strax under 600 tracks sålda genom ReBeat. Sålda, ej streamde... Rebeat har dessutom utvecklad mjukvaran ordentligt så de känns väldigt professionellt. Jag har fått rapport varje månad på antal sålda låtar, streamade, vilka butiker, länder osv. Det som återstår är ju att lära sig marknadsföra sig själv bättre. Eller köra ett mer kommerciellt genre =)
  9. Tankeställning: Hur länge höll du på med låten? vs Hur lång tid tar det att hitta ett sätt att få tillbaka filerna?
  10. Jasså? Jag har faktiskt haft one i 4 år ca. Har alltid haft mp3 filer upplagda för lyssning. Men de kanske inte ville bråka med mig då jag hade va 12-15 konto där. Dock har jag aldrig kört WordPress på one. Men enligt de källor du uppger verkar det inte vara någon bra idé där. Jag röstar då också på binero. Kör med de idag. Har ett privatkonto med 11 domännamn som kör som webplatser och fungerar ypperligt. www.olivias.nu installerade jag för nån vecka sen och verkar tuta på mycket bra.
  11. Ett billigt alternativ är www.one.com där du får alla möjligheter till ett litet pris. Sedan installerar du wordpress. Hör av dig om du behöver hjälp. =)
  12. Jag jobbar som webdesign / webutvecklar. För mindre känsliga projekt kör jag binero. Är nöjd. Där finns det inbyggda funktioner för just såna som dig. Binero har också stöd att installera wordpress direkt från deras panel. Om jag var dig skulle jag titta på antingen one.com eller binero. Sedan installera wordpress för att handska med sidan. Om du behöver hjälp hör bara av dig. Att göra hemsidor är mitt dagliga jobb. Lycka till / Erik
  13. Polder

    Ny bärbar dator

    Jag skulle absolut satsa på en beggad 15" macbookpro. Alternativ ta de 5.000 extra och köpa en ny. 13 tum skulle jag inte rekommendera om du ska hålla på med grafiska grejer så som film etc. Även om man har extern skärm så finns det många många tillfällen som man bara vill sitta i en bekväm stol eller varför inte i trädgården för att jobba en stund... då blir 13" alldeles för liten. 15" macbookpro ska du ha =) 17" blir för stor. skulle inte vilja rekommendera det faktiskt.
  14. https://www.studio.se/index.php/topic/17383-styra-alesis-hd-24-med-pro-tools-digi002r/ Här är det "Brojd" som hade fått det o fungera. Kanske kan ge någon ledtråd. Verkar som att HD24'an ska vara master och protools slav. Och så skicka MTC via midi och clock via lightpipe. Lycka till!
  15. +1 Jag brukar till och med göra en subbas mono! Subbas och en låg kick ska stå för energin. Kommer du till en klubb där subbasarna står på ett annat ställe än topparna i PA't och så har du panorerade bas/kick blir det lite kajko =) SUBBAS + KICK alltid i mitten, helst mono. För att skilja Bas och kick brukar jag EQ'a. På kicken brukar jag sänka frekvenserna under 60hz och göra en liten topp runt 70-100 beroende på var det låter bra. På Subbasen gör jag sedan tvärtom: sänker dock alltid under 40hz och så sänker jag 80-120 hz ungefär. också örat som får avgöra. Sedan så är det ju sidechain som gäller ifall kick och bas har samma rytm eller ska klinga samtidigt.
  16. Jag har G-force Minimonsta. Drar inte mycket cpu alls och låter riktigt bra! http://www.youtube.com/user/GForceSoftwareTV#p/u/10/M_yDwv-WxG8 http://www.gforcesoftware.com/ins_minimonsta.php Jag köpte min för 995:- på 4sound. Men det är några år sen.
  17. Jag kan tänka mig att ställa upp som moderator =)
  18. Hej! Det här är en ganska kul fråga. Många rynkar säkert på ögonbryn när de läser och tänker "En gitarr är ju i mono så då spelar man in mono" ... Hur du spelar in beror ju på hur du vill att det ska låta =) Är det sologitarr i klassiskt stuk tycker jag absolut det ska bara stereo då man får en annan känsla när man lyssnar på materialet. Ska du spela gitarr på en poplåt där gitarren inte framträder så mycket räcker det gott och väl med mono, alternativ att du dubbar gitarren. Ett stereopar mickar är dock alltid gött att ha. Du köper de nu för att spela in gitarr, men vem vet i framtiden vad du ska spela in?
  19. Jag är också mycket tveksam. Men vi har ju iaf Sylenth =)
  20. Ljudläran kan vara bra att sätta dig in i en gnutta iaf. Så du förstår vad ljud är. Ungefär som att veta vad alla toner är innan man kan ta ett ackord. Det är roligt att lära sig dessutom. Att mixa bas/trummor handlar ju om att de inte ska bråka i samma frekvensområde. Samtidigt vill man ju ha låga frekvenser på både element. Sedan beror det på vilken musikstil du ska mixa. Som tidigare nämnt i tråden. I elektronisk musik vill man gärna att "kicken" framträder och gör att man får energi på dansgolvet. Medans i en jazzlåt så kankse man vill bara få en liiiiten markering från bastrumman. Rock och pop bastrummor är ju någonting mitt i mellan de två. (med alla undantag förstås) Så ett tips för dig kan vara att dels beskriva vad du vill åt. Helst med exempel ur ditt projekt som du står nu och kanske ett referensobjekt som du vill "härma". Finns ju massor filmklipp som denna: Vissa är bra, de flesta är kassa. Men alla har gemensamt att man kanske kan snappa upp nån grej som du inte har tänkt på tidigare.
  21. Jag skulle också vilja säga att nedersta är felvänd. Trummisen har ju alltid varit högerhänt. Har nog aldrig sett att de har ett vänster-trumset =)
  22. =) Oj här investeras det! Kul som bara den. Jag är mycket nyfiken på bygget! BIIIIILLDER =)
  23. =) Gött med jämförelser alltså =) Den var bra dessutom!!
×
×
  • Skapa ny...