Jump to content
Annons

Problem med sE Electronics 1000a


Vey

Recommended Posts

I sommras köpte en polare ovannämnda mic för att vi skulle kunna spela in ett par låtar vi har gjort.

Problemet är att det låtar som att vi håller en kudde över micen rent kvalitétsmässigt. Volymen är okej, men även den kunde vart lite högre.

Här är ett jämförelseexempel:

http://www.megaupload.com/?d=PMJP25AU

Första delen är inspelad med en laptop mic när vi bara lirar lite, andra delen är med den köpta. Det kan inte vara möjligt att det ska låta såhär med tanke på de bra recensionerna folk ger den micen. Några tips på hur det kan fixas? Vi använder adobe audition med asio4all (blir ingen skillnad på ljud kvalitén utan a4a vi har testat). Snabba svar uppskattas, vi för lirar sista gången på obestämd tid i helgen och vore kul om det för en gångs skull lät bra på inspelningen :/

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

hur långt ifrån micken är du när du kör med 1000an då? Grejen är att laptopmicen har en väldigt överdriven diskant, och om du har ett illaljudande rum och micken långt ifrån, tror jag bara det är skillnanden medllan dom två mickarna som gör att du blir förvånad. Mest diskant är inte lika med bäst! Är det närmickat är det en annan femma dock, då känns det ju lite väl dovt. Så testa att göra två separata spår om ni inte redan har det, micka gitarren någorlunda nära, rikta den mot 12e bandet som utgångspunkt. Lägg sedan sången på ett nytt spår, inte heller där särskilt långt ifrån.

Redigerat av resolve
Link to comment
Dela på andra sajter

Jag står väldigt nära den, det blir för lågt ljud annars fastän vi har maxxat dens input volym i kontrollpanelen.

edit: med dyra bra ljudsystem (en kompis har en stereo för 30k) så låter det mycket bättre när man lyssnar, kanske är en ledtråd till problemet?

Redigerat av Vey
Link to comment
Dela på andra sajter

Aa, usb-micen.. vet inte riktigt vad det du föreslår betyder. Googlade frasen men kom inte upp något vettigt 😉

edit:

Har mailat me supporten o de säger att det låter som om att något har monterats upp och ner så att det ger intrycket av att micen används från fel håll. Tack för hjälpförsöken. Resolve var ju inte så långt ifrån med förslaget om att sjunga från fel håll med facit i hand!

Redigerat av Vey
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...